Hrubá múka namiesto sojovky?

Dala by sa použiť hrubá múka namiesto sojovky? Nebude cesto na boilies moc tvrdé poprípade ako sa zmení konzistenciea?
Autor diskuse: bobco - Profil , 2.3.2024 kaprařina - nástrahy, návnady

NBeerotzutz - Profil | Po 4.3.2024 23:24:55

bobco >> S touhle otázkou jsi se měl obrátit někam do " Výroba boilies",tohle se probíralo před tak 15 + lety.
Propocívej kukušrot a to co ti zbyde na sítu dej do těsta - to ti lepit nebude.

Nbobco - Profil | Po 4.3.2024 18:14:46

tvistr >> poraď.... Niečo čo zrovna moc nelepí... Komercii sa chcem vyhnúť nieže by nefungovala ale ma trochu odrádza tá chémia v tom

Ntvistr - Profil | Po 4.3.2024 8:06:01

bobco >> pokud Ti jde o cenu , nakup boilies v Dekáči ,zcela určitě toto boilies bude pracovat lépe než boilies z těsta kam nasypeš pšeničnou mouku. Jsou zaručeně lepší objemové suroviny za příhodnou cenu .)

Ngizzmann - Profil | Ne 3.3.2024 22:02:03

Rybkin >> A proč ne, já si v pátek zachytal na svoje domácí boilies-bramborový knedlíky (chilli) :-D

NSlavíček - Profil | Ne 3.3.2024 20:41:50

Mafino >> Všechno se dá koupit levnější i extrudovana kuku krupice tu jsem kupoval za 230 Kč 15 kg

NMafino - Profil | Ne 3.3.2024 20:32:24

Slavíček >> To je dobra cena.

NSlavíček - Profil | Ne 3.3.2024 20:21:12

Mafino >> 35 Kč kg ale musíš koupit pytel

NMafino - Profil | Ne 3.3.2024 19:46:10

Slavíček >> Mozes napsat cenu za 1kg.
Nemusis zdroj pokud to je tajny.
Jenom at vim zda umim levneji.
Dekuji

NRybkin - Profil | Ne 3.3.2024 19:29:30

Zase když tam dáš tu hrubou mouku nebudeš pak vlastně chytat na bojlis ale na knedlík :-)

NSlavíček - Profil | Ne 3.3.2024 19:13:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bobco >> Máš to ve zprávě

Nbobco - Profil | Ne 3.3.2024 16:26:06

Slavíček >> kde by sa dala sójová múka kúpiť lacno? Ak vieš poradiť

NSlavíček - Profil | Ne 3.3.2024 14:45:02

Jarda Š. >> To jde docílit i jinak třeba i konopí řepka arašídy mají hodně bílkovin . Samozřejmě otázka je cena .Další věc copak asi bude obsahovat krmny ze šrotu slepený nějakou gumou .To asi taky nebude na bílkoviny žádná hitparáda

NJarda Š. - Profil | Ne 3.3.2024 14:38:51

Slavíček >> O to jde, že boilies by mělo být bohaté na bílkoviny a soja je jejich poměrně levným zdrojem.

NSlavíček - Profil | Ne 3.3.2024 13:06:25

bobco >> jde nesmíš to kupovat v ryb potřebách to je pak za cenu jak pro lidi

Nbobco - Profil | Ne 3.3.2024 12:54:54

Slavíček >> špekulujem kvôli cene. Sójová múka je super ale nenašiel som ju za menej ako cca 3€kg.hruba múka bola podstatne lacnejšia ale obávam sa že to bude moc gumové ako písal kolega...

Nbart.bm - Profil | Ne 3.3.2024 8:43:27

bobco >> podle mě to bude jak guma. 70% mouky je docela masakr. Hodně moc lepku.

NSlavíček - Profil | Ne 3.3.2024 8:26:32

bobco >> Ostatně copak se ti nelíbí na sóje? Když víš kde jde koupit i poměrně levně

Nbobco - Profil | So 2.3.2024 21:36:23

Skúsim tak 1kg gúľ z hrubej múky ako základu takcca70%uvidím ako sa to bude valat...

NLord Byron - Profil | So 2.3.2024 21:21:29

bobco >> Z dotazu jsem pochopil o co ti jde, ale neumím ti na to odpovědět, protože neznám poměry ostatních surovin a navíc jsem se tímto směrem nikdy neubíral, beru tyto 2 suroviny jako vzájemně se doplňující základy, které používám do 10%

Nbobco - Profil | So 2.3.2024 21:10:45

Lord Byron >> keď vymením sójovú múku za hrubú múku (nie krupicu!) aky bude problém? Ide mi o cenu objemovej suroviny! So sójovou múkou mi to išlo gulat dobre ale neviem čo sa zmení ak použijem pssenicnu hrubú múku?

NSlavíček - Profil | So 2.3.2024 21:03:49

Lord Byron >> V tom nelze než souhlasit sója je levný zdroj bílkovin nepojí zatím co mouka krupice je pojivo z vysokým obsahem uhlohydrátů

NLord Byron - Profil | So 2.3.2024 20:59:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

podle dotazu jsi asi na samém začátku, jsou to dvě naprosto odlišné suroviny, ale něco je spojuje, jsou levné a většinou obě 2 tvoří základ levných směsí, takže když jednu nahradíš tím druhým, tak máš problém... Ale kreativitě se meze nekladou, pokud jsi to schopen ukoulet, tak směle do toho :-)

NSlavíček - Profil | So 2.3.2024 20:50:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Proč by se nedala použít.Je všeobecně rozšířený mýtus jak ta sója zlepší zpracování elasticitu těsta .Nakonec mě to nedalo a koupil jsem ji a zkusil a výsledek za mě těsto stejný jak se sójou nebo bez .A pokud sóju volil bych extrudovanou .