Fedeer a krmítko


Může mi někdo prosím poradit, jak rozeznat u fedeer. prutu s krmítkem, kdy je záběr a kdy si jen ryby pohrávají s krmítkem. Když chytám bez krmítka, tak mi to docela jde, ale jen přidám na sestavu krmítko, tak jsem vedle. Hlavně mi nepište, že je to o zkušenostech, chytám na něj 2 roky a stále jsem se nenaučila rozeznávat rozdíl. A to má být fedeer krmítkový prut :-)
Autor diskuse: eucomis - Profil , 28.9.2005 feeder - techniky lovu

Luděk | St 12.10.2005 0:40:21

Citlivější než feeder. Po přečtení tohoto článku jsem vzal feeder a otestoval, supr každý záběr rozeznatelnej

rybomil | Čt 6.10.2005 8:58:09

Jsem feedrařský začátečník, ale postup dle mirmena se mi také osvědčuje.

zubáč | Pá 30.9.2005 9:25:07

Tento problém řeším na stojácích tak, že po náhodu chviličku vydržím a potom mírně švihnu špičkou, aby se krmivo z krmítka uvolnilo a do rozkrmeného místa se dostal háček s nástrahou, síla švihu musí odpovídat délce návazce a jeho posunu, na proudných vodách většinou krmivo vezme proud poměrně rychle a hlavně je potřebné vydržet na potah špičky, jen takové to milimetrové potahování ignoruji to muže být oťukávání krmítka ....

eucomis - Profil | Čt 29.9.2005 8:58:16

Moc děkuji všem, za odpověď. Nejčastěji chytám na řece, takže se snažím, aby se směs z krmítka uvolňovala postupně. Po vytažení v krmítku už nemívám nic.
Asi bude něco na tom, co píše Palo / zatáhnutí a uvolnění špičky/.
Ještě jednou dík.

plavčík Tom - Profil | Čt 29.9.2005 7:34:23

Používám takovou krmítkovou směs, která se z krmítka po jeho dopadu na dno rychle uvolní a ryby potom nemají důvod si s ním pohrávat.

Martin M. - Profil | St 28.9.2005 21:19:54

pouzivam krmitka +30g a ryby mi s nimi nepohnou.

Hora - Profil | St 28.9.2005 19:19:11

palo -plně s tebou souhlasím,že krmítko slouží pouze k dopravě krmiva.Je třeba si vyzkoušet doma v kýblu nebo u vody na okraji, za jak dlouho se Ti krmivo rozsype a podle toho si upravit krmivo.Nesdělila jsi jaké používáš krmivo,jestli kupované nebo vlastní výroby,ale u kupovaného by se to nemělo stávat a u dělaného omezit množství strouhanky a nahradit ji šrotem kuku nebo pšeničným.

palo - Profil | St 28.9.2005 18:12:38

Feederový košík slouží na dopravu krmení na místo lovu a ne aby v něm krmení drželo dalších 20 minut. To je - krmení musí být správně přesáté a správně navlhčené. Vysypat by se mělo do 30 vteřin - stačí mírně potáhnout při rovnání špičky. A pokud i tak ryba najede do krmítka, tak víc předepnem špičku a povolení je z 90% kontakt ryby s krmelcem. Záběr je dopředný a většinou rychlejší. Přeji hodně zdařených záseků.

mirmen - Profil | St 28.9.2005 15:51:25

Někdy se vyplatí dát krmítko na paternoster a návazec o cca 10-20 cm delší než délka paternosteru. Větší háček a selektivnější nástrahu ( např. 2 zrnka kukuřice... ).
A čekat až na 1-2 vteřinové přidržení špičky při ohybu ( u cejna) nebo na razantnější ohyb typický pro kapra,tlouště,jesena,plotici... .

Andy - Profil | St 28.9.2005 9:56:46

Používám průběžnou montáž s krmítkem, do krmítka dávám pouze vnadící směs s posilovačem, která je jemná bez partiklů, takže ryba nemá z krmítka co vybírat a přiláká ji to k nástraze. Také záleží na konzistenci směsy, která by se ve vodě měla postupně uvolňovat a vypadávat z krmítka. Partikly dopravuji na loviště v menších koulích z vnadící směsy, kterou použijí jako nosič a nastřílím je do vody prakem. S rozpoznáváním záběrů nemám nejmenší problém. Přestože vnadím prakem, tak se mi krmítko osvědčilo, mám s ním více záběrů, protože je to nejjistější způsob jak dostat vnadící směs opravdu co nejblíže nástraze. Ponejvíce chytám na stojatých vodách na střední vzálenosti kolem 50 m, při chytání na řece blízko břehu krmítko nepoužívám, protože blízko břehu lze vnadící koule umístit s maximální přesností blízko nástrahy.

Abe | St 28.9.2005 7:55:32

Stáňo, jak píšeš, je to problém. Já jsem krmítko totálně eliminoval, protože chytám na L - feeder na menší řece. Volím klasickou průběžku, nebo paternoster a nakrmím rukou. Na ten Tvůj popisovaný problém by bylo možná dobré použít větší krmítko a atraktivnější nástrahu, než návnadu.