Pytláci Brno- Holásky

Video z podzimu, rybářská na Ivanovickém potoku 1 (Holásky) našli nastraženou síť plnou ryb.. O této "metodě" a nešvaru zároveň slyším v poslední době docela často.. Jestli to takhle bude pokračovat dál tak za 4-5 let v té vodě už nebude absolutně nic ...


https://mrsbrno4.cz/2023/04/11/neuveritelne-zabery-rybarske-straze-z-holasek/
Autor diskuse: Jindra007 - Profil , 1.5.2023 všeobecné - ostatní

kakr - Profil | Ne 7.5.2023 9:29:20

sven >>
Tak si lov elektrikou pomocí bidla a napínacího drátu shrneme.
Odkazům na jurisdikci cizích armád na našem území rozumí i můj kocour.
Je ovšem rozdíl smlouva o dočasném pobytu sovětských vojsk podepsaná v Moskvě pod nátlakem desetitisíců tanků a vojáků na našem území a smlouva schválená vládou zastoupenou vysoce kvalifikovanou ministryní obrany (má zbroják na pistoli). Podařilo se nám vylézt z análu východního a šup do análu západního.
Na rozdíl od mnohých zdejších chytrolínů jsem měl možnost na vlastní bulvy sledovat obsazení naší republiky v roce 1968 rusáky a spřátelenými armádami Varšavské smlouvy. Mohl bych o tom napsat knihu.
Nyní k meritu věci, jak víš, že se tebou uváděný lov skutečně stal?
Do rusáckých dokumentů jsi přístup neměl a pokud jsi pokus neviděl na vlastní oči tak se asi jednalo o zprávu agentury JPP.
Nebo se zase mýlím??

Ještě pár vět o údajných ukrajinských pytlácích. Máme ve spolku cca 30 ukrajinců, jeden byl potrestán Kárnou komisí za lov přes čáru. Vidím při sumarizaci jejich povolenky, záznamy o úlovcích jsou vedeny mnohem lépe jako u mnoha našich členů. Ono není jednoduché psát azbukou a latinkou.
Tím nechci zpochybnit, že se mezi ukrajinci nenajdou žádní pytláci. Pochopitelně existují, ale mnohem více pytláků má české občanství.

sven - Profil | So 6.5.2023 22:58:21

MilosVee >> Díky :-) Přeji Ti totéž. Pěkný zbytek víkendu :-))

MilosVee - Profil | So 6.5.2023 22:06:00

sven >>
Řešit tady něco s "kakrem" se rovná házení hrachu na zeď.Mám své zkušenosti a jako snesu hodně, ale tohle stvoření fakt neeeee.Ten člověk se myšlením zasekl někde před čtyřiceti lety a pak už jen zestárnul.Na něj reagovat rovná se absolutní ztráta času.
Ať se daří 😀😉

rybomil - Profil | So 6.5.2023 17:18:39

_Karel_ >> to nedokážu posoudit. bydlí někde kousek od fabriky v podnájmu a zatím proti němu asi nikdo nic neměl ? jeho manželka snad dělá ve fabrice uklízečku ?

sven - Profil | So 6.5.2023 16:43:48

retrívr >> :-)))

retrívr - Profil | So 6.5.2023 15:55:46

sven >> Vláďo já myslím, že to zvládnu. V zimě lyže byly. Notmálně jsme pohyblivá rodina. Skusím chybu dát do normálu. Pokud se nepodaří, tak jdu do jinýhého leblu. To ale víš , že nedopustím. Sám víš, že " živé nás nedostanou ".

sven - Profil | So 6.5.2023 15:13:07

retrívr >>jj, to je hned. Už nejsme žádní kamzíci .-)
Přátelská rada zní: Nech si napsat u ošetřujícího lékaře žádanku na denzitometrii
https://www.nemjbc.cz/cs/oddeleni/interni-oddeleni/informace-pro-pacienty/osteocentrum-informace.html
Nebo je možno za pětikilo i bez doporučení.
Doktor by Ti měl předepsat Caltrate plus. Na předpis je pouze toto balení á 90, s mírným doplatkem. https://www.drmax.cz/caltrate-plus-90-tablet

