Rybí salát od Václava

Rybí saláty a zavináče

cejn,plotice,jelec,okoun,karas... co máte právě po ruce, sůl,cibule,DEKO (sladkokyselý nálev),majolka,tatarka (může být i LIGHT)

ryby vykucháme,vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby)až půjdou od kosti. Ryby vyjmeme z vody a necháme vychladnout.Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Ryby vykostíme a vkládáme do připravené sklenice střídavě s cibulí(vrstva ryb,vrstva cibule ...)množství cibule volíme podle vlastní chuti,nám co máme cibuli rádi stačí poměr 1:1 nebo 1:0,75. zalejeme studeným sladkokyselým nálevem z DEKA. Sklenici přikrejeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat, do takto připravené směsy zamícháme tatarku s majolkou v poměru 1:1 a v míse dobře promícháme. Podáváme s čerstvou houskou nebo rohlíkem.
Přeji dobrou chuť.

 

Jan Svec, 30.11.-000
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.