MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Okouní kuličky

Ostatní recepty

Tenhle recept vynalezl tatínek jednou když jsme nevěděli co s okounama:)

potřebujeme: hlavně ty okouny v libovolném množství, kvalitní tučný tvrdý sýr, mouka, divoké koření

Okouny vykucháme,opláchneme a oškrábeme (jde to i bez oškrábání :když se dobře podchytí ta správná doba při vaření, sundá se z okounů šupiny i s kůží ), pak je dáme vařit s troškou divokého koření- nesmíme převařit jinak z toho bude nevzhlednej pleskanec. Pak si celá rodina sedne ke stolu a z okounů obere maso, když jsou vaření akorát,udělá se jenom hráb hráb a všechno masíčko je dole. Z masa uděláme kuličky (když ho není dost, můžeme přidat i kousek filé), které obalíme v mouce- může být i s paprikou. Pokud jsme na sýr tak do každé kuličky zapracujeme kostku nějakého tučného dobrého sýra...možná by to šlo i s hermelínem,ale to jsem nezkoušela. Obalené kuličky usmažíme jako karbanátky a naložíme do láku (se zeleninou nebo bez ní..)- vzhledem k tomu že receptů na láky je nepočítaně a každý to má rád jinak, ponechám lák fantazii ostatních kuchařů.

Zkuste to, je to zajímavá záležitost a mizí to pekelně rychle:)

 

Sa(l)micka - ®, 24.4.2009
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniChyť a pusť Novinky 2017

Dodáme do 24 hodin.


akce, rybareniFox X-pod Plus 3 rod stojan

Za 3890
O 30% nižší cena za skvělý rychloskládací stojan v Black Label černém designu a navíc obal a DOPRAVA ZDARMA. Pro rybáře vyznávající UK style a pro ty kteří potřebují cestovat nalehko s častou změnou místa


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
Penzion Soroya Penzion Soroya

Poskytujeme ubytovanie a člny pre morsky a sladkovodny rybolov, turistiku na ostrove Soroya v mestečku Sorvaer v severnom Norsku. Jedna sa o...