Raci v bílém

Ostatní recepty

Potřebujeme:

500 g račího masa, 1 polévková lžíce jemně nasekané mladé cibulky, 1 bílek, špetka pepře, půl kávové lžičky cukru a soli, 1 polévková lžíce sherry, 2 polévkové lžíce škrobové moučky, 1 kávová lžička kvalitního oleje, 1 šálek vývaru
Jak na to:

Upravené račí maso posekejte a smíchejte s ušlehaným bílkem špetkou soli, pepře, jednou kávovou lžičkou oleje a dvěma lžícemi škrobové moučky. Směs vkládejte do rozpáleného oleje po částech a opékejte jako placičky z obou stran. Zvlášť na jedné polévkové lžíci oleje osmažte nakrájenou cibuli, přidejte sherry, vývar, sůl a cukr. Omáčku zahustěte nakonec jednou kávovou lžičkou mouky rozmíchané v trošce studené vody a polijte jimi račí placičky.(Rak kamenáč,rak říční,rak bahení jsou celoročně hájení)

 

Cloud - Profil, 25.2.2011
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.