Hlavatky v Polsku

Neznáte někdo revír kam se dá zajet do Polska na hlavatky? Případně zkušenosti, ceny ...
Autor diskuse: ToKu - , 3.8.2005 dravci - revíry, cestování

kalaban | St 3.8.2005 15:54:10

ZN,XAXAP: aha, tak to mi buď uniklo, anebo to v tom článku nebylo napsáno, nevím. No trošku mi to připomíná závody na místních vodách.....

ZN - Profil | St 3.8.2005 15:51:25

kalaban :
o tom závodě vím, i když jsem tam nebyl. Den před závodem se vypustí x hlavatek, při závodě se jich pár chytí. Příští rok nanovo. Fakt dobrý závod.

kalaban | St 3.8.2005 15:44:33

XAXAP: je to docela možný , to vážně nevím. Ten konópek tam psal, že jezdí chytat na Slovensko a do Polska už hooodně let, takže sem usoudil, že by mohl něco vědět

XAXAP - Profil | St 3.8.2005 15:40:06

pokud to byl Pogar Glowaczici, kterej se kona v Krosczenku, tak tam se moc hlavatek nikdy nechytne, ale jsou velke ... pred zavodem tam vypusti cca 10 metrovek :-)

kalaban | St 3.8.2005 15:36:06

Když jste u těch časopisů, tak bych doporučil spíše letošní Rybářství .Četl sem tam článek od nějakého ostravského chasníka, který jezdí na hlavatky specileně do Polska. Podle toho článku je to opravdu docela borec a má rozhodně hodně zkušeností. Psal tam, že se zůčastnil každoročních závodů na nějaké vyhlašené řece v Polsku (bohužel si nepamatuji jaké) a během dvoudenního chytání chytl hlavatku jen on a jeho syn......Z toho se samozřejmě nedá říci, že tam hlavatky nejsou! Jen chci říct, aby jsi si zkusil ten článek vyhledat a popřípadě se na toho člověka kontaktovat.Pokud to najdu zítra ti jméno toho člověka napíšu a v redakci Řybářství budou taky třeba něco vědět.

Michal | St 3.8.2005 14:56:29

šeptal: Kajmana jsem koupil 1x, moc jsem se nesmál, spíš jsem nadával, že to byly vyhozený prachy.

šeptal - Profil | St 3.8.2005 14:22:58

XAXAP: Děláš velkou chybu, že to nečteš. Takový srandy jinde pohromadě nenajdeš. :o)

XAXAP - Profil | St 3.8.2005 14:19:55

rybomil: kajmana nectu (ten casak nema co psat, tak uverejni vsechno), mam kontakt primo tam (PZW Nowy Sacz), zadny zasadni ubytek ryb neprobehl, vysazuji se podle planu, chytaji se asi jako drive. Pruvodce je vzdycky dobrej. Sehnat se da na netu.

rybomil | St 3.8.2005 13:46:56

Xaxap: No přečet bych si články v Kajmanu i jinde a nejspíš vystřízlivíš. Ty doby co to bylo jak píšeš s počty hlavatek už dávno asi nejsou. Ty revíry kolem N. Targu sedí 100%, Lopuszno vyhlášené ( víc rybářů než hlavatek ). Jinak ubytování v soukromí atd. asi za polovic než cestovka. Pokud to tam neznáš , ani nikdo s kým jedeš je lepší mít aspoň od cestovky průvodce, ikdyž ten ti úspěch nezaručí.

XAXAP - Profil | St 3.8.2005 13:13:05

na cestovku se vyprdni! Muzes tam jet klido sam. Ja znam Dunajec (tam jsem byl vickrat) a Poprad (dvakrat). Horni Dunajec nad Nowym Targem je slusna lipanova voda, hlavatek je tam primerene, ale spis chytnes mensi. Ja to mam nejvic rad mezi Nowym Targem a prehradou Czorstyn, napr. kolem Lopuszne. Jsou tam vetsi ryby a jej jich tam vice. Pritok do Czorstynu je taky zajimavy, ostatne i prehrada z lode. Na useku Dunajce od Slovenska nahoru jsou nejvetsi kusy, ale je to taky velka reka. Kdyz budes mit stesti, daj se tam i videt z cesty. Nejzajimavejsi usek je kolem Krosczenka a dolu. Je tam hodne velkych hlavatek (davaji tam metrovky), ale budes muset hledat, hledat a znovu hledat. Neda se rict, ze by kdekoliv byly v kazde jamce. Ubytovani sezenes no problem. Povolenky se plati na poste nebo v bance (doklad o zaplaceni je povolenka), poradi ti treba v rybarskem obchode v Nowem Targu. Uz jsem tam ale par let nebyl, tak ti s jistotou nereknu ceny (tehdy povolenka 15 zlotych na den, ubytovani cca stejne). Zadnou separe povolenku na hlavatku polaci nemaji. A v zime tam jet nemusis. Hlavatka samozrejme zere i pres rok. Dokonce je obcas sance ji dostat na sucho. Ale jsou plache jak svine. Jinak plati to, co jinde. Strymruj, strymruj, osvedcily se mi tmavsi nebo hnede vzory. Ale rekord za den mam na ruzovo oranzovou bestii. Kdyz trefis termin, da se jich udelat i dvacet za vikend, nepocitej ale, ze kazda bude velka. Nejvic budes chytat ryby mezi 50-80. Jinak Poprad je citelnejsi a mozna i hezci reka, ale neznam ji tak dobre. Jednou jsem si zachytal (za dva dny ve trech jsme chytili 10 kousku, nejvetsi 78) a jednou uplne vyhorel bez zaberu (prave v zime). Musis se ale pripravit na relativne silenou polskou kuchyni, do piva ti budou chtit nalivat malinovej sirup a cesty jsou strasny a precpany pomalejma nakladakama a maluchama.

rybomil | St 3.8.2005 11:53:30

fík: Sem tam osobně nebyl, ale je to jako na Slovači.
Třebas kolega ze Správy lesů v Trnavě uvádí, že v 5 lidech za 5 dnů ani záběr, o měsíc později ve 3 lidech za 3 dny 3 hlavatky. Záleží na volbě revíru, počasí, schopnostech lovců a nejvíc na štěstí s velkým Š. Čím později ( prosinec - leden ) tím asi lépe, ovšem připrav se na někdy nelidské podmínky - namrzání oček prutů, mráz pod -10°C, chumelení, brodění po pás ve sněhu aj. sjůprovky. To vše se tam dá taky zažít, tedy kromě krásného zdolávání hlavatice nad 10 kg. Furt je to ale za polovic peněz než u slov. přátel. (vyhledej mé předchozí příspěvky, bylo to tu dost rozváděno ).

fík | St 3.8.2005 11:37:20

to :rybomil, koukl jsem na ten troc a je to zajímavé, máte nějakou osobní zkušenost? četnost záběrů atd.? stojí to za to?

rybomil | St 3.8.2005 8:09:45

Známe. www.troc.cz ......a další.Co tě zajímá ?