MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Belička ako údená sardinka

Uzení ryb

Očistené a umyté beličky nasolíme aj vnútorne anecháme v chlade odpočívať asi 48 hodín.
Každú beličku zavesíme na tenký drôtený háčik a do brušnej dutiny vložíme kúsok drievka alebo pol zápalky.Vešiame ich do udiarne tak aby sa vzájomne nedotýkali a prvú hodinu údime horúcim dymom,neskôr chladnejším ešte asi hodinu doudíme.
Beličky sú tak pripravené na konzumáciu alebo ich možno povkladať do skleného pohára zaliať stolovým olejom aj s pár guľôčkami nového a čierneho korenia jeden bobkový list a zaviečkovať.
Pohár možno pasterizovať pri teplote asi 85 stupňov a tak vám vydržia hoci aj rok.
Je to dellikatesa!

 

gogo, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
RYBY-RYBIČKY RYBY-RYBIČKY

Říčany, Černokostelecká 2205