Jak eliminovat podoustve z krmného místa..?

Chytám na střední řece, vždy (ještě předloni, loni) se chytali cejni, plotice, tloušti atd...dnes max jedna plotice, cejn a poté už jen podoustve od 20 cm výš, na feeder 12ku peletu, na kosťáky, kukuřici taky. Někam se poděly jiné druhy ryb nebo nevím. Berou i v neproudných úsecích ve 4 metrové hloubce. Co s tím..?
Autor diskuse: Fenri - Profil , 15.8.2017 všeobecné - ostatní

foxxx - Profil | Út 15.8.2017 12:38:30

Fenri - >> Za M. "Vydry" S. takové problémy nebyly :-)) Možná by stálo za to zkusit nějaké mini boilies.

Chosé 2 - Profil | Út 15.8.2017 11:20:15

Prokrmíš 5metrový flek a nahodíš výše. Nebo větší velikost nástrahy na jeden prut a druhým prutem se bavit prudkými a poctivými záběry podouství. Však to je parádní rybačka, i kdyby jsi měl koupat na druhém prutu nástražku.

Fenri - Profil | Út 15.8.2017 11:15:00

Samozřejmě, že si jich vážím, moc rád je chytám, pokud mají přes 30 cm je to super zážitek. Jen si myslím, že se museli přemnožit a postupně vytěsňují ostatní ryby. V minulosti jsem na těch úsecích chytal nádherné cejny a plotice a teď je to opravdu ojediněle. Je to na úseku řeky, který má asi 4 km, takže zkouším proudná místa, klidnější partie. Chytám plavačku a feeder a berou poctivě na vše. Asi se s tím smířím a budu se těšit za 2-3 roky a ty menší dorostou na hezkou míru. Není problém zde chytit kusy kolem 50 cm a to už je na prutě znát.

splavek - Profil | Út 15.8.2017 10:58:01

Buď rád, že ti berou. Taky by se mohlo stát, že budeš na rybách a nebude brát nic ani kdybys pozlatil nástrahu i s háčkem. Spíš se ta podoustev stala v daném místě převládající a dominatní druh. Mám pár míst u nás, kde ve své podstatě nic jiného než ostroretku nechytnu. A chytával jsem tam i jiné druhy ryb(parmy,jelce,plotice...). Pořád lepší než kdybys tam chytal jednu ouklej za druhou, popřípadě ouklejku pruhovanou (nejdravější piraňa co znám) a ta je schopná atakovat vše jedle téměř bez rozdílu velikosti.
Možná by nebylo od věci změnit místo, vyzkoušet to jinde. jak říká jedno rybářské pořekadlo:" změna místa ryba jistá". :-):-)

GTdpcfix - Profil | Út 15.8.2017 10:55:10

Takova krasna ryba...vaz si ji ze ji tam jeste mas!