MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Rybí karbenátky

Rybí karbenátky, salámy

Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky

Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky

Ryby vykucháme a vyčistíme . Naporcované ryby ukládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5 až 10 minut dojít ( záleží na velikosti ryb. Jde o to aby se maso dalo dobře obrat od kostí ). Pak necháme maso vychladnout tak, aby šlo dobře vykostit a vykostíme jej. Vykosťuji pouze větší kosti. Obrané maso pomeleme na masovém mlýnku, dáme ho do mísy, osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, kmín, majoránku, kari, 2 vejce, strouhanku. Můžeme přidat i na malé kostičky nakrájený špek. Tuto směs důkladně propracujeme a tvoříme z ní malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme karbanátky volně do zlatova.

 

FIFA, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby - Rybáře Rybářské potřeby - Rybáře

Karlovy Vary, Sokolovská 81