fond rozvoje revíru

prosím vás mohl by mi někdo vysvětlit co to je??? u nás na svazu nebyl nikdo schopný mi to vysvětlit!!!!
Autor diskuse: sulda - Profil , 12.1.2020 kaprařina - RŘ, MO, svazy

nofish - Profil | Po 2.3.2020 12:27:21

Willow >> i kapra si na soukrome vode muzes ponechat. Jsou vody kde se lovi podobne jak na svazovych. Jen to nejsou reviry. A rucim ti za to, ze to tam vypada jako ne revirech svazovych, pokud jde o chovani lidi a hon na kapry.

Willow - Profil | Po 2.3.2020 11:12:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nofish >> Já to bral jako konkurenci mezi soukromými revíry.
Čím více jich bude,tím více si budou konkurovat a to je tlak na snižování cen.
Proto se může stát,že MO se svým 2 ha rybníkem a s cenou povolenky 1500Kč /rok a povoleným ponecháním 10ks ušlechtilých ryb za rok to může přijít draho, protože celkové náklady člena Mo budou i s další (mi)povolenkou (ami)+známka, proplacení brigád a další mi příspěvky , draho.Záleží na ceně brigád a výši ostatních příspěvků.
A jsou soukromáky kde se určité druhy ryb mohou ponechat.Ale kapr atd. to není.

nofish - Profil | Po 2.3.2020 10:43:30

venca1 >> tak nejak. Ono i MO muze zkrachovat, kdyz to prezene a machruje, ze bude mit svuj rybnik ve zvlastnim rezimu pro sve cleny.

nofish - Profil | Po 2.3.2020 10:41:56

Willow >> ano. Ale revir a soukroma voda jsou hodne rozdilne veci. Ok, pochopim jeste rybnik. Ale prizpusobovat velke vody, nebo reky, pozadavkum lidi je hloupost. Vsude by byl jen kapr a dalsi kapr. Lidi by tam chteli co na tom soukromem, ale za penize svazove povolenky...
Nevim, jak chces snizovat ceny, kdyz se kazdy rok vse zdrazuje. Soukromak nikdo neprovozuje aby lidi mohli lovit ryby, ale aby na tom maximalne vydelal.

venca1 - Profil | Po 2.3.2020 10:00:13

nofish >> On kolega Scorpio si neuvědomil, že na každém kačáku se dají nasekat pěkné dluhy. To by potom asi nechtěl být spoluvlastníkem.:-))

Willow - Profil | Po 2.3.2020 9:55:40

nofish >> Dřív lidem v malých městech taky stačila Jednota,dnes Konzum a COOP.
A teď tam mají Penny,Lidl atd.
To je jen k těm soukromým vodám.
Čím víc jich bude tím více si budou konkurovat a bude tlak na snižování cen.

sven - Profil | Po 2.3.2020 9:50:48

nofish >>
PTÁČEK: Tak to je Terezka. Můj nejmilejší důl. Je to napsáno nad bránou. Terezka.
HLAVSA: Prosím vás, nemůžete s tím na chvíli přestat (Smrtka mu vyhoví.) Tady se
nedá pracovat. Tam není napsáno Terezka. Tam je Pe… Petr.
PTÁČEK: Petr? Já přece žádného Petra v rodině nemám? Proč já bych… Leda že by
Terezka měla syna a že by se to jmenovalo po vnukovi.
HLAVSA: Počkejte, to není celý, tam je napsáno Petr… Bezruč.
PTÁČEK: Jak?
HLAVSA: Petr – něco červenýho – Bezruč.
PTÁČEK: No tohleto… Bezruč? Počkejte, není to ten, co píše proti nám ty básničky?
HLAVSA: Já básničky nečtu.
PTÁČEK: No jo, to je on. Ale že já bych po něm pojmenoval důl? To je nesmysl!
Ledaže by ho ode mne koupil. Ale že by mu ty básničky tak vynášely? Možné to je.
Když bude mít dost peněz, klidně mu ho prodám. Piš, barde, střádej, a až budeš mít
dvacet miliónů, přijde den, zúčtujem spolu.
HLAVSA: Vidím jen výjevy, víc po mně nechtějte.
PTÁČEK: To je v pořádku, pane Hlavsa, já jsem s těmi výjevy spokojen.
FRANTIŠEK: Já bych se neukvapoval, pane Ptáček. Ty výjevy můžou znamenat všelicos.
PTÁČEK: Co by to mohlo znamenat? Prodám důl, no.
FRANTIŠEK: Třeba ho neprodáte. Třeba vám ho vemou.
PTÁČEK: Mladý pane, viděl jste někdy důl? To je díra v zemi, chodby tak a tak
(ukazuje svislý a vodorovný směr). Prosím, peněženku mi můžou vzít, kočár mi
můžou vzít. Ale důl? Ten se může zatopit, zasypat, ale nikdo vám ho nemůže vzít.
(Smrtka se zasměje.)
PTÁČEK: Pane Smrtko, vy se pořád jen smějete. Když to víte, tak to řekněte, nebo
alespoň něco naznačte.
SMRTKA: My nesmíme ani naznačovat.
(copyr. Vizionář)

nofish - Profil | Po 2.3.2020 9:33:56

Scorpio-75 >> mezi nami si nejakou privatizaci nebo deleni prostredku nedokazu predstavit. Co dedicove lidi co prispivali kdysi? :-)
Soukrome vody konkuruji tak egohonicum a hladovcum. Normalni clovek chodi na ryby, ti u svazu zustanou, povolenka bude treba daleko drazsi, to nepopiram, mene vod treba taky, ale neumim predvidat budoucnost.

Scorpio-75 - Profil | Po 2.3.2020 7:44:03

nofish >> musíš to brát takhle, mně jako řadovému rybáři je úplně jedno, jak jsou finanční prostředky strukturované. Všechny dílčí platby podmiňují právo lovit ryby. Tudíž se zvyšujícími se náklady na právo lovit budu očekávat určitou úroveň nabízené služby. V okolí mám revíry, které jsou prakticky vybrakované a dvakrát do roka tam na chvilku plave násaďák. Pokud se začneme chovat tržně, pak když dáme misku vah náklady proti kvalitě nabíizené služby, začínají soukromníci opravdu konkurovat svazovkám.

Mapa soukromáků s podmínkami a zarbněním: https://www.soukromerybarskereviry.cz/

Ještě mě hlodá jedna otázka. Jak to bude s vlastnickým podílem na zakoupených revírech? Pokud jsou a budou nakoupeny z finančních prostředků jednotlivých členů, budeme všichni spolumajiteli těch revírů? Jde o to, že v budoucnu se může stát cokoliv. A při případné privatizaci, zániku svazu apod. se někdo na úkor všech, kteří se na daný majetek skládali, může pěkně namastit. Může se tak stát i nemusí, ale jistě by bylo záhodno mít takové eventuality ošetřené.

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 23:27:05

Rožnovák >> Takže jste vlastně ušetřili.

Rožnovák - Profil | Ne 1.3.2020 23:05:35

FockeWulf >> co na tom není k pochopení revir nám jako pozemek nepatří máme ho v nájmu u soukromého vlastníka , ten ho nabizi k prodeji formou výběrovky. Svaz nabidne 3,4m jiný soukromý subjekt 9,8m . Svaz požádá město jestli nechce koupit vodu do svého vlastnictví( taky mu byl pozemek nabízen ), protože na tom má město taky zájem a za tyhle prostředky toús nedá a s ním by se na dalším nájmu dohodl, psalo se o tom i v tisku a je o tom i záznam z jednání zastupitelstva, no nedopadlo. Pozemky koupil nový soukromý vlastník za zminovaných 9.8 m naštěstí tam neudělal privatní hřiště na vodní polo, ale pozemky svazu opět pronajal. Revir zustal v svazu.

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 22:21:09

nofish >> Mi to jasné je, ale jestli to ví ti pantáti, tím si jistý nejsem. A mám z toho obavu, větší než y koronaviru:)

nofish - Profil | Ne 1.3.2020 22:16:17

FockeWulf >> vis, on je tu treba pripad, kdy nikdo nic nenakukal, proste je trojnasobne preplatil a neresil to. A zaplatil. Asi to byl blazen, koupil neco za cenu, jakou to nemelo. Jenze cenu dela to, kolik za to nekdo zaplati.
Kdyz to nezaplati, budou vsichni rvat ze nemaji kde chytat, kdyz zaplati, budou rvat, jak je to drahe. Nikdy to nebude dobre, to je ti snad jasne :-)

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 21:54:58

nofish >> To je jednoduché, letos přibude jen v Ova 6500 x 200 KČ. To jsou drobné vzhledem k tomu, kčemu to má být použito.

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 21:53:09

nofish >> Neuč orly létat:), cenu pozemku dělá lokalita, nic jiného, kačok u haldy a zamořeného území po šachtě je pro development bezcený, asi nemusím psát o územním plánu a dalších věcech co teprve dělájí cenu pozemku:) To že někdo nakukal amatérům z US Ostrava, kteří mají zkušenost leda tak s nákupem bytu v paneláku 10 mega je k smíchu v dané lokalitě.
Budou asi trable a bohužel se i ty povolenky v krátké době zdraží, to je fakt.

nofish - Profil | Ne 1.3.2020 21:43:03

Scorpio-75 >> Vždyť si protiřečíš. 200 nejsou nic zásadního, ale má se to odrazit na zarybnění. To nejsou peníze na zarybnění a o tom to je.
Já se fakt divím, že většina lidí nechápe k čemu ten fond je. Nevím, jestli něco zachrání, kolik je tam peněz, ale chápu princip a fakt to není na víc ryb. Ryb bude stejně pořád málo, realita. Nikdy nebude dost.

nofish - Profil | Ne 1.3.2020 21:40:32

FockeWulf >> jenže ona je to pravda. Někdo vyšponuje cenu a dostane to. Stejně tak vím o fleku, kde svaz převálcoval soukromníka a ten nechápe jak.
To, že vody a pozemky jdou a půjdou do prodeje je prostě fakt. Ale jsou lidé, kterým když to řekneš, řeknou, že to není pravda. Stejně jako jiní, proč by měli platit na vodu, kam nejezdí. Liská hloupost je nekonečná.
Hlavně, po dvoustovkách to nevybereš za roky.
A také, podívej se na ceny pozemků, pak se nediv. Ona taková vrbice, by nemusela být úplně blbá investice, asi lepší jak skupovat obrazy...

Scorpio-75 - Profil | Ne 1.3.2020 21:39:36

Rožnovák >> moje MO taky musí přeplácet soukromníka. My jsme si, tuším, na to brali půjčku. Myslím si, že nějaké dvě stovky nejsou něco zásadního, co by někoho ruinovalo. Spíš jde o to, aby zvyšující se platby taky trochu odrážely v revírech a jejich zarybnění.

sven - Profil | Ne 1.3.2020 21:39:00

Mrknato >> Ne nefabuluješ..
V zásadě až na jisté, pro mě nepřekročitelné nuance připouštím, že máš pravdu.
Stanovy spolu s Jednacím řádem a Statutem celosvazového rybolovu sice hovoří jasně ale realita se s jejich literou, stále častěji rozchází...
MO může členskou schůzí opravdu rozhodnout leccos, oba ovšem víme, že její deklarovanou přímou demokracii, díky absolutnímu nezájmu členské základny postupně nahradila direktiva a v druhém a třetím stupni - konferencích, nahradil zastupitelskou demokracii lobbismus a klientelismus..
Jsme v období probíhajících VČS a jak se může každý přesvědčit, prezenční listiny zejí prázdnotou ... Není výjimkou ani 60-70-80 % neomluvená neúčast....
Pak je třeba se ptát, zda-li má smysl, trhat si žíly pro mlčící, absentující a k budoucnosti svazového rybolovu, lhostejnou většinu základny...
Můžeme si nalhávat co chceme ale s tímto postojem, se Svaz nezadržitelně řítí přímo do řiti..

I proto jsem dospěl k přesvědčení, že cesta k záchraně rybářských spolků, je cesta zpět na stromy..
Tedy navzájem kooperující malé kluby, navzájem si pokytující povolenky na vlastní vody, tvořené pracujícími nadšenci a očistěné od byrokratických pijavic, všech pater...

S druhou částí Tvého příspěvku, souhlasím bezvýhradně.

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 21:25:03

Rožnovák >> Nějak tomu co píšeš nerozumím, spíš té logice. To co plácají pantáti z US Ostrava má váhu jak Mickey Mouse. Neber vážně jejich prohlášení na www, je to většinou přání toho klubu co spolu sedí - pak to prezentujou jako realitu, ale ta je jiná. Nakoupil jsem toho a prodal v žívotě tolik, že by jsi z toho nespal:):):)
Co ale fakt nechápu, jak pantáti vymýšleli tu zvláštní známku.....

Mrknato - Profil | Ne 1.3.2020 20:50:07

Willow >> Pokud má stoják problém s přístupem k vodě na rozhodující plochy břehů, tak je snad normální povolit lov z lodí. To je pravomoc uživatele. Zákon nezakazuje nikde na revírech lov z lodí.....

A z jiného úhlu pohledu : Ve Vč.ÚS si bere územní povolenku jen asi 40% členi....... z čeho potom zarybňovat společné revíry? Z CS povolenek, z redistribuce? To je tahání králíka z klobouku.

Mrknato - Profil | Ne 1.3.2020 20:46:23

potočák 62 >> Nevím, jestli to víš, ale cca 60% MO ve Vč. které provádí některé činnosti pro uživatele (ÚS na územních revírech), jsou sami uživatelé svých soukromáků na které mají samozřejmě dekrety..... (Přelouč, Borohrádek, Chrudim, Králíky, Chroustovice,) jen tak letem....

