úspěšnost

Nejsem v žádném případě ten člověk, který by si chtěl za každou cenu ( a pokaždé ) od vody něco odnést, ale v poslední době jsem ve snaze se u vody alespoň rybami pobavit velmi málo úspěšný, byť vymýšlím nejrůznější postupy přípravy krmení, měním délku návazců, velikost háčků atd., až si to sám znechutím a jedu raději domů bez jediného záběru. Příspěvky typu : ... přijel jsem, zakrmil a do deseti minut to najelo, takže jsem chytal jen na jeden prut ... raději nečtu, abych se nenaučil závidět. Ale teď vážně : jaký máte poměr mezi cestou k vodě za zábavou, popřípadě odnesenou rybou. Kolikrát v týdnu či kolikrát za měsíc jste "bezrybka" ? Co pak "příště" uděláte určitě jinak : změníte nástrahu nebo krmení?
Autor diskuse: FANDA - , 28.10.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

mirmen - Profil | Po 31.10.2005 11:44:00

Za léta návštěv několika oblíbených revírů mám docela vysledováno, kde , kdy a na co se vyplatí chytat.
Letos z cca 110 vycházek jen ojediněle bez záběru nebo bez ryby.
Poměr vycházka/úspěch se dost liší i v závislosti na technice lovu.
Mnohem větší potěšení je při lovu "citlivějšími" metodami, plavačka, boloňka,feeder, UL přívlač oproti klasické bobkařině,střední až těžké přívlači apod.
Při lovu na feeder aj. se určitě vyplatí brát k vodě více nástrah (pečivo, červíky,hnojáky,sladkou kuku,dortový oplatek,burizon...).

Pavel 007 | Po 31.10.2005 10:51:12

Moje zkušenost: Jednoznačně mám větší úspěchy v chytání na živé (žížala, rousnice). Poměr úspěchu mezi živým a ostatním (kukuřice, houska, chleba atd...) je asi 95:5. Jinak další recept neznám.

rybomil | Po 31.10.2005 9:44:59

Bezrybka ? - no jak se to vezme. Když jdu cíleně vláčet na sumáky a dávám tam dřívka 13cm a více , tak s tím skoro vždy počítám. Naproti tomu na feeder, plavču snad nejsem bezrybka nikdy. Většinou stačí jiné místo, změna montáže, nástrahy, aby alespoň nějaká čudla se zadařila. Je jen otázkou, zda je opravdu chci lapat.

Pavouk - Profil | Po 31.10.2005 8:58:46

Až do září bych spočítal na prstech jedné ruky, kolikrát jsem si titul bezrybka vysloužil. Ale za poslední dva měsíce by mně nestačily ani čtyři ruky. Nevím, co se na Moravě (Morava 7) děje. Sem tam ještě na vláčku nějaký candátek nebo okounek, ale pokud chytám na feeder nebo na plavajdu, tak bez záběru. Včera to byla už čtvrtá docházka za sebou. Ryby nereagují vůbec na nic. Můžu vnadit jak chci, čím chci, měnit nástrahy, délku návazce..... - prostě nic. Voda vypadá úplně mrtvě, bez života. Jakoby tam ani žádné ryby nebyly. Jediné, co mě uklidňuje, že jsme na tom všichni, až na malé výjimky, stejně. Takže chyba bude asi někde jinde, než u mě. Rubriku "Můj lov" asi už nebudu číst, protože se u mě pomalu začíná projevovat syndrom závisti. Co změnit, nevím. Bezradnost.

karelretik | Po 31.10.2005 7:59:58

Já jsem asi něco jako mrkos...mě stačíke štěstí málo.Včera na vláčku všehovšudy dva okounci a no a co?Byl zase pěknej západ slunce,vedle mě lítaj lednáčci....no a vo tom to je...teda alespoň u mě....to víš že taky sním o tom že vytáhnu kapra 80 cm a budu s ním pul hodiny bojovat a pak si udělám krásnou fotku...ale o tom podle mýho rybaření je-to snění...

Admin_cz - Profil | So 29.10.2005 19:20:44

Hlavne kapry!

Admin_cz - Profil | So 29.10.2005 18:28:42

Ja chci jen velky a mirovy!

