Kapr v troubě

Vaření ryb

Cibule,rajčata,paprika,olej,máslo,sůl,křena a chléb
Do rozpálené trouby vložíme pekáč, nalejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli na kroůžky,necháme ji smažit do zlatova.Na cibulku položíme půlku a nebo celého osoleného kapra,záleží na velikosti pekáče a velikosti kapra a na počtu strávníků.Porci kapra obložíme kolečky rajčat a papriky.Pekáč přikryjeme a necháme 15 minut dusit při teplotě 180 st.C,.pak porci otočíme a znovu kapra dusíme 15 min.,pak odkryjeme a po vrchní straně kapra potřeme máslem a v průběhu pečení kapra zalíváme vlastní štávou.
po dalších 15 min.kapra otočíme snížíme teplotu na 150 st.C a občas kapra zalejem vlastní šťávou.
Po 15 min.kapra naporcujeme a vyndáme porce na ohřátý talíře a posypeme hustě jednotlivé porce kapra čerstvým nastrouhaným křenem. Jako přílohu podáváme chleba. dobrou chuť,

 

Festa Vratislav, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.