Jak rozebrat mlýnek OZAP 4

Ahoj nevlastníte někdo z vás mlýnek OZAP 4 ?

Potřebuju radu jak ho rozebrat, dostal sem ho od dědy a měl by umět měnit hrubost mletí kolečkem z venku, ale to mi nemaká tak sem se dal do rozebrání.

Mlejnek sem očesal, sundal motor a mlýnek, povolil 4 šrouby na přírubě a nejdou mi od sebe oddělit Popoleze to od sebe jen kousek a dál nic, nevim jaká je konstrukce tak nechci nic zničit. Zepředu je klínek, kterej podle mě nikdo z venku nevyndá . . . . vevnitř je mlecí ústrojí zepředu podle me uchycený natvrdo a druhá strana je na hřídeli motoru.
Autor diskuse: M4rt4s - Profil , 13.11.2016 všeobecné - domací dílna

M4rt4s - Profil | Ne 18.12.2016 11:33:26

Uplně sem zapoměl napsat, našel jsem v dílně šroub z poloosy z Octavie II, závit padnul přesně do závitu na fotce. Na šroub sem navařil matici M12 do tý sem dal závitnici cca 50 cm, závitnici sem prostrčil závažím a na konec zase dal matici. (snad je to srozumitelný) Závažím sem posouval po zavítnici a klepal s nim do poslední matice a v ose jsem vlastně vyklepával tu kruhovou část. Protouže se klepalo jakovy v ose středu tý kruhový části, takže se to nikde nekouslo.

Klínek nebyl klínkem jakým sem si myslel, ale je tam proto, aby se na něm kruhová část posouvala a mohla se nastavit hrubost.

Blbý je, že sem namlel cca 1 kg kukuřice na zkoušku a už se nedá hrubost zase nastavit, protože se mezera mezi tělesem mlýnku a tou kruhovou částí opět zanesla :( Budu muset vymyslet nějakej fundament, aby se to neopakovalo.

M4rt4s - Profil | Út 15.11.2016 19:59:02

JJ tam jsem koukal, ale podle toho co vidim si myslim že by to mělo jít jen odpáčit od sebe.

Ale když to dostanu od sebe cca 5 mm tak už nejde točit elektromotorem. Proto si myslim že to bude jinak než předpokládám :-)

easi - Profil | Út 15.11.2016 6:39:05

Moc nepomuzu, ale zkusil jsem neco pohledat. Mozna ti poradi tady:
http://www.nonstopservis.cz/manufacturer/ozap/22

M4rt4s - Profil | Po 14.11.2016 22:09:01

Ještě foto z čelní strany s klínkem. Do závitu zapadá šroub kterým, by se měla nastavovat hrubost, ale kruhová část se ani nehne :)