Ryba v přírodě

Grilování ryb

V přírodě není většinou čas a ani potřebné ingredience na přípravu náročných receptů, proto zde uvedu jeden velmi jednoduchý recept.

potřebujeme:
1kus ryby (okoun, tloušť aj.)
sůl, popřípadě jiné koření, které máme s sebou

postup:
Rybu vykucháme, ale necháme šupiny, napíchneme na klacek.
Rybu zevnitř nasolíme a začneme grilovat na ohni. Šupiny krásně tvrdnou a udržují částečně teplo potřebné pro grilování masa. Když je maso hotové, tak lze snadno odloupnout od kůže s šupinami. Dobrou chuť

dodatek:
Tento recept vznikl v podstatě z lenosti odšupinovat rybu. Nápad je zásluhou kolegy "Kosáka".

 

anguilla - Profil, 17.2.2009
Průměrná známka: 2,17

Diskuse k receptu

Nlivot - Profil | Ne 26.7.2015 0:17:23

Snazime se tam vyuzit kazdou chvilku, tak kulinarskemu umeni sami moc nedavame - maximem je to peceni na ohnicku... Opravdove rybi ( i jine ) lahudky pak dostavame u mistnich pratel, k tomu cervene vinko...jeste tyden a jedem tam znovu... :)

NStarc55 - Profil | So 25.7.2015 23:09:41

marmyš >> Přesně to mám na mysli. Ale ryby sušit nebudu, znám lepší způsob úpravy.

Nmarmyš - Profil | So 25.7.2015 22:51:18

Starc55 >> Tady na sušení není ovzduší,leda v sušce na ovoce:-)

NStarc55 - Profil | So 25.7.2015 22:47:46

marmyš >> Dobrá rada nad zlato, sušení dnes frčí. Taky se na to dám.

Nmarmyš - Profil | So 25.7.2015 22:14:59

Starc55 >> nic nesháním,rozdávám rozumy:-)

NStarc55 - Profil | So 25.7.2015 22:01:44

ladan1303 >> Mě vyčítáš, že jsem furt u žrádla a ty tady sháníš netradiční recepty. O Marmyšovi ani nemluvím...

Nmarmyš - Profil | So 25.7.2015 22:01:21

livot >> Dám ti radu,kterou možná znáš. Pokud budete tam na jihu udit ryby,tak je napřed několik dní sušte na slunci a pak do udírny,mají větší trvanlivost po vyuzení.

Nladan1303 - Profil | So 25.7.2015 21:42:52

marmyš >> no no no

Nmarmyš - Profil | So 25.7.2015 21:39:22

ladan1303 >> strč prst skrz krk:-))

Nladan1303 - Profil | So 25.7.2015 21:31:50

livot >> vem prut prostrč ho hubou protáhni pod páteří vyjdi skrz ocas břišní dutinu rozevři klacíkem a umíchej si majdu a potírej

NPvl - Profil | So 25.7.2015 21:01:37

livot >> Když prodávají gril . ryby tak je grilují také jen napíchnuté na klacku

NTEZAR - Profil | So 25.7.2015 20:57:07

livot >> A neměli jste je stažený?-Musí se opékat v kůži.-)

Nmarmyš - Profil | So 25.7.2015 20:55:43

livot >> asi v tom,že my jako kluci jsme opékali ty okouny tak 20 cm velké a ti nejsou tak těžcí. Propíchnout v těžišti.

NPvl - Profil | So 25.7.2015 20:54:11

obrisek >> Proto jsem psal čisté -- myšleno nepoužité :o§)) Jj lopuch je dobrej

Nobrisek - Profil | So 25.7.2015 20:52:03

Pvl >> tak, já lopuchy používám jináč :)

Nlivot - Profil | So 25.7.2015 20:51:31

SAHIB: Tak to zni hooodne lakave, to jednou rad vyzkousim ! :)
marmyš : prave tak jsme ted okouny pekli v delte Dunaje ( byly napichnuty i skrz hlavu do ocasu ) a stejne se nam po chvilce zacaly rozpadat :( Proto se ptam kde byla zrada...
S temi opekaci ryb ( http://aukro.cz/opekac-ryb-na-3ks-280x276mm-59-i556​4680604.html?utm_id=at1%212617412&utm_source=facebo​ok&utm_medium=cpc&utm_term=ROIHUNTER&utm_campaign=D​um+a+zahrada+-+RHS--View+products+%2818godz.%29+-+2​+RHS&utm_content=at1%212617412 ) nemate dobre zkusenosti ? Lod i auto je urcite uvezou.
Jinak mame nejradeji ryby klasicky prirodne pecene nad ohnem... :)