Ryba Liu (Čína)

Vaření ryb

Suroviny:
1 kg vykostěného rybího masa s kůží (štika , candát), olej na smažení.

Těstíčko:
3 bílky, 3 lžíce solamylu, 3 lžíce vody nebo alkoholu (nejlépe meruňkovice)

Omáčka:
¼ l vývaru z jedné kostky masoxu, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce cukru, trochu chilli, 1 lžíce octa, 1 lžička solamylu, 3 lžíce olivového oleje, 1 pórek.

Postup:
Maso nakrájíme na malé porce. Bílky rozšleháme ,přidáme vodu a solamyl a vše promícháme s masem. Do pekáče nalijeme trochu oleje a rozpálíme ho v troubě, poté smažíme maso dozlatova po obou stranách. Omáčku připravíme smícháním všech přísad za studena a pórku nakrájeného na kolečka. Je- li maso usmažené dozlatova přelijeme ho omáčkou a ještě vše asi tak 1/4 hodiny propečeme, až omáčka zhoustne a zesklovatí pórek.
Podáváme s hranolky nebo s chlebem.

 

Kanon - Profil, 23.12.2010
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.