Privatizace revírů

Mé zkušenosti s chováním svazu např. vůči betonářské lobby je taková, že svaz je za současné situace k hovnu. Jenom se bojí, že se budou privatizovat revíry. Proto např. veřejně proti podnikům povodí nikdy nevystoupí. Divoké české privatizace se upřimně řečeno taky bojím ještě víc než svazu. Nemohl by tedy revíry privatizovat sám svaz, přičemž členové svazu by současně byli akcionáři tohoto "neziskového podniku", jeden člen= jedna neobchodovatelná akcie? Výroční schůze = valná hromada. Atd. atp. Že bychom se přestali tak bát?
Autor diskuse: ježdík - , 28.9.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Miloš_Dia - Profil | Po 19.3.2007 8:44:37

ježdík:
Ještě mě napadlo - kolik by ta akcie měla stát v penězích ?

Miloš_Dia | Po 18.9.2006 9:41:35

Ježdík:
Svaz k hovnu není, stupeň US a Rada je servisní organizace poskytující MO a jejich voleným orgánům služby a pomoc při vyřizování jednoduchých administrativních úkonů.

Pyzda | So 1.10.2005 22:30:12

ZN: Jejsem nenažranec, ale proč chceš omezovat trh? Pstruhaři jsou omezeni třemi dny lovu v týdnu, začíná se koncem dubna a končí v srpnu. Seš omezenej nástrahou, způsoby lovu, kormorány, suchem a povodněmi. Tato omezení by měla být kompenzována zvýšeným vysazováním a snahou o možnou návratnost investic do většiny těchto revírů pstruhového typu, ve kterých je výskyt trofejních pstruhů iluzí.

ZN - Profil | Čt 29.9.2005 10:38:28

brach :
přesně tak jsem dopadl v té loňské aktivitě ohledně bodu o omezení ročního úlovku PO.

Golem - Profil | Čt 29.9.2005 10:33:09

brach: Sem rad, ze jsi se ozval. Vim kolik casu si tomu venoval s prakticky nulovym vysledkem. Je to odraz prace lidi v mistech nejvyssich. Ale uz opravdu koncim. Tady stejne nic nevyresime, takze si pujdeme na svuj oblibeny revir vycistit hlavu.

Golem - Profil | Čt 29.9.2005 10:29:06

XAXAP: Ted si nejsem jisty, ale myslem, ze Palas to mel puvodne v planu zprivatizovat. Tusim ale, ze se jednalo jen o uzavrene vody. Nejsem si tim ale uplne jisty, takze sorry, jestli tlacham bludy.
ale jinam mas pravdu. Dneska su jeste v hokne, ale zitra valim na fisle. I kdyz posledni dobou je to spise jen k vode.

brach - Profil | Čt 29.9.2005 10:26:05

Golem - je to tak a i když "donutím" členskou základnu na VČS odhlasovat např. omezení denního úlovku kaprů, na ÚS nám řeknou, že se musíme řídit RŘ A BP - a je to... A já končím.

Golem - Profil | Čt 29.9.2005 10:25:12

hraji: Bohuzel sem na sjezdu nebyl, ale vim s jakymi ukoly ci pozadavky tam nasi zastupci jedou. Co se tyka Millerskeho, tak s nim verejne komunikuji pouze na nasich schuzich, kde byva kazdorocne hostem. Tusim, ze pristi vikend budu na vylove, takze se na podrobnosti optam primo naseho predsedy a pripadne dalsich ucastniku sjezdu. Od T. Lotockeho sem uz to vicemene slysel (parkrat spolu na rybach) a myslim, ze svuj nazor dostaecne prezentoval i verejne. Bohuzel je to tak, ze nase organizace je trnem oku vetsine dalsich MO a z toho vyplyva to, ze cokoliv udelame my, tak je spatne a hlasuje se proti nam uz jen z principu.
Co se tyka tech akcii, tak i kdyby se to zprivatizovalo, tak by stejne drive nebo pozdeji muselo dojit bud k rapidnimu narustu ceny povolenky nebo k rapidnimu ubytku ryb ve vode (samozrejme v ramci a.s., a bude to zalezet hlavne na clenech). V soucasnosti se ty diproporce "skryji" v ramci obrovskeho MEGA kolosu MRS ci CRS, kdy drobna zmena ceny poviolenky prinese miliony). Je potreba, aby si rybari uvedomili, ze ty ryby nejsou zadarmo, jak si mnozi z nich mysli.

