Ako zmakčit boilies?

Čo pridať do boilies na vtáčích z oboch aby boli po uvarení nie moc tvrdé a nepraskali sa. Chcel by som dosiahnuť konzistenciu tuhej plastelíny.
Autor diskuse: bobco - Profil , 7.5.2023 kaprařina - domací dílna

Nsidneyv - Profil | Pá 8.9.2023 8:04:57

pridaj xantanovu gumu

NBeerotzutz - Profil | Čt 7.9.2023 20:38:00

Dedenko >> Voda za praskání nemůže,vyráběl jsem koule,kde byla mimo vajec i voda a nepraskaly..

NBeerotzutz - Profil | Čt 7.9.2023 20:36:04

https://www.krmivahulin.cz/p/glycerol-cisty-bezvody-glycerin-99-5#2891

Jeho největší předností je však to, že dokáže výrobek tzv. "změkčit" i při částečném vysušení, takže je stále mírně pružný, přitom velmi tuhý, ale propichnutelný jehlou, či snadno vrtatelný.

NRookie - Profil | Čt 7.9.2023 15:44:10

já bych přidal řepkový olej
přiměřeně
zkoušet!

NRookie - Profil | Čt 7.9.2023 15:34:36

Bobo >> to se mu bude kazit

NDedenko - Profil | Čt 7.9.2023 8:21:08

Pri vyrobe boiles nesmieš dat vodu iba vajcia od vody praskaju

NBobo - Profil | Ne 7.5.2023 21:48:43

Vyskusaj to chvilu parit kde Ti stvrdne len vrch.