MrKos - Profil | So 29.10.2005 18:02:06

Já jsem asi podivný tvor v tom že mi ke štěstí stačí i docela malá ryba... Tím netvrdím že nechci chytit velkou ale není to nezbytné... A proto možná nejsem bezrybka skoro nikdy... přesně si to nepamatuju ale letos to možná bylo jednou, dvakrát... Chodím si k vodě odpočinout a když už tedy se k ní dostanu tak nerad sedím jen tak bez potahu... Pokud to nebere tak se snažím něco udělat s koncem, nástrahou, vedením, hloubkou.... a když ani to nepomáhá tak změna místa, ryba jistá :-) I když, poslední vatriantu praktikuji málokdy, protože jsem línej balit, rozbalovat atd...

brach - Profil | So 29.10.2005 9:07:16

Přijdu k vodě, nahodím a čekám. Vytáhnu rybu, nevytáhnu rybu - no a co.
O vo tom to je........
Jó, když jedu na delší dobu, to je jiná. To ze mně šediví i starostka města:-)))

Petrson - Profil | So 29.10.2005 0:07:34

Letos na záběry celkem dobrý, je to taky tím, že chodím víckrát než loni a víc střídám způsob. Ale pozoruju hlavně na revírech pod tlakem, že se trochu mění v kaprové zásobárny. Kaprů dost, hlavně menších a dopíchanejch, ryba pěkná se taky často nechá chytit, i když pak je to zase většinou jen šupi - atlet. Tyto vody trochu ztrácí kouzlo momentu překvapení v každém záběru - co úlovek, to jiný druh. Nejvíc mě potěšily revíry těžko vyhledané, míň navštěvované a taky zašité a zarostlé s minimem rybářů. Ty nejvíc překvapily nejen počtem záběrů, ale hlavně tím, jaká rozličná společnost ryb tam pospolu vegetí. Líni, úhoři, sumci a sumečci, plotice, perlíni, cejni s cejnky, karasi obojího druhu, okouni, lysáci - v jedné vodě. V tom jsem se letos našel, i když to nebylo bůhvíjakých obrech. No, ještě není konec... :-)

miki - Profil | Pá 28.10.2005 17:53:30

Fanda: Já jen odpovím na poslední větu, nebo vlastně na dvě. Vždy, když ryby neberou, snažím se změnit montáž a to tak, že do jemna. Slabší vlasec, menší háček, delší-kratší návazec a případně i jinou nástrahu. A pochopitelně dále hýbu s hloubkou, krmení třeba více namočím, aby dělalo kal, přidám posilovač atp. Vždycky beru na háček tak dvě tři nástrahy, abych mohl kombinovat a ne jen jednu. Když nic nepomáhá, zkusím změnit místo lovu-dál ode břehu, blíž u břehu a nebo jdu úplně jinam. Všechny tyhle věci řeším hned a ne až PŘÍŠTĚ, proto jsem opravdu málo kdy "bezrybka" :-)))

Admin_cz - Profil | Pá 28.10.2005 17:09:46

Hm no ja jsem zase ten typ kterej ma rad naplnenej mrazak rybym masem a aby bylo co jist :D
hlavne o vanocich a take neco davam babicce a vadi mi kdyz se za tyden nic neprinesu.

Jsem pravy lovec a ne naka nabodobenina ktera chyta za zabavou.Kvuli tomu nevznikl rybolov :D

defiler | Pá 28.10.2005 14:55:19

od poloviny června (koupil jsem si novej vercajk) jsem jeste NEbyl bezrybka. Proste je to osobytý šarm a CHARISMA ::)))

Petr.J | Pá 28.10.2005 14:12:52

Víš ono braní ryb ovlivní hodně faktorů, ale pokud se chodí na ryby často a revír se pozná tak je úspěšnost vysoká, chce to experimentovat zkoušet všechno možné a hlavně pozorovat ostatní rybáře. Hodně lidí ohrnuje nos nad starými dědky, kteří masaří, ale to jsou většinou neůspěšnější rybáři, je pravda, že masařinu mají většinou v sobě, ale mají zkušenosti a když se k nim člověk chová slušně tak se z nich dá ledacos vytáhnout. Já mohu za sebe říci, že na revíru, který znám tak mám úspěšnost tak 80%, ale když jdu na neznámý, tak to tak slavné není.

harpo | Pá 28.10.2005 12:03:16

Vzhledem k tomu,že jsem bojlísák,tak jako bezrybka jdu od vody v drtivé většině.Občas se zadaří chytit nějakýho padesátníka.Několik za rok si jich vezmu k vlastní spotřebě.Ale jinak se vůbec netrap a články typu,který popisuješ,nemá téměř význam číst.Reklama,reklama a zase reklama.Tisíckrát jsem se o tom přesvědčil nejen já.Nesmíš to tak moc "žrát"!

harpo | Pá 28.10.2005 11:58:11

Taky jsem dřív přečetl kdejaký článek a hned jsem letěl nakupovat, ale z toho už jsem vyrost´.K úspěšnému lovu je potřeba více kladných faktorů.Není to jen o mase.Kdyby ty ryby pořád žraly,ani by nás to za chvíli nebavilo.Tak je pořád nad čím přemýšlet.