XAXAP - Profil | Čt 29.9.2005 10:15:05

serte na prosazovani zmen! Vetsina jsme preci rybari, kteri chteji rybarit, ne politikarit. Od zmen jsou vedeni a hospodari jednotlivych organizaci a take princip trhu. Ti vytvareji nabidku a na kazdem z nas je pak jen krasne rozhodnuti, kterou organizaci svou pritomnosti (a svymi penezi) potesime.

Za soucasneho stavu monopolniho pusobeni CRS i MRS je ovsem toto nemozne.

A jeste neco, privatizovat revir nelze. Je to strategicky majetek statu a asi vzdy bude. Da se hovorit jen o prerozdeleni rybarskeho prava.

hraji - Profil | Čt 29.9.2005 10:02:02

Golem: jen tolik, jak funguje akciovka vím, a taky vím jak fungují drobní akcionáři, co dostali akcie "zadara" v rámci kupónovky. Jen pár z nich má skutečný zájem.
Pokud si rybáři akcie koupí, ale kolik jich bude?, tak se budou starat, pokudje dostanou, budeme tam kde dnes.
A co se týče svazu, ano potřebuje změnu. Bohužel právě vaše MO se na sjezdu podílela na tom, že se jakékoliv změny zabrzdily, protože jste ve volbách podporovali všechny stávající členy Rady a jako jediného nového jste tam zvolili důchodce. A nejvíc jste podporovali právě inženýra Milerskeho. Takže co?
Nevím co víš o projednávání zákona 99, ale já u toho byl, takže mám docela slušný obrázek, jak to probíhalo.

Golem - Profil | Čt 29.9.2005 8:46:49

hraji: vsechno lepsi nez soucasny stav, kdyz chce nekdo prosadit sebemensi zmenu znamena to minimalne schuzi celeho MRS ci CRS a to jeste se zcela nejistym vysledkem. Je mi jasne, ze soucasni pohlavarove se brani jakymkoliv zmenam, navic to svadi na legislativu a ja nevim co vsechno. Stacil mi jen pristup techto lidi pri jednani s MZe pri navrhu noveho zakona. Opet jen plno kecu jak moooc za nas rybare bojovali a ze muzeme byt radi za to co je. Tohoto dukazem je i posledni sjezd, kde bylo sehrano dost nechutny divadylko, jehoz akterem byla nase MO. Myslim, ze vys o cem mluvim. Dalsi priklady podobneho razu z CRS tady uz nekolikrat prezentoval brach. Na sjezdech sedi porad ti stejni jedinci, kteri tam chodi akorat s cilem si nacpat bandera a berou to jako tokovy sraz, kde muzou pokecat o svych vnoucatech. Opet mne to utvrzuje v tom, ze zanik sdruzeni typu CRS a MRS je nevyhnutelny. V systemu, kde je pocet hlasu rozdelovan podle toho kolik je subjektu a nikoliv podle toho kolik ma dany subjekt clenu to opet mluvi vse samo za sebe.
Z tveho posledniho prispevku je navic jasne videt, za asi nechapes co je to akciovka a jakym zpusobem pracuje. Pochybuje, ze kdyz nekdo bude zainteresovan financne na jakekoliv veci, ze ho nebude zajimat, co se s jeho penezma deje. To si opravdu myslis, ze sme narod takovych tupcu? Staci mi jen jak se temto lidem na schuzi oznami, ze se zdrazuje povolenka, ci jaku=ykoliv jiny poplatek. Najednou je slyset hlavne ty, kteri by nejradeji povolili lov 10 kapru denne a jeste, ze je to malo. Proste kdyz to zere, tak musime nacpat mrazaky na obdobi, nez nam zase nejakou ryby nasadi. Pokud si bude nejaky podnikatelsky subjekt (rybarsky spolek) sestaveny z clenu financne zainteresovanymi na majetku organizace hospodarit na svem a nebude clenem nejakeho monstrozniho sdruzeni, tak si jednoduse na valne hromade (odpovidajici svym zpusobem dnesni clenske schuzi) odhlasuje co je potreba. Je toho hodne co zavani v MRS a CRS tezskym komunismem. Pocinaje diktovanim prodejnich cen produkcni ryby (politika RVHP) az po system fungovani. Jenom mi prosim zase netvrd, ze to mohu zmenit tim, ze budu chodit na schuze a aktivne se zajimat o danou vec. MRS by se melo zamerit na moralku rybaru a ne podporovat zlodeje a masare, jak je tomu dosud, kdy lidi rvou, ze se jim zdrazi povolenka o 10 KC za rok, ale ze nachytaji ryb, jejichz hodnota nekolikanasobne prevysuje hodnotu povolenky to je v poradku. Argument pana predsedy Millerskeho byl ten, ze ja mam tu moznost taky z cehoz mi vyplynulo, ze sem vlastne spatny rybar, kdyz mam na konci roku temer prazdny ulovkovy list. Ver mi, ze jsem schopen si ty mrazaky naplnit taky. Bohuzel je to kredo politiky MRS, protoze takovych lidi je vetsina, takze to tak nechame i kdyz vime, ze je to spatne a tento system je do budoucna neunosny.
Omlouvam se vsem, ale nejak mi to nedalo amusel sem to z ty svy huby vypustit.

