Vařený partikl do PVA

Zdravím,chci si uvařit partikl do PVA .Vím,že po uvaření ve vodě se pvačko rozpustí.A zasypávat to solí nebo cukrem mě příjde dosti zdlouhavé a pracné.Napadlo mě zkusit partikl uvařit v oleji.Nemáte s tím někdo zkušenost popřípadě nějakou radu?
Autor diskuse: vondra - Profil , 28.5.2020 kaprařina - nástrahy, návnady

Malda512 - Profil | Ne 31.5.2020 10:00:07

Co tady vymýšlíte za šílenosti :-) Stačí do PVA dát trochu dipu, boostru a nebo klidně i olivovej olej a můžeš tam nasypat řepky a nebo kukuřice kolik chceš :-) Nakapeš tam 5 kapek a sáček promneš tak aby se vnitřní stěny obalily tím dipem . A pak jej naplníš čím budeš chtít.

Vnější stranu PVA naruší voda a krásně se rozpustí

RAJA - Profil | Ne 31.5.2020 9:30:21

Danda05 >> Ty už radšej nepi, nevieš čo píšeš. Čík o smažení nepovedal ani slovo.

Danda05 - Profil | So 30.5.2020 8:32:07

Willow >> tak asi proto repku jen zaleju horkou vodou a nic nezhorkne. Nemáš zač.

Willow - Profil | So 30.5.2020 7:45:07

Danda05 >> Smažení je něco jiného.
Při konfitovaní řepky,lnu,sezamu atd. se pomalu uvolní tuky ze semen do tuku v kterém konfituješ,u mě slunečnicový olej.Jedeš to přes noc na max.90°C v troubě a vše je perfektně měkké a voní to.Nic ti nezhořkne,tak jak se to stává u dlouhodobého vaření olejnatých semen.A pak se rybář diví proč ty ryby neberou.Po scezení partiklu ti zbyde nasycený olejový dip který můžeš přidávat do běžné krmitkovky.
Tuk je hlavní nosič chutí a vůní.
Děkuji za pozornost.😉


Diamond - Profil | Čt 28.5.2020 22:30:01

Čík >> jasne, kludne moze aj flambovat ... :D

Danda05 - Profil | Čt 28.5.2020 22:10:54

Čík >> co má prosím tě konfitovani společného se smazenim?

Čík - Profil | Čt 28.5.2020 21:38:13

Diamond >> V oleji lze vařit naprosto běžně, záleží na teplotě.

Čík - Profil | Čt 28.5.2020 21:36:56

Danda05 >> Proč by to měla být perla, slyšel si nikdy o konfitování? Asi ne, protože jinak by jsi takovou perlu nemohl z klávesnice vyplodit:-(((

kolib - Profil | Čt 28.5.2020 14:21:26

já partikl běžně jen zasolím... do kbelíku si nasypu cca 1kg partiklu a 50g soli. a normálně to plním do pva bez schnutí a sušení předem. drží to funguje to...

marw_84 - Profil | Čt 28.5.2020 14:09:42

Já si myslím, že na trhu je dost partiklu PVA friendly a do těch PVAček bych to samodomo vůbec neřešil. Jediný co dělám je, že zasypu kuku z plechovky solí nebo cukrem.

Rohi - Profil | Čt 28.5.2020 13:23:07

Nějak nemůžu rozklíčovat co je na zasypání uvařeného partiklu cukrem tak složité 😁 samotné přípravě partiklu (kuku) věnuju běžně minimálně čtyři dny. Cukr nasypu do hotových kbelíků .. čas sem teda neměřil, ale bude to pod minutu 😂

Pvl - Profil | Čt 28.5.2020 12:49:42

vondra - >> Partikl se uvaří , tím že natáhne vodu . " Takže špatný pokus"

Danda05 - Profil | Čt 28.5.2020 12:36:46

Jako vařit v oleji to je celkem perla 😂 jinak jak píše kolega níže. Nechat okapat a zasypat krmitkovkou nebo moučkou a jde to v pohodě.

tomvec - Profil | Čt 28.5.2020 11:20:03

Uvařím ve vodě, nechám pořádně vykapat vodu, necham oschnout. Potom to zapráším suchou krmítkovou směsí, aby to vytáhlo vlhkost. Do PVA to plním až před nahozením. Jinak jdou místo suché směsi použít i tekuté atraktanty, které jsou vhodné pro použití s PVA.

Diamond - Profil | Čt 28.5.2020 11:18:56

Uz si niekedy varil v oleji? V oleji môžeš akurat tak smažiť ...