Polévka z kapra

Rybí polévky

2 hlavy z kapra, jikry, mlíčí, 1 cibule, 1 petržel, 2 mrkve, 1/2 celeru, sůl, 4 kuličky nového koření, na špičku nože muškátového květu



Očištěné hlavy z kapra dám do hrnce, přidám veškerou zeleninu ( vcelku ), sůl, nové koření a asi 2-2,5l vody. Celé vařím v tlakovém hrnci asi 45min. Takto připravený vývar přecedím, z uvařených hlav oberu maso, které přidám do přecezeného vývaru, který uvedu znovu do varu. Přidám muškátový květ, pokrájené mlíčí a jikry. Krátce povařím a zahustím připravenou zásmažkou z másla a hladké mouky.
Podává se z osmaženými kostičkami rohlíku (na másle)

 

FIFA, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,33

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.