hraji - Profil | Čt 29.9.2005 7:54:09

Já bych všechno zprivatizoval, rybářům rozdal akcie a nechal je vykonávat akcionářská práva. Na valnou hromadu by přišlo asi tak 10 % akcionářů a ti by stejně odhlasovali, co by jim představenstvo předložilo a bylo by to úplně stejné jako teď, jen by se změnil název.

Pyzda | St 28.9.2005 23:39:59

Kendy : Nevím o čem hovoříš a tak ti bohužel nemůžu odpovědět a nevím ani na bych měl reagovat. Kapr 35 není teď předmětem diskuse.

JEGR - Profil | St 28.9.2005 22:08:21

Svaz a o to konkrétně MRS není seriózním sdružením, takovému bych "privatizaci" v žádném případě nesvěřil. Nerespektuje ani tak základní věc jakou je dodržování vlastních stanov. Mě se konkrétně stalo, že při odvolání vůči kárnému opatření MO se mi ani po 3 měsících "neobtěžoval" nikdo poslat své stanovisko. Je to postsocialistický moloch, který při svém vzniku těžil z porevolučních nálad a zaslepené euforie. Mě osobně se zamlouvá podílová finanční účast zainteresovaných členů, samozřejmě, že toto spolurozhodování většiny má svá úskalí.

Orion | St 28.9.2005 19:34:25

ježdík:Jak může ČRS privatizovat něco co mu nepatří.

Milda | St 28.9.2005 18:29:39

ježdík:Vyhledej si otázku"Horní hranice počtu ušlechtilých ryb"?někdy v půli srpna jsem ju tu zadával,tam se to dlouze řešilo.

Kendy - Profil | St 28.9.2005 17:14:10

Pyzda-Nezlob se namě ale ty musíž být dobrý bafunář.Pokud najdeš na revíru takového řezníka co má zasáčkovaného jednoho kapra a dalšího v igelitce tak mu z uctou poděkuješ a pochváliš jaký je skvělí rybář a dáž mu kontrolní razítko a jdeš dál.Ještě mu řeknež(")že padesát ušle.ryb je málo protože lidská populace trpý nedostatkem rybýho tuku.A když se tě zeptá proč nejsou ryby v revíru tak mu s klidným svědomím můžeš říc že navině je špatné zarybnování Ale to že radoby RYBARI brali z vody 35cm kapříky tak to jim nevadilo.Těch příkladu mužu dát více ale myslím si že je věčinou všechny znáš pokud né můžu posloužit.Jsem zato aby se revír privatizoval.

Pyzda | St 28.9.2005 9:20:42

ježdík : ve spolcích to tak nějak fungovalo. Za dnešní situace, kdy uživalelem revírů nejsou spolky, ale územní svazy je to nemožné. Co myslíš pojmem privatizace revírů? Já se bojím privatizace svazu, která už nastala a výsledky u vody se projevily a budou projevovat. (zdražování povolenek, omezování úlovků, omezování násad ryb, vznik RMV, různost a nesmyslnost BP, vznik profi RS, nedodržování zaryb. plánů a.j....) To, že některá MO se "osamostatní" a bude tak hospodařit se ale svazu nevysmekne. Nikde jsem zatím nezjistil, jakým způsobem proběhla transformace z NF do současného ČRS a následně MRS? Mě, jako člena ČRS se nikdo na nic neptal. Dnes už všechna zásadní rozhodnutí a diskuse probíhají bez vědomí členů.

ZN - Profil | St 28.9.2005 8:19:35

Děláš si srandu? Svaz? Členové akcionáři?
To bude nějaká provokace.