Rybolov kanárske ostrovy

Táto téma tu bola už raz preberaná, ale info sú 11 a viac rokov staré, tak skúsim či nemá niekto aktuálnejšie.
Na jeseň zrejme budem pracovne 3 mesiace na ostrove Gran Canaria v meste Maspalomas. Má niekto skúsenosti či sa tam relaxačne dá zachytať aj niekde z brehu? Treba na lov z brehu nejaké povolenie? Ak tam niekto chytal, aké vybavenie by odporučil? Na BIG GAME to nevidím, keďže budem v partii jediný rybár, tak by to bolo pre mňa aj dosť drahé. Za akúkoľvek info ďakujem.
Autor diskuse: €mo - Profil , 22.4.2021 všeobecné - revíry, cestování

minatrix - Profil | Čt 22.4.2021 18:17:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrkni na YT kanál tohohle týpka....

https://m.youtube.com/user/DarthHaramis

Luxemfleks - Profil | Čt 22.4.2021 16:43:23

€mo >> Nemáš vůbec zač :)

€mo - Profil | Čt 22.4.2021 16:20:37

Luxemfleks >> Ďakujem za info. Veľmi si mi pomohol.

Luxemfleks - Profil | Čt 22.4.2021 15:13:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

€mo >> Já to řešil tím online systémem. Je to nejjednodušší a třeba při online nakupování na eshopech se vyplňují osobní údaje často ještě "osobnější" takže bych se toho nebál...
Na místě se to taky asi bude dát koupit, ale nemám s tím zkušenosti.
Jo a ještě jeden tip k rybaření. Vezmi si dlouhý podběrák pro vylovování ryb na skalách a útesech. Až k vodě je často komplikované dosáhnout a tahat ryby přes šutry není moc fajn.

€mo - Profil | Čt 22.4.2021 11:04:24

Luxemfleks >> Ďakujem. Takéto info som potreboval. Ešte sa spýtam. Náhodou nevieš či je na mieste komplikované kúpiť tú povolenku? Našiel som nejaké agentúry ktoré tvrdia, že to vybavia za mňa, že im pošlem údaje a oni to vybehajú a pošlú mi ju. Len mi je trošku nesympatické posielať údaje niekomu koho nepoznám pokiaľ by sa to dalo na mieste vybaviť hladko. Dočítal som sa, že povolenka sa vydáva iba na 3r za 40€ čo by mi nevadilo.

Luxemfleks - Profil | Čt 22.4.2021 9:58:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Byl jsem tam už několikrát a je to úplně o něčem jiném než třeba lov ryb v Chorvatsku nebo Řecku. Je to mnohem lepší:) Já používal vláčák 240cm do 20g a tahal jsem tam hlavně menší štíhlé stříbrné woblery (5-7cm). Jako návazec jsem dával 0.22FC a u zdolávání jsem musel být dost opatrný, ty mořské ryby bojujou fakt dost:) Zkoušel jsem i jiné nástrahy ale nebylo to úplně ono. Když je dobrá viditelnost(poledne, klidné moře) je potřeba to tahat dost rychle a občas dát ještě slabší návazec.
Nejčastější úlovek jsou různé druhy kranasů, občas menší barakuda, mořský okoun a taky poměrně dost ostnatců. Všechno ve velikosti do 50cm. Pokud budeš mít štěstí tak chytneš i větší. Jsou tam. Chytal jsem jen ze břehu z pláží, skal a různých mol...
Povolenku bych si být tebou určitě koupil.