Lov kaprů ve sloupci

Krásný den všem. Poprosil bych vás o radu. V létě je byl na jednom revíru kde se smí krmit pouze boilie, pelety a nebo partiklem. Jenže jelikož bylo poměrně horko a ryby se zdržovali ve sloupci tak ze dna vůbec nebrali. Když jsem se rozhodl chytat na zig rig pár ryb přišlo ale chtěl jsem se zeptat dá se nějak krmit na zig rig pouze pomocí pelet a boilie? Máte někdo nějaké zkušenosti s podobným chytanim?
Autor diskuse: DonátPetr - Profil , 31.1.2023 kaprařina - nástrahy, návnady

Navrc - Profil | So 10.2.2024 12:07:31

Zdeňour >> Já zig rig nechytam, ale kamarád ano a má na něj dokonce osobák kapra kolem 20 kg z pískovny s čistou vodou. Používá wazzap pěnové kuličky nadipované masovým smradem 😅 Často chytá i bez krmení 1-2 m pod hladinou. Víc ti neřeknu, ale mu ty wazzup šlapou 🤷‍♂️

kluciuvody - Profil | So 10.2.2024 12:00:12

Petrův zdar !
Zkus smíchat všechno dohromady (boilie, pelety, kukuřici, řepku, konopí...) a nakonec zalít větší dávkou csl liquidu. Ve vodě to tvoří pěkný mrak, zároveň si na tom (nejen) kapři docela pochutnávají.
Ať berou !!!

jarda85 - Profil | Ne 4.6.2023 14:00:01

Zdeňour >> My na závodech nachytali za 48 hodin lovu 652 kg ryb. Nemusí být ani slunko a pokud je ryba zvyklá na dopadající raketu, jak psal kolega níže. Tak záběr vždy dojde. My chytali zig i za tmy, a kupodivu jsme ryby chytali. Jinak já ten plovák nemusím, používám na změření markr a od nejdelšího navazce vždy zkracuju. Chce to zkoušet a hlavně to trošku prokrmit, pro začátek nejakou Řepku a šrot, ať to obarví jen vodu, a postupně přidávat třeba tu kuku, pšenku atd. Hlavně se opravdu snažit házet vždy na stejný místo. Petrův at se daří

Zdeňour - Profil | Ne 4.6.2023 13:09:54

jarda85 >> zdar,dik za rady.jde mi o to zda nekdo skutecne chyta na ziga efektivne kdyz to vsichni propagujou jaka je to pecka.Jak rikam ty dipovany wazzapky sem zkousel a bez uspechu.Je pravda ze jsem vubec nekrmil ale ryby se tam ukazovali ale nevzal to ani malej.S tim plovakem je to asi lepsi ze to muzes vytahnout tesne pod hladinu a treba po hodine kdyz neni zaber tak kousek stahnout dolu.myslel jsem si jak budu chytat rybu za rybou kdyz je horko ale jak uz tady nekdo psal asi tu umelou kulicku proste nechcou a nebo mam silnej vlasec.kazdopadne to chce asi zkouset.

JohnyL - Profil | So 3.6.2023 22:34:33

ohledně krmení při zig rig na soukromé vodě...je to náročné, pracné a s nejistým výsledkem, nicméně: viděl jsem a zkoušel jsem s určitým úspěchem method mix "na kaši". Pereš to raketou do míst kde máš nastraženo. Tím, že je to jen kaše, neklesá to rychle, dělá to v oblasti a ve sloupci voňavej oblak a ryby do něj najíždí a hledaj, co by sežraly. Pak se může poměrně slušně stát, že nasají i tvou kuličku. Funguje to určitě víc tam, kde se raketkama krmí pravidelně a ryby vědí, co pleskání sbomba o hladinu znamená

Pindˇa - Profil | So 3.6.2023 22:05:29

Zítra by mohlo být něco na přiučení v novém Masterclass https://fb.watch/kXlp4CaHxX/

jarda85 - Profil | So 3.6.2023 21:40:51

Zdeňour >> Ahoj, osobně chytám zig už poměrně dlouho a je opravdu mazec najít tu správnou hloubku. Neboli délku navazce, pokud vidíš ryby tak se vždy nějaka splete.ale bez krmení je to opravdu těžký. Zkoušel jsem toho opravdu moc, různé krmení přímo na zig a na hovno. Nejvíc mě šlapou rozpuštěné pelety na bláto, řepka, pšenice popřípadě trošku kukuřice. A vždy do toho dávám nějaký šrot a udělám si takové kašovyte krmení. Chce to co nejvíc obarvit vodu, nejlepší je do toho dát mléko.
A určitě bych zkusil i jiný druh pop-up, pokud nefungují wazapky... Jo vlasec používám obyčejný myslím že 0.22,floroš vydrží tak tři ryby a je po něm. Někdy je dobrý když si koupíš třeba piškoty, já používám i krupinky a zakrmim, pokud to ryba bere z hladiny, tak se snažím dát kuličku klidně i na hladinu, nebo mírně pod. Chce to opravdu zkoušet. 😁 ať se daří.

