Lake Trophy 2015

Zprostředkováváme vám on-line přenos z jednoho z největších a nejprestižnějších evropských závodů v lovu dravců z lodi – Lake Trophy 2015. Závod proběhne ve dnech 24.-26.9.2015 na jihočeském Lipně a zúčastní se ho 100 závodníků rozdělených do 50 týmů. A to včetně mnoha profesionálních týmů, které přilákalo i prize money 18 000 Euro. Mezi týmy převládají ty z Německa a Rakouska. Vlastně se tak jedná o jakési "otevřené mistrovství Německa a Rakouska" konané na našem území. České barvy tu bude hájit náš tým Kajman rybářský časopis (Radek Filip, Martin Štěpka). Vloni jsme skončili na 6. místě s tím, že jsme po prvním dnu se slušným náskokem vedli. Dále bude s českou vlajkou na prsou chytat vloni 11. Apartmán Vanessa (Miroslaw Szaniawski, Arnold Kasper) a 17. Rybářství (David Chalupka, Václav Fikar). V závodě se týmu každý den započítává největší candát, štika a okoun. Součet centimetrů těchto ryb v obou dnech určí vítěze závodu. Nejedná se tedy o žádný závod v lovu velkého množství pididravců UL přívlačí. Ten, kdo je nejuniverzálnější a dokáže chytit všechny ryby v obou závodních dnech, dosahuje obvykle velmi dobrého výsledku. Často i vítězství. Děkujeme všem, kdo nám budou držet palce.
Seznam týmů: http://www.lake-trophy.com/teams-2015/
Autor diskuse: Raf - Profil , 22.9.2015 dravci - závodní sektor

Big Mike - Profil | Ne 18.10.2015 19:31:56

lipenak >> já bych řekl, že to usnesení platí, asi jako když vláda něco odsouhlasí a po volbách se to prostě neanuluje:))
Jedině to v červnu nadhodit jako bod programu a ten mandát jim třeba sebrat! Aby třeba v květnu zase na výboru neudělali drobnou úpravu v revíru a nebyla rybička a tím pádem i míra třeba okouna na 10cm!

Big Mike - Profil | Ne 18.10.2015 19:26:50

Raf >> Kdepak, bude to nyní sranda, sehnal jsem si tam na půjčení kvalitní, tobě jistě neznámou loď zvoucí se jménem Železného císaře nebo spíš kancléře a jak to trošku vyjde, jedu na trojboj.) A dva dny po sobě to prubnu v létě, nyní jen na pár hodin.
Možná se přidá legenda Lerak, pokud se nebo spíš ho uvolní z fachy.

Sakra, ještě se vyprdneš na Kajmana a začneš průvodcovat! Jak se Holanďanům daří, dej vědít. Oni už jsou z těch metrovek u nich na kanálech asi otrávení, že jedou na Šumavu!?:)

Raf - Profil | So 17.10.2015 15:49:35

Big Mike >> Tak jsi si alespoň vyzkoušel, že nachytat "všechny tři" za den není zase tak jednoduché a zopakovat to druhý den už vůbec ne :-) Vypuštěním těch rybiček si ale udělal Lipnu službu. Já se vracím na místo činu v neděli večer. Budu tam minimálně 2 dny, když vítr dovolí, průvodcovat Holanďany.

lipenak - Profil | Čt 15.10.2015 10:17:47

lerak >> Nejsem si zcela jistej ale přeci nemůže platit usnesení z 2012 ,když od 2014 je nový výbor a ten snad toto usnesení neschvaloval .. Zas nějaká lumpárna ..)

lipenak - Profil | Čt 15.10.2015 10:12:15

Big Mike >> no ,přál jsem dobrej lov ,trochu jsem se spletl. Přístě popřeju mnoho krásných zážitků u Moře :-))

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 21:52:02

mvincik >> ať to dopadne jakkoliv, nikdy nelituji toho času tam stráveného! A kolikrát po těžké 0 jedu na domácí vodu nažhaven víc než tam:)

mvincik - Profil | St 14.10.2015 20:38:08

Big Mike >> jo byly, taky jsem o tom slyšel...

