Kapři - Bečva, Náklo a Nemilánská pískovna

Zdar, chtěl bych se zeptat, kam na kapry. Možné revíry jsou Bečva, Náklo a Nemilanska piskovna nebo i blízké okolí. Chtěl bych se zeptat, v jakým stavu je to na těchto revírech s kapry. Byl bych moc rád, kdybyste se semnou podělili o zkušenosti z těchto revírů, jakou vzít nástrahu (kukuřici, boilies nebo něco jiného), jakou montáž, hloubku na těchto revírech, kam nahazovat, vaše úlovky na těchto revírech atd.. Díky moc.
Autor diskuse: PatSkillz - Profil , 13.9.2018 kaprařina - nástrahy, návnady

Tafarel - Profil | Čt 13.9.2018 15:12:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PatSkillz - fandím Ti, aby ten kapřík ještě letos cinknul...
a mám rád tvoje diskuze, jen tak dále !

Meo - Profil | Čt 13.9.2018 8:53:18

oprava...samozřejmě ti mí vítězní kapři...MÍ s měkkým I :-)

Meo - Profil | Čt 13.9.2018 8:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Předpokládám, že myslíš pískovny kousek od Nemilan, tzn. 14 a 15. Za Náklo mluvit nemůžu, nelíbí se mi tam a na Bečvu nechodím. Co se Nemilanských rybníků týče, tak vždy to tam šlo na kukuřici. Chodíval jsem hlavně na 14, kde je teď pro neolomoucké tuším omezení stejné jako např. na Hlušovicích. Pokud s rybařinou začínáš, tak bych ti doporučil prut se splávkem, pár rousnic, plechovku kukuřice, prak a příp. pár menších halibut pelet. Zakrmíš kukuřicí, halibutkama, na háček napíchneš rousnici, bílá ryba se většinou vrhne na kuku a halibutky a kapřík si smlsne na rousnici. Takovýmto způsobem jsem ve tvém věku vyhrál na revíru 14 první i druhé místo za největšího kapra. Ale to se ještě zahajovalo 1. máje a abych pravdu řekl, tak jsem si to místo cca týden před závodama jezdil předkrmovat kukuřicí. Pak jsem jen přišel a šel na něj. Nebylo to totiž ani na místenky. Takže tak asi. Jinak na tu kuku se ti může samo občas splést i amur. Jo a někdo by mohl doporučit i feedrový prut. Nedoporučuji záměrně, bo mě feeder neoslovil. Raději koukám na splávky než na špičku prutu ;-) :-). A abych nezapomněl. Nečekej tam nějaké zázraky, co se velikosti kaprů týče. Ti mý vítězní před 25 lety měli kolem 60 cm. Násada je masařkama (důchodcema) vychytána cca do měsíce po vysazení. Ale při troše trpělivosti a vytrvalosti se určitě nějaký úspěch dostaví. Záleží, co od rybařiny očekáváš. Každý to má jinak. Někdo jde po mase, někdo po rekordech a někomu stačí strávit čas v přírodě, vyčistit si hlavu a rybu na háčku považují za třešničku na dortu :-). Ať se daří a Petrův zdar.

el.ou - Profil | Čt 13.9.2018 8:13:19

Z těch vyjmenovaných Náklo, tam máš největší šanci na slušnější rybu. Zkus halibut a robin red pelety. I kombinaci těchto. Pokud z namočených pstružáků uděláš krmení do krmítka, popř. obalovačku přímo na pelety, zvedneš si šanci na záběr. Stačí házet 40m od břehu u silnice. Nic si s toho nedělej, každému někdo poradil když začínal :)

Pavliz - Profil | Čt 13.9.2018 7:12:49

A chytat už budeš sám nebo budeš potřebovat taky pomoct? Máš 14 let, v podstatě asi začínáš! K čemu ti bude, když už budeš všechno vědět? To tě pak bude taková rybařina bavit? Nemyslíš třeba, že kouzlo rybaření je právě v tom osobním poznávání a postupným získávání zkušeností?