Pindˇa - Profil | So 3.6.2023 19:21:23

Zdeňour >> Zvede, ale musíš mít plovoucí vlasec. Když jsem to bez valného úspěchu kdysi zkoušel používal jsem k tomuto 16ku popku s osmičku háčkem

Zdeňour - Profil | So 3.6.2023 17:33:53

haas >> naucil jsem se hazet i s tim 10metrovym navazcem.nemota se to ale na obycejnou wazzapku kulicku bez krmeni nemam zabery.Zajimalo by me prave zda takto nekdo chyta a spoleha na zvedavost ryb a nebo muze byt chyba ze mam silny vlasec 0,25 a ryby to proste zaznamenaj jak to jde sloupcem.Zda ma nekdo s timto zkusenosti.je tam dost cista voda tak jedine zkusit ty popky a nebo neco jineho.Tam by uz plovak byl potreba protoze to pop tak vysoko asi nezvedne.

Pindˇa - Profil | So 3.6.2023 16:48:28

haas >> 👍

haas - Profil | So 3.6.2023 16:47:17

Pindˇa >> jo jasne 👍👍 ja to bral tak ze musis prvni udelat zaber 😂😂😂😂 a pak se posunout o level dal

Pindˇa - Profil | So 3.6.2023 16:30:50

haas >> Copak nahodit, ale podebrat 😆

haas - Profil | So 3.6.2023 15:58:19

Zdeňour >> zadne dlouhe navazce max metr ...... Ale samozrejme muzes i delsi ale blbe se nahazuje z delsim navazcem

Martin M. - Profil | So 3.6.2023 13:58:12

Zdeňour >> podle mne bez zakrmovani spise nejakou prirozenou nastrahu nez plast. Aspon kdyz tak normlani popku, nebo psi granule, ale chleba nebo rohlik podle mne neprekonas.

Zdeňour - Profil | So 3.6.2023 13:07:15

Zdar borci,poradil by někdo něco ohledně zig rigu?Jde mi o to jestli má vůbec cenu chytat na dlouhe navazce bez krmení a spoléhat se na to že ryby jsou u hladiny a ze zvědavosti je zaujme vaše nástraha.Dělám to tak,chytám na wazzapky cerno zlute 16mn zhruba metr pod hladinou.zkousel jsem i na hloubce kde jsem daval 8metrove navazce abych se dostal k hladine stejne tak i melci casti ale zabery nemam.Ryby se ukazuji v mistech kde mam nahozeno ale ryba to nevezme.Chytam na dost ciste piskovne tak nevim zda neni chyba ve vlasci ktery ryba vidi a nebo vnima.Chytam na obycejny ciry vlasec 0,25-0,28 v cele delce bez plovaku.fluocarbon nepouzivam.Nemel by prosim nekdo nejakou podobnou zkusenost ze treba dal tenci vlasec a pak prichazeli zabery,stejne tak treba fluocarbon.Moc na nej neverim tak nevim zda je skutecne tak neviditelny a obycejny vlasec udela stejnou sluzbu jako fluos.uz nevim jak to vychytat ale nekde je chyba.hacek pouzivam mensi vel.8 a nadipovanou wazzapku mam prilepenou k hacku.diky vam vsem za kazdou cennou radu :)at toti jezdi :)

Martin M. - Profil | St 1.2.2023 0:22:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

DonátPetr - >> spise bych si koupil plovouci pelety, namocit na par hodin, pak nadrtit pres sito nebo mixerem nebo vrtackou s metlou a krmit raketou - aspon cast z toho se bude vznaset ve sloupci. I tak budes muset prubezne porad dokrmovat. Jestli to spravce reviru bude tolerovat porad jako krmeni peletama, to ti nezarucim :)

DonátPetr - Profil | Út 31.1.2023 21:53:43

packa >> tak jasný když vidim že jsou v blízkosti tak ano pouziju splávek ale tohle konkrétně byl tuším soukromák kolem 25ha a pečivo je tam zakázány. Ty ryby byly vidět zhruba 80-90 metrů od břehu. Proto se ptám přímo na krmení na zig rig a ne na chytání ryb na splávek a chleba. Ale jinak díky za odpověď

scjsci - Profil | Út 31.1.2023 21:24:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nadrtíš pelety nebo boilie. Pokud by to byl už problém tak proženeš partikl mixérem a jedeš

packa - Profil | Út 31.1.2023 18:31:51

Pokud je ryba ve sloupci nebo na hladině nevymejslim kokotiny ale vemu předvázeny splavek a na háček kus chleba nebo něco pod.maximalne zatízim brokem.nekrmim kdyz žerou tak si to najde