A jinak nelam si hlavu, já si taky svoji kocábku vozím.

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 20:27:44

mvincik >> no jo, když nejsi místní, jsi tam za tydýta a to o tom ani místní nemusí vědít.)) A stejně tam pojedu, byly roky kdy....

mvincik - Profil | St 14.10.2015 20:23:45

Big Mike >> no, moc hezký výlet plný zážitků jste tedy měli. Já to říkám pořád, na Moře je lepší nejezdit... :-)

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 20:05:49

lerak >> tak si myslím, že by nebylo od věci jim to v červnu 2016 revokovat. Také zapátrám a uvidíme jaké je přesné znění a jaké tomu dát protiopatření!!!!

lerak - Profil | St 14.10.2015 20:01:17

lipenak >> "Vy jste měli jako delegáti tyhle čimilíky smést od toho stolu a chtít po nich dodržování pravidel /jako je usnesení z konference 2014/ ."........já na to upozornil, jenže oni vytáhli jakési usnesení z r. 2012, kde prý mohou takovéto "drobnosti" (míra nástražky) rozhodnout sami (hospodářský odbor s posvěcením JčÚV) - a tak se taky stalo. Bohužel nemám ten zápis a usnesení z konference 2012...

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 19:00:15

Odrážíme od břehu, zabírám a zjišťuji, že jedno veslo je v rukou delší než to druhé a to druhé se v havlince nebo jak se tomu říká zadírá. To bych musel mít 130kg čisté svalové hmoty, 54 přes biceps a 150 přes záda abych to utáhl, kor když jedeme přímo proti vlnám, dno bez podlážek se pod nárazy vln vlní jak roleta a přes špičku stříká voda dovnitř. V hlavě prázdno, ještě matně chytám myšlenku, že lepší to vzdát než se prát s vodou nadarmo, svěsím a jsme na břehu. Kamarád odnáší cajk do auta, já jdu hledat postavičku aby mi vrátila OP, žmoulám 100,- jako "otravné" a nikde nikdo. Volám panu č. 1 aby zavolal postavičce. Prý zavolá, postavička se objevuje, vše rovnáme a my odjíždíme k průlivu hráze. Vítr sílí, mlha se trhá. 2h. házení nic, už jen tak pro formu do D. Vltavice obházet ze břehu mola - 2 okounci do 30cm, při odjezdu vzrůšo s náklaďákem co přivezl prázdné maga kontejnery a nakládal plné. Šachy jak u nás na nádraží, to vše 1m za mým zaparkovaným autem u budovy VZS, jednu chvíli jsem i rychle uskočil, bouchl kufrem a zjistil, že jsem ještě v kufru neusadil Shoguna 270cm a dveře kufru ho vzaly přes silnější spodní část - vydržel! Jinak bych se už šel opít a pak utopit! Odjezd s tikem očního víčka, na 2. oku ječné zrno, okouknutí příjezdových cest za Frymburkem před Lipnem co je těch pár loděnic, jestli by šla shodit loďka z káry, uklidnění psycha a lážo plážo pře Kájov, okolo Červeňáku ( kde stejně jednou skončím ) domů! Překonání trojboje Kajmana odsunuto na neurčito!

Nevíte kdo by případně pronajal na Lipně loďku, ať nevozím svojí, ale malou?!:)