Plus recept na Vigantol. Ten se volně nekoupí.
https://www.lekarna.cz/vigantol-1x10ml-kapky-roztok/pribalovy-letak/#pribalovy-letak

retrívr - Profil | So 6.5.2023 14:42:38

sven >> Celou zimu jsem vyřadil z provozu kroxy. níh slezl, tak jsem šel z garáže k autu, jedno šlápnutí na trávu.. buhužel jednoduché. Spadneš, sedneš na nohu a je hotovo....

sven - Profil | So 6.5.2023 14:16:14

retrívr >> Já do základního školství moc nevidím ale setkávám se s jeho produkty.. ta stále se snižující kriteria, jsou cesta do pekel.
Ale kdo by o tom věděl víc, než člověk z celoživotní praxe s letitou zkušeností, na pozici ředitele.
Pokus o vtip .-) Jak si může národní trenér, jednoho z nejdivočejších zimních sportů, zlomit nohu na suchu ? :-))
Hlavně ať se to rychle hojí, kemp už čeká a šupíci netrpělivě vyhlížejí u břehu, svého krotitele :-))

retrívr - Profil | So 6.5.2023 14:02:04

sven >> Myslím, že spousta věcí v životě má svá pravidle, své pravdy a zákonitosti. možná málo kdo znás si to uvědomuje. Jsem v situsci, kdy mám zlomenou nohu, za týden budu našlapovat. Žena si zlomila ruku, k tomu dvacet štychů na hlavě a po pádu ze schodů celková devastace. Je to šílené, vše je však řešitelné. Jen mi staří si umíme pomoci, něco překonat nít nějakou zálibu, zájem. Víš sám, že jse kantor celý život a vše mi není jednou. A těď z jiného ranku. Mám celoživotní trauma, že bylo zničeno komunisdtické školství. Prosím nejde o ideu, jde o systém. Mám mnoho poděkování i osobních ze zahraníčí. Dodate. Školství ví minimálně devět let , kdo studuje, tak ví jakou nabídku má za devět let udělat. Jenom chudáci, kteří jsou ministry, tady každý týden v jiném resortu jsou za ty nejméně znalí a ubozí vedoucí. Není jednodušší a nejlépe řízený resort , než jev školství.

sven - Profil | So 6.5.2023 12:42:54

retrívr >> Dík Pavlíku :-)

retrívr - Profil | So 6.5.2023 12:29:36

sven >> Za mne do zlata vytesat. Díky Vladimíre. Je zde opět potvrzeno jedno pravidlo. Je to lidech. Jen neuicelená poznámka. Zlatý ukrajinec než primitiv. Doufám, žer na še velmi neodborná zmatečná a nekonceptní vláda bude držet trend Babiše / nejsem Babišovec / !!!!!!!!!!!!!!! jen ne primitivy, kteří tu nemají co dělat. To není rasizmus, to je jen obrana kultury !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sven - Profil | So 6.5.2023 12:13:40

rybomil >> Ahoj. Znám dobře několik Ukrajinců a jsou to lidičky naprosto v pohodě. Podotýkám, že se jedná o letité usedlíky. Dokonce máme několik i ve spolku a platí o nich to samé.
Jak se vyprofilují vlny nové náplavy, to poznáme časem.
Nevěřím, že se bude někdo chtít vrátit do své vytunelované, rozprodané a válkou zničené vlasti, bez sociálního zabezpečení, se zpoplatněnou lékařskou péčí apod.
Na jejich místě, bychom se zachovali stejně.
Max. se někteří z nich, posunou dál, směrem na západ.
Jistě budou někteří tací a jiní onací, tak jak je obvyklé, napříč všemi státy, planety Země.
Otázkou je, která skupina bude převažovat.
Je třeba brát v potaz, že před válkou byla UA násobně lidnatější a rozlohou větší stát než Česko, v poměru cca 1200 : 400km na délku a nikdy nebyla jednolitý státní útvar ale tvořili ho zhruba tři celky, lišící se historicky, ekonomicky, politicky, národnostně, jazykově aj.
Tedy porovnávat Ukrajince a Ukrajince, je naprosto nemožné.
I příměr z tuzemska, jako např. rozdíl mezi pražákem z centra a venkovanem z šumavské samoty, bude pokulhávat...
V každém případě, je mezi nimi značná množina lidí práce, kteří nám začínají tragicky chybět...
Pokud tedy hodlají asimilovat, budou přínosem.. Pokud ne, bude to horší..
Díky naší letité, státem podporované propagandě, která zformovala světonázor současné mládeže, že kdo se živí rukama je lempl a socka a učňovské školství a technické obory, byly zvalcovány soukromkami, chrlícími nejrůznější polovzdělance, manažéry, poradce, psychology, filozofy, podržtažky a podobné pijavice, přisáté k rozpočtovým , příspěvkovým, dotačním apod. penězovodům...

