Pomazánka ala Gvarda z uzených cejnů

Rybí pomazánky

Recept je trochu složitější, ale je vhodná i pro příslušníky rodiny , kteří by rybu do pusy nedali.

Postup - zatím je to vyzkoušeno jen z cejnů - pokud možno větších.

Z cejnů uděláme klasické filety s kůží, ty necháme den naložený v soli.Poté patřičně odsoliíme opláchnutím nebo namočením ve vodě , aby jsme se zbavili přebytečné soli.Po oschnutí filety potřeme směsí grilovacího koření, olivového oleje a česneku. Zhruba po hodině marinování pak vyudíme.

Výsledek je samozřejmě hned po vyuzení k jídlu, ale filety obsahují kosti a to je výmluva pro spoustu lidí , kteří nejí ryby.

Následuje tedy výroba pomazánky z vyuzených filetů z cejna.

Obrané maso zbavené kostí si dáme do misky do které přidáme podle množství masa tavený sýr, nadrobno nakrájenou cibuli,černý pepř, pár kapek citronu, máslo, popřípadě trochu olivového oleje.Pak vše promícháme a mažema ne pečivo.

Tuto pomazánku již pozřelo mnoho lidí , kteří údajně ryby nejí.

A proto dobrou Chuť

 

padron - Profil, 6.9.2011
Průměrná známka: 1,20

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.