Lov na labské tůni Jezero pod Ostrou.

Chci se zeptat znalců labských revírů, jak to letos vypadá s úlovky na revíru Jezero pod Ostrou - Labe 20 A, pár km za Lysou nad Labem, případně okolních revírech a hlavním toku Labe. Mám na mysli hlavně možnosti lovu v souvislosti s přilehlým kempem, druhové zastoupení úlovků, míru zarybnění vč. dravců, doporučené způsoby lovu a vnadění. Chystám se tam na pár dní a chci vědět jak se vybavit, tak díky za rady.
Autor diskuse: Petrson - Profil , 2.8.2005 všeobecné - techniky lovu

Gaza - Profil | Út 25.6.2013 11:44:42

Ahoj, nějaké informace jak to momentálně vypadá na Jezeře Ostrá a nebo na Doubce? Chtěl bych na pár dní vyrazit na kapry.
Díky Gaza

Petrson - Profil | Čt 4.8.2005 20:58:42

>> Mike > OK, dík, feeder beru, z řeky jsem měl trochu strach bo jsem tam byl v červnu a zrovna ani ťuk, ale ten bagr mě neláká, tak to na toku rozhodně zkusím když říkáte. Na Doubce loni hafo trumanů, letos jen cejni a večer záběr dravce, ale mi to utrh. Vousáče vyzkouším, ať malý, nebo velký... Dík za tipy.

Mike - Profil | Čt 4.8.2005 13:24:59

Petrson> ryby tam určitě jsou, jen se tam zrovna těží písek a ten těžební stroj nadělá dost kraválu. Na 1/4 břehu se až do konce srpna nesmí chytat (vymezená část kempu). Na jezero bych se tedy vykašlal a zajel buď na hlavní tok Labe (tam chytíš prakticky cokoli, fantasii se meze nekladou-např. u feederu prakticky nemáš šanci si odpočinout - nachytáš spoustu cejnů, skaláků, občas kapříka, trumana) nebo na Doubka, což je od Ostré co by kamenem dohodil a zbytek doběhl. S dravci je to tam obecně mizérie, snad jedině zaměření se na sumce by nemuselo dopadnout úplně špatně.

Petrson - Profil | St 3.8.2005 20:05:11

>> Ondra > vidím to tak, že si vytipuju nějakej flek, kde zakrmím a zkusím koule na kaproně a na druhý prut budu pokoušet dravce na rybičku nebo plavanou, podle vývoje situace. Nevíš jestli jsou tam trumani a líni?
>> Milan > díky za tip na řeku, budu zkoušet taky okolní revíry, na hlavní tok se určitě chystám. Na jaký druhy se tam nejlépe zaměřit? Díky.

Ondra (carpman) - Profil | Út 2.8.2005 21:36:36

Souhlas s Milanem. Jde o to jak velké ryby chceš chytat.

Milan - Profil | Út 2.8.2005 21:20:42

Na toto jezero jsem jezdil ještě minulý rok, úlovky nic moc, pár cejnů, ale jinak nic. V debatách s místními rybáři jsem se dozvěděl, že ryby tam jsou, ale úlovnost je velmi slabá. Osádka rybou by měla být dobrá. Sám bych raději doporučoval Labe u mostu před Lysou.