Lov na marmyšku v době hájení dravců

Zdravím. Je možné v období hájení dravců lovit na marmyšky s napíchnutým napřiklad červem či žížalou? Logicky mi vychází, že se nejedná o cílený lov dravých ryb, tudíž by to možné být mělo, ale na druhou stranu, se jedná o metodu přívlače, kterou nesmím provozovat v době hájení dravých ryb. Díky za odpověďi.
Autor diskuse: lukasbiker - Profil , 7.2.2017 všeobecné - RŘ, MO, svazy

lukasbiker - Profil | Pá 10.2.2017 8:39:15

No chlapi díky za názory. Radši si počkám na červen, než riskovat že přijdu o papíry. Ze svazu mi přišla odpověď že je to možné na dírkách, ale u nás je jen jeden svazový rybník a tam je věčně plno. No nic, bude to řešit plavaná a feeder.

Alabalik - Profil | St 8.2.2017 21:09:30

Mimochodem, myslím, že mnohem spornější je lov na hauzerovo peří na pstruhovce během podzimního zákazu lovu přívlačí. Jak se liší od tolerovaného lovu na streamer nebi lury? Jen tím, že netahám za šňůru, ale uvádím nástrahu do pohybu kličkou navijáku:-)

nofish - Profil | Út 7.2.2017 20:33:19

Michal205 >> Neviděl bych to tak tragicky, muškaři taky streamerují v květnu na MP a tvrdí, že to není přívlač :-) Realita. A pokud marmyšku prohlásím za těžší kovovou mušku na vlasci.....

Michal205 - Profil | Út 7.2.2017 20:16:38

Pokud nástrahu aktivně nevedeš, nevláčíš a je jedno jesli tam máš mamyšku, ale jednou ji budeš musem z vody vytáhnout a až se ti tam při stahování něco pověsí budeš muset aktivně vysvětlovat RS že si takhle vlastně nic chytit nechtěl :-) a to asi neokecáš.

Povolené způsoby lovu ryb na udici

1. Lov na položenou, lov na plavanou v rybářských revírech mimopstruhových

Při lovu na položenou nebo při lovu na plavanou se použijí nejvýše 2 udice. Při lovu na položenou není pohyb nástrahy osobou provádějící lov aktivně ovlivňován.

1. A. Lov přívlačí v rybářských revírech mimopstruhových

Při lovu přívlačí se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím

Alabalik - Profil | Út 7.2.2017 13:52:04

Martin M. >> Tj. rybářský řád (vím, že už se to tak nejmenuje...) by měl mít ještě o pár stránek více, je prostě moc tenký! Nebo alespoň přidat tak 100 str. v popisech revírů... Pak už by mohlo být konečně jasno! Nejen v této věci:-) Jinak jak píše pescador, zadavatel si myslím odpověděl sám...

S&F - pescador - Profil | Út 7.2.2017 13:47:35

V podstatě jsi si odpověděl sám když píšeš,že se jedná o metodu přívlače a přívlač je povolena až od 16.6. ....... tak myslím, že je tím vše vyřešeno.

Martin M. - Profil | Út 7.2.2017 13:29:25

lukasbiker - >> podle mne at uz uslysis jakykoliv nazor kladny ci zaporny, tak bude zalezet na rybarske strazi, jak to vidi on a jestli ti vezme papiry nebo ne. A kdyz vezme, tak znovu nekdo dalsi bude rozhodovat, jestli to je v poradku nebo ne. Kazdopadne budes nejakou dobu bez ryb. Podle mne pokud s tim nepotrebujes pohybovat, tak muzes pouzit obycejny hacek a nad to brok a chytat na plavacku nebo na tezko. Pokud pohybujes, vlacis. Ale je to jen nazor.

candát 820 - Profil | Út 7.2.2017 6:12:20

Nedavno se to tu řešilo.Pokud budes s nastrahou tahat tak je to privlac,stejne jako treba s gumou.