Vaření raků s kmínem

Ostatní recepty

Postup:
K vaření raků používáme různých vývarů s různými přísadami, které volíme podle toho, jaké příchuti chceme u raků dosáhnout. Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.

Pro 4 osoby:
30 ks raků
3 l vody
80 g cibule
20 g zelené petržele
20 g kmínu
sůl
1. Do hrnce dáme vodu, na kolečka nakrájenou cibuli, kmín, nakrájenou zelenou petržel, sůl a asi 5 minut ji povaříme
2. Pak teprve vhodíme do vařícího vývaru očištěné raky, které chvilku podržíme vařečkou pod vodou, abychom je co nejdříve usmrtili
3. Potom hrnec přiklopíme pokličkou a ještě vaříme 10–15 minut.

Poznámka:
Jak raky jíme: Z raků jíme pouze maso z klepítek a ocásků, před pojídáním uvařeného raka rukou v půli rozlomíme, vidličkou maso z ocasového krunýře vyjmeme a podélně je rozkrojíme, abychom mohli odstranit střívko (není-li již předem odstraněno), klepítka ukroutíme, nožem na raky je nalomíme a maso z klepítek vytáhneme vidličkou.
(Rak bahení,rak říční,rak kamenáč jsou celoročně hájeni!)

 

Cloud - Profil, 25.2.2011
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k receptu

kam!kaze - Profil | Pá 25.2.2011 0:37:37

Být tebou,tak to tady nerozděluji do zbytečně moc otázek,ale vytvořím rovnou diskuzi se zajímavými recepty.