MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Ryba nadívaná limetkami a bylinkami

Pečení ryb

Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse aneb jak si můžete doma připravit chutnou rybu, nejlépe pstruha, štiku či lososa

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1314 kJ (314 kcal)


Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 středně velká ryba (pstruh, štika, losos…) | 5 naložených nebo syrových limetek či citrónů | 4 červené cibule | 2 bobkové listy | 2 lžíce koriandru | pažitka | bazalka | 1/2 kg menších brambor | čerstvý kopr | 10 dkg másla | olivový olej | citrónová šťáva | 1 kostka MAGGI-bylinky česnek a petržel


--------------------------------------------------------------------------------

Příprava:
Rybu očistíme a po obou jejích bocích provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Do nich vetřeme hrstku soli a pepře.

Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibuli, přidáme bobkový list, pažitku a jemně nasekanou bazalku.

Celou rybu pak položíme na přeložený alobal, obložíme jí zbytkem náplně, alobal pevně uzavřeme a dáme péci do trouby při teplotě cca 180°C přibližně 20 minut.

Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z naložených limetek. Ryba nejlépe chutná s pečenými brambory s koprem nebo bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.

Tato úprava ryby je velice šetrná, protože pokrm zůstane celý, nepoškozený. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny.

Příprava brambor:
Brambory očistíme tvrdým kartáčkem a uvaříme ve slané vodě. Na másle rozpustíme kostku MAGGI-bylinky česnek a petržel. Z čerstvého kopru natrháme jemné lístky, nasekáme je nadrobno a smícháme ve větší misce s ochuceným máslem, olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Teplé uvařené brambory vložíme do mísy ke směsi a promícháme.

Prubnul jsem to a je to vynikající!

 

DAVISS - ®, 15.7.2010
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

N DAVISS - ® Čt 15.7.2010 18:02:37
Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 15.7.2010 14:57:46 >> jo, do nich by se vlezly i ty brambory ...
N Balounek - ® Čt 15.7.2010 15:04:58
To bude asi recept ze Švédska a je myšleno pstruh mořský, protože do našeho pstruha i kdyby byl kapitální bych těžko nacpal 5 limetek, 4 cibule a ještě nějaký bylinky !!!!! Zlatá mouka s paprikou !!!
N Paranoidní Schizofrenik - ® Čt 15.7.2010 14:57:46
DAVISS - >> sem přesvědčen, že tuto úpravu snesou i Kapr s Amurem.......
N Martin M. - ® Čt 15.7.2010 14:46:04
"1 středně velká ryba (pstruh, štika, losos…)" - pro 4 lidi, pripadne mi to u toho pstruha jako uryvek z bible :)
N Paranoidní Schizofrenik - ® Čt 15.7.2010 14:43:58
zní to lákavě až na tu kostku maggi, já bych místo toho použít výpek z ryby....rozhodně vyzkoušim...

[ Vstoupit do diskuse - 5 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek sezóny lovu dravců:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAKCE Sportex Exclusive Feeder Lite 11ft

Za 4699
Mimořádná akce do 5.5.2017 nebo do vyprodání skladových zásob. Záruka na blank 10 let, doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniAKCE sady JRC DSi 2+1 , 3+1 a 4+1

Za 5890
Sady JRC DSi 2+1, 3+1 a 4+1 skladem. Barvy diod si můžete libovolně vybrat. Doprava ZDARMA!!!


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
FISHING INVEST FISHING INVEST

Rybářský e-shop zaměřený pro kapraře a hodnocený jako nejlepší kaprařská speciálka. Nabízíme to nejlepší ze světové kaprařiny.Veškeré...