Mrknato - Profil | Ne 1.3.2020 20:41:36

Jirka1976 >> Hele mně nevadí, že za smysluplné věci by si měli rybáři připlatit, to ani náhodou, naopak. Vadí mě systém, který si může kdekdo účelově měnit, nominovat se do funkcí sám, měnit z pozice sdružení zákony, dělat z rybářů volky a nedodržovat podmínky za kterých byl uživatelům povolen VRP.......
Pro mě je svazová rybařina rybařinou na územních, téměř výhradně "státních vodách".

Mrknato - Profil | Ne 1.3.2020 20:33:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sven >> Ahoj,
ty víš, že si s některými, jako jsi třeba ty, rád poklábosím. Jestli fabuluji, tak mě prosím oprav.

Stanovy, které stále platí a určují chod celého ČRS hovoří jasně. MO se může členskou schůzí rozhodnout, zda bude hospodařit společně, nebo samostatně. Situace u nás ve Vč.ÚS dospěla do situace, že cca 60% MO nehospodaří samostatně a ani společně. Využívají výhody společného rybolovu i tunel soukromáků, na které mají dekrety a hospodaří a rybaří "obojako". Jak to zdůvodňují je podle mě nepodstané. Přitom v našem Vč.ÚS existuje cca 8 MO, které našly odvahu a hospodaří skutečně samostatně, tedy jen na svém a lov pouze na jednom vybraném územním revíru za cenu celé územní povolenky . To nikomu nevadí?
Když nikdo nechce měnit stanovy a říci, že MO i ÚS s Radou si mohou dělat co je napadne, tak by územní povolenky měl prodávat pouze ÚS tomu, kdo zaplatí povolenku ve výši klasické povolenky,+ brigády a+ členského, bez simulování svazočinnosti v MO. Kdo chce pracovat a šířit blaho v MO, tak jen jako člen samostatně HMO....... Byl by to nestydatý požadavek????

Jestli nám zbydou jen ty "kačáky", tak to bude následek současného směřování svazu, kdy ÚS si jsou vědomy, že 2/3 MO mohou rozpustit ÚS........ tak se nevidí, neslyší a nechá se vše plynout cestou nejmenšího odporu...... Z předvolebních slov nového předsedy ČRS zůstala jen ozvěna.... Neblahý vliv Hýbnerův, Korandy jen posílil...... Jsem přesvědčen, že demokratické procesy v ČRS, z.s. dle OZ nemůže kopírovat VRP, na který se demokracie vztahovat nemůže. To si mnozí s prominutím čuramedi nepřipouští.

Rožnovák - Profil | Ne 1.3.2020 17:58:14

FockeWulf >>ahoj,jak neumí nakupovat,výši ceny určuje vlastník, pokud dostane nabídku od jiného soukromnika za 10 m nebude akceptovat nabídku od svazu za 3,4 milionu, jen mu to oznámí,proto svaz oslovil město aby revír koupilo do vlastnictví, kdyby se nový vlastník rozhodl využívat vodu k soukromým komerčním účelům a vyloučit s tama veřejnost i rybáře. Situace dopadla nakonec tak že nový vlastník jež nabidl zminovaných skoro 10 míčů s ús smmlouvu o pronájmu nakonec podepsal, takže se lovit smí ovšem opět platíme nájem.
Jak vidíš 10 milionů za to někdo dal důvod je jednoduchý protože byl zájem ostatních, jejichž nabidka byli nižší a jsou ochotni platit novým stejně jako starým vlastníkům nájem, samozřejmě i s tím nájmem si můžou pohrát. Odhad je pěkná věc ale realita je někdy úplně jiná.

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 15:54:18

venca1 >> To bude legrace, pokud je aspoň něco pravdy co leze na tu MO Ostrava:)

venca1 - Profil | Ne 1.3.2020 15:51:15

nofish >> Mi už je to šumák, jen se tomu směji. A chlív je u obou.

FockeWulf - Profil | Ne 1.3.2020 15:49:20

Rožnovák >> Ahoj, to máš pravdu s tou ceninou, jak za krále klacka, asi fakt vůbec nemyslí....
K tomu Kozímu Becirku, svaz neumí nakupovat, 9,8 mio za louži v ( nechci se dotknout nikoho:) ) v té prdeli nikdo nedá, nejde se tou stavebně využít a z těch povolenek se to nevrátí ani za 100 let. Lokalita v sousedství bývalé šachty a haldy. Záporná hodnota:)

nofish - Profil | Ne 1.3.2020 15:39:56

venca1 >> i ty? Tvl... hele ona půlka Ostravy/spíš územního svazu, asi nechápe, že je MO Ostrava a ÚS Ostrava a i když je to obojí v Ostravě, není to ten samý subjekt.

venca1 - Profil | Ne 1.3.2020 15:28:04

nofish >> Kde myslíš? Je těch průserů v Ostravě málo?:-))