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 18:39:29

Příjezd na místo před 8:00, po cestě plné deště najednou v Č v P. přestalo - dobré znamení!!! Pozoruji vodu, funí proti nám, celkem hodně, viditelnost dobrá, voda jde dolů, na břehu v polo pískubahně dodávka WW a velký stan - přístřešek, okolo se bimcá týpek. Já volám v 7:50 na tu loďku, že jsme na místě, kamarád odchází na pokec s týpkem u vody. Telefon vyzvání, pak ospalý hlas, představuji se, a co že chci?! Tak říkám, že jsme domluveni na půjčení loďky - mumlání, že jsme přijeli nějak brzy, že je ještě v posteli, musí tedy vzbudit kolegu a ten přijde.
Mezitím kamarád šprechtí s týpkem, prý candáti jdou, jsou tak na 3m směrem k hrázi, spadl sumec... Dál radši neposlouchám, prudké ochlazení a 3°C je na sumce počasí tak "akorát":) "Helmut" nás chce rozhodit ještě na břehu.) Z budovy vychází postavička, domlouváme se na půjčení loďky, máme si vybrat, buď stabilnější hliníkovku nebo menší laminátku - obě na břehu plné vody, bez podlážek, voda se vyleje. Beru hliníkovku, kamarád jí pěchuje vybavením, já jdu pro vesla. Fasuji, nechávám v zástavě OP, postavička odchází... Chci nandat vesla do uložení v lodi, nepasují, do laminátky ano. Vítr se stupňuje, přímo proti, začíná se valit mlha, s bachratou laminátkou se mi na vodu moc nechce, zejména kamarád se na lodi necítí moc extra. Mám pro něho vestu, já mám plovací oblek, ale přeci jen, rovné dno hliníkovky je jistější! Jdu hledat postavičku do budovy - nacházím. Prý jiná vesla nemají, vyléváme vody z laminátky, uvnitř palvou rybičky, tak 8 ks, ani jedna nemá přes 15cm, je mi jasné, že "Helmuti" mají z laminátky bazének. Také že jeden vybíhá a snaží se zachránit co jde - na pěst! No nic - přenášíme bagáž tedy do laminátky a jsa "flegmatik" od narození, začínám překvapivě zuřit! Mlha houstne! Když už suneme loď k příboji, objeví se postavička s vesly do hliníkovky - prý je dali jinam. Přenášíme cajk z laminátky do hliníkovky, jdu se na souši naposledy vyčůlat, vidím rudě a zvažuji, že v louži co je mi v cestě sebou fláknu na břicho a budu řvát, kopat, bouchat pěstičkama do vody a uklidňovat se. Mám zbytek rozumu, zvládám to a se! Nastupujeme do loďě, vlny šumí, mají čepice, vodou se táhne bílá pěna a já tuším, že to možná nedáme! Ale zvládl jsem na L. jiné počasí, tohle přeci dáme!

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 18:18:45

Jak začít? Asi Lake T. abychom se trošku drželi tématu. Loni jsem na Lipně vůbec nebyl, kamarád co má na Jestřábí chatu chytil za celý rok 1 ca, takže jasný signál, že je lepší se držet Lužnice a udělal jsem dobře, byť to bylo spíš o štikách než o candátech. Letos Lužnice vypuštěná, uvažoval jsem, že bych někam na 2-3 dny vyrazil, byla to Morava, řeka Morava. Krom bár bolínků propadák. A najednou Lerak, že probíhá Lake T., tak jsem začal sledovat reporty a začaly mě svědit prsty - vesla a mých tradičních skoro 10 km lipenských s pramičkou 280cm značky Bass jsem už dlouho nedal:)
Po 3. místě Kajmana jsem se rozhodl, že nanečisto je prubnu během jednoho půldne trumfnout.)
Jen že s pramičkou 280cm se nemůžete vydat do ohraničeného loviště LT!
Tak jsem obvolával penziony, jestli někdo lepší pramku půjčí! Většina už zavřela krám, ale na Hůrce jsem zabodoval! Fungujete? Ano! Loďku pronajmete? Ano! Za rozumnou cenu? Ano - 300,- na den. Jedu s kamarádem, to bude za hubičku! Nebude problém v 8:00 ráno, někdo vstává v 11? Nebude! OK, beru, v středu jsme tam!
Osvěžil jsem si na svých mapách tajná místa a dnes ráno jsme vyrazili, byť byla předpověď hodně špatná! U nás lilo, