Lov přívlačí a muškaření, nějaká novota, asi

Ahoj chlapci,
pracuji jako státní správa rybářství, myslivosti a lesů.
Jezdím do terénu a na kontroly ja RS, tak i rybářů samotných.
Nevím, sám chytám a tomuto jsem se dost divil, ale pro jednou jsem zavřel oči:

chlápek ne jenom, že vláčel na pstruhovce v tomto období, ale na háčku měl živou žížalu a že prej se ti pstruzi a siveni berou sami.

Tak co byste na to řekli?
Byl jsem z toho zmaten, ale živá žížala prý není obratlovec, ale kroužkovec a na toho se přece smí vláčet a muškařit. Myslim si o tom své. Co vy? Nějaké vysvětlení?
Díky za odpověď.
Autor diskuse: jezevčík Brok - Profil , 27.9.2018 všeobecné - techniky lovu

Trajanus - Profil | Pá 5.10.2018 10:20:15

Řeknu toto, myslím že toto pravidlo na pstruhové vodě je dost jasné ( zákaz lovu na živou nástrahu) to znamena že se nesmí na háček pověsit červ rousnice, a to že chytá v tomto období porušil další přestupek, a kdo ví zda vůbec chytal na háčky bez proti hrotu

Knapík - Profil | Čt 27.9.2018 9:00:14

Já bych to zavřel, uživatel jezevčík Brok je troll a hned se odregistroval, neživte mu to tu. Jen hodil udičku ...

šeptal - Profil | Čt 27.9.2018 8:58:31

Chlape, měl jsem za to, že po mém otevření si zobáku, proti kterému jsi se tak ohradil, se chytneš za nos a něco si o tom přečteš v příslušném předpisu. To byl můj záměr a dal se z toho, ani ne mezi řádky, vyčíst. Ty, než by ses do těch pár odstavců "řádu" podíval, budeš tady ze sebe dělat vytrvale mamlasa. Zrovna tohle je jednoznačný případ, který není třeba veřejně konzultovat, který je jednoznačně předpisem ošetřen.

Nezdvořák Prevít - Profil | Čt 27.9.2018 8:55:06

hraji >> "zvuk prdu"

Michal - Profil | Čt 27.9.2018 8:48:54

A kroužkovci nejsou živí ? Promiň, ale ukázal jsi svou naprostou neznalost věci. Na P vodách se nesmí používat jakákoliv živočišná nástraha a je jedno, jestli je to kroužkovec nebo obratlovec, červ, žížala, luční koník, rybka (mrtvá či živá). Pokud kontroluješ RS a rybáře, tak hlavně bys měl předpisy znát v prvé řadě ty.

hraji - Profil | Čt 27.9.2018 7:54:11

Především na pstruhové vodě se nesmí muškařit, ale pouze lovit na umelou mušku. A s tím mají kroužkovci pramálo společného. O tom, že se na pstruhových vodách od 1. září nesmí lovit přívlačí ani nemluvě.