Měkké a odolné boilie - jak udělat

Mam na vas otazku pratele. Pred par lety jsem videl u kolegu na jednom polskem rybniku pouzivat zvlastni boilie. Bylo velmi mekke - konzistence jako marshamellov. Po absorvovani vody boilie jeste nabylo na objemu, bylo mekke, ale nesmirne houzevnate, nerozbila ho bila ryba ani za 2 dvy. Zaklad byla podle me jen levna smes bez ptacich zobu a dobre navonena. Ryby jim na to ale chodily velmi dobre, nejlips na celem rybnice. Nevite nekdo, jak dosahnout teto konzistence pri domaci vyrobe?
Autor diskuse: Ludvamu - Profil , 27.3.2019 kaprařina - nástrahy, návnady

NAVI73 - Profil | Čt 28.3.2019 19:20:12

Asi je úplně fuk jakou základní suchou směs pouzijes, určitě to nebude na bázi zelatin či agaru , osobně bych vsadil na jakousi formu arabské gumy, jen mi z logiky věci uniká princip. To že už tuto konzistenci stoprocentně někdo z výrobců boilies jistě vymyslel a vyzkoušel ponechme stranou. Voda je všelijakých slizu ,sraženin a látek podobné konzistence poměrně bohatá, dle mého názoru to netvoří pro rybu žádné lákadlo neboť tyto látky postrádají většinou jakoukoliv nutriční hodnotu. Dalším aspektem lovu kapra jsou letité zkušenosti s používáním standardních nástrah, mimo rozmaceneho pečiva je naprostá většina z nich spojená s krupnutím při konzumaci, což já si vysvětluji reakci chuťových buněk při monotónním sběru a luxování dna. Toť jen můj názor , přeji Ti hodně štěstí s experimenty tohoto druhu. Vlada

Ludvamu - Profil | Čt 28.3.2019 11:50:58

deni 79 >> Jestli myslis to gelove boilie Warwicka, tak ne... tohlo byl home made pry z nejake zakladni smesi od Solaru

deni 79 - Profil | Čt 28.3.2019 11:45:15

Ludvamu >> a nebylo to náhodou to umělé gumové "boilie" které se snažilo prorazit na trhu někdy kolem roku 2010?

EMKÁ - Profil | Čt 28.3.2019 9:24:24

přidáním agaru, arabské gumy. potravinářská kvalita. obsahuje to spousta potravin.

Ludvamu - Profil | Čt 28.3.2019 8:51:02

Tomas Krlin >> Bylo to boilie, myslim, ze bylo podle nich dokonce udelane z nejake zakladni smesi od Solaru - doupravene do teto konzistence. O jednu kulicku nejde, krmili tim nekolik kilogramu denne.

Tomas Krlin - Profil | Čt 28.3.2019 8:13:12

Ludvamu - >> Vazne nevim, ale rekl bych, ze to nebylo boilie v pravem slova smyslu, ale spise nejaka extruda.
Boili kdyz uvaris, tak viceme mene vzdycky ztvrdne, kdy proste nedosahnes nikdy takove mekosti, kterou popisujes. Ciste teoreticky, jestli by nahodou nepomohlo nejake naslehani nebo "vykynuti" testa, to nevim.
To, ze to nabobtnalo mohl zpusobit vetsi pomer soji ve smesi, fakt bych tipoval nejakou extrudu.
Jestli chces chytat na jednu kulicku, ktera je mekka atd., tak si kup penovku za par susnu a tu si nadipuj a budes ji mit nesmrtelnou a navic ti bude plavat.
Zakrmovat pak muzes klasicky boiliem a mas vyresene.

Ludvamu - Profil | St 27.3.2019 21:58:25

PoligoN >> diky, jen skoda, ze si nepamatujes ten pomer :-)

PoligoN - Profil | St 27.3.2019 19:47:22

Ludvamu >> tak sla tam este rybia muka, lactagel, kvasnice, sojovka. Nic specialne som tam nedaval. Skor si myslim ze to spravil daky podiel tych surovin.

Ludvamu - Profil | St 27.3.2019 19:13:17

PoligoN >> ahoj, a cim jsi ziskal tu konzistenci? ptaci zoby, klicky .gluten a albumin jsou klasicke prisady, to tento efekt jako takovy podle me nevytvori...

PoligoN - Profil | St 27.3.2019 16:44:23

Ahoj, raz som robil boilies tejto konzistencie ale pomery surovin si moc nepamatam. Ale viem ze 40%bol vtaci zob, ako pojivo klizky, gluten, albumin. Asi 5% z kazdeho. Zvysok si uz nepamatam.

Červené karty: Klobasa1