Zdánlivě jsou naše příspěvky off topic ale jak známo, všechno souvisí se vším.
I s pytláctvím, v tomto případě.

_Karel_ - Profil | So 6.5.2023 10:44:43

rybomil >> Otázka je, jestli je to typický ukrajinec, nebo výjimka, co potvrzuje pravidlo. Oni se zcela jistě najdou i pracovití a poctiví cikáni (bez ironie), ale jako všeobecnou vlastnost bych jim to taky nepřisuzoval.

Robur - Profil | So 6.5.2023 10:04:56

v Jundrově hlas lidu praví, že na piknikovém místě u řeky zůstávají partičky UK, konzumují a druhý ten tam byl spálený ježek. Dle fotky postříkaný hořlavinou a zapálen. Možná se tma zajdu podívat, třeba taky najdu síť.

rybomil - Profil | So 6.5.2023 9:41:18

stormandnature >> jak jsem psal už jinde, máme tu z loni, od léta Ukrajince. dělá ostrahu ve fabrice , 12tky 6 dní, jen neděle volná. za pomoci místních rybářů udělal zkoušky na RL a začal chytat na písáku. když něco neví, není mu jasný přijde se zeptat. vše dodržuje, nechce mít problémy.
naposledy mi skoro vyrazil dech když se zeptal, jestli na tom místě nechci chytat, že půjde jinam. normál jsme zachytali spolu a přes jeho jazykový handicap pokecali. a pak vidíš jak naproti jinej čecháček pytluje 3. káčko rychle do SUV ... to normál nevíš co říct, nebo jestli se rovnou sebrat a jít pryč.

sven - Profil | So 6.5.2023 3:40:35

kakr >> Jen jsem tě pro zbytek včerejška, nechal zklidnit.
S tou nastupující AD by sis měl někam skočit, než se ti to rozjede naplno....

stormandnature - Profil | Pá 5.5.2023 18:40:56

Všechno je to o lidech. A myslím, že je fuk, jaký jsou národnosti, barvy, či vyznání. Loni jsem na pár ukrajinců při kontrolách narazil. A vše bylo bez problémů. Lístek, povolenka, docházka i ryby řádně zapsaný. Je sice fakt, že berou skoro všechno, ale když pak u českýho rybáře vedle dostanu do ruky místo povolenky docela hnusnej salát, na kterej se pomalu bojíš sáhnout, neproškrtaný řádky, nedopsaný váhy..... To je ti pomalu smutno.
Letos jsem kontroloval tři. Vše v pořádku. Na pár věcí, se zeptali, slušně poděkovali. Pak jedeš na jinej revír a hned první borec zapsaný dva duháky a při kontrole úlovku jeden duhák a jeden siven. A nebyl jedinej.
Větší problém nám tu dělají místní rybáři a občané tmavší pleti.

kakr - Profil | Pá 5.5.2023 15:52:27

Lhář Sven si mě dal do ignoru....

sven - Profil | Pá 5.5.2023 15:18:01

kakr >> Kdo nevěří ať tam běží...
Ofis ? Nenuť mě napsat, že jsi trouba...
Už jsem Ti psal, že trestnou činnost svých příslušníků, řeší tyto státy ve své pravomoci..
Nikdo Tě nenutí abys věřil něčemu, co přesahuje Tvůj rozhled...
Doporučuji občas nahlédnout na vládní weby ... v tomto případě např. web MInisterstva Obrany...
Vzhledem k tomu, že Ti psané slovo evidentně začíná působit potíže, bude možná stačit jen článek 14...
https://mocr.army.cz/assets/informacni-servis/zpravodajstvi/dca_-_navrh_schvaleny_vladou.pdf?

Tím považuji naši vzájemnou výměnu příspěvků off topic, za ukončenou..

kakr - Profil | Pá 5.5.2023 15:01:08

sven >>
Nemám rád, když si někdo vymýšlí.
Jak jsi přišel k informaci o VN a bidlech, když to nikde offis nebylo.
Šuškanda, nebo ne.

sven - Profil | Pá 5.5.2023 14:41:22

kakr >> Možná Ti to ani po reakcích zdejších kolegů a především těch od fochu, stále nedochází ale jsi trapnost sama...
Opravdu to máš ve svém věku zapotřebí ?
Domníváš se, že kterákoliv okupační mocnost, nepodléhající jurisdikci okupovaného státu, bude pořádat tiskovky o trestné činnosti svých armádních příslušníků ?
Štípni, se jestli nespíš...
Ostatně, brzy se o tom znovu přesvědčíš...

sven - Profil | Pá 5.5.2023 14:10:01

rybomil >> Myslím, že se u nás stále vyrábí pro "vědecké" účely, takže se asi sehnat dá..
Já byl u vody včera... Jednak jsem si na sluníčku dobře připálil hubu a druhak mi čert nakukal abych zmasil jednoho padesátníka +.. .
A pak jsem ho za trest musel večer udělat, což se mi ani minimálně už nechtělo... dobře mi tak :-)

kakr - Profil | Pá 5.5.2023 14:06:40

sven >>
Tak odkaz zřejmě nebude.
Asi se jedná o převzatou zprávu z agentury JPP (jedna paní povídala) nebo radia Jerevan.

rybomil - Profil | Pá 5.5.2023 13:59:39

sven >> máš pravdu. hlavně je asi příčinou, že se tenatová či jiná podobná síť dá sehnat na alíku relativně levně. nekoukal jsem tam už dlouho, ale co tak bylo dříve, taková ta menší z níž bys vychytal menší rybníček byla tuším za 8 doláčů. jak ceny dnes netuším.

sven - Profil | Pá 5.5.2023 13:47:02

rybomil >> Zdar Jířo, navíc to byli mladí kluci, vojáci, v plné kondici..
V jejich letech, jsem pod každou ruku vzal pytel cementu (á50kg) a odnesl, kam bylo třeba.. Ale to v těch letech, zvládl kdekdo. Kdeže loňské sněhy jsou ... .-)

Pokud se vrátíme k původnímu tématu, tak jsem kdysi podobnou ténatovou síť, také vylovil z našeho revíru. Samodomo, upletená ze silonu, dole matice a šrouby a nahoře korkové špunty..
Občas jsme s kolegy z RS oběhli málo frekvenovaná místa revírů a pstruhovku tyčkou s hákem a sbírali pytlácké šňůry... a já trefil mmj. na tu síť..
Nějaký čas se válela v klubovně a při stěhování ji někdo vyhodil..
Její objev mistní PČR a v podstatě ani Svaz nijak nevzrušil...
Bylo v ní jen pár kousků "bezcenné" bílé ryby a pachatel neznámý...
Kdyby byla plná chráněných čuníků, byl by to jiný fofr .-)
Každému bylo jasné, že nikdo z domorodců by to vyrobit nesvedl a ubytovny byly plné migrantů možná dvaceti národností, převážně z celého východu, něco z Balkánu aj.
Pokud bych poměrný podíl pytláků porovnával co do národností, (v době objevu sítě) tak v čele byli Čečenci s Ukrajinci, následovali Češi, Poláci, Kazaši, Bosňáci, Vietnamci..
Absolutně neškodní co do pytlačení, byli kosovští Albánci.. ty zajímalo jen co kde ošukat a komu prodat háčko nebo perník aj..
Pokud se týká současnosti, vedou díky nesmyslné akci nonstop 24, suverenně svazoví rybáři. Jako jediný, jsem na letošní a loňské VČS, marně hlasoval proti...
A na záda jim dýchá chráněná skupina, ze západního východu..

rybomil - Profil | Pá 5.5.2023 10:27:54

Mira Kolínek >> znám několik takových, co zvednou i 7 m dřevěný žebřík, když jim ho dole zašlápneš. a nejsou to borci typu Frištejnský, Vémola, Franta Kocourek...

kakr - Profil | Pá 5.5.2023 8:05:34

Mira Kolínek >>
I s napínacím drátem?