Kapr na citronu a pepři

Ostatní recepty

Ingredience: 8 porcí kapra, citron, sůl, pepř 4 barev, máslo
Postup přípravy: Porce kapra z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Potom ho v lednici marinujeme asi 1 hodinu. Na pánvi si rozehřejeme máslo a na něm zprudka opečeme porce kapra asi 5 minut z každé strany. Poté vyjmeme a můžeme ihned podávat.

Kdo chce, může si ke kaprovi udělat smetanovou omáčku. Na pánev po osmažení kapra přidáme ještě malý kousek másla a nadrobno nakrájenou cibulku, kterou orestujeme dozlatova. Zakapeme trochou šťávy z citronu a přidáme rozkvedlanou smetanu se Solamylem. Mícháme dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme asi 3 lžíce zakysané smetany a česnek. Do hotové omáčky vložíme osmaženého kapra a necháme prohřát.
Jako příloha se skvěle hodí uvařené brambory s petrželkou a se zeleninovým salátem.

 

NeJ - Profil, 17.8.2011
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.