Ryba nadívaná limetkami a bylinkami

Pečení ryb

Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse aneb jak si můžete doma připravit chutnou rybu, nejlépe pstruha, štiku či lososa

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1314 kJ (314 kcal)


Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 středně velká ryba (pstruh, štika, losos…) | 5 naložených nebo syrových limetek či citrónů | 4 červené cibule | 2 bobkové listy | 2 lžíce koriandru | pažitka | bazalka | 1/2 kg menších brambor | čerstvý kopr | 10 dkg másla | olivový olej | citrónová šťáva | 1 kostka MAGGI-bylinky česnek a petržel


--------------------------------------------------------------------------------

Příprava:
Rybu očistíme a po obou jejích bocích provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Do nich vetřeme hrstku soli a pepře.

Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibuli, přidáme bobkový list, pažitku a jemně nasekanou bazalku.

Celou rybu pak položíme na přeložený alobal, obložíme jí zbytkem náplně, alobal pevně uzavřeme a dáme péci do trouby při teplotě cca 180°C přibližně 20 minut.

Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z naložených limetek. Ryba nejlépe chutná s pečenými brambory s koprem nebo bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.

Tato úprava ryby je velice šetrná, protože pokrm zůstane celý, nepoškozený. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny.

Příprava brambor:
Brambory očistíme tvrdým kartáčkem a uvaříme ve slané vodě. Na másle rozpustíme kostku MAGGI-bylinky česnek a petržel. Z čerstvého kopru natrháme jemné lístky, nasekáme je nadrobno a smícháme ve větší misce s ochuceným máslem, olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Teplé uvařené brambory vložíme do mísy ke směsi a promícháme.

Prubnul jsem to a je to vynikající!

 

DAVISS - Profil, 15.7.2010
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

DAVISS - Profil | Čt 15.7.2010 18:02:37

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 15.7.2010 14:57:46 >> jo, do nich by se vlezly i ty brambory ...

Balounek - Profil | Čt 15.7.2010 15:04:58

To bude asi recept ze Švédska a je myšleno pstruh mořský, protože do našeho pstruha i kdyby byl kapitální bych těžko nacpal 5 limetek, 4 cibule a ještě nějaký bylinky !!!!! Zlatá mouka s paprikou !!!

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Čt 15.7.2010 14:57:46

DAVISS - >> sem přesvědčen, že tuto úpravu snesou i Kapr s Amurem.......

Martin M. - Profil | Čt 15.7.2010 14:46:04

"1 středně velká ryba (pstruh, štika, losos…)" - pro 4 lidi, pripadne mi to u toho pstruha jako uryvek z bible :)

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Čt 15.7.2010 14:43:58

zní to lákavě až na tu kostku maggi, já bych místo toho použít výpek z ryby....rozhodně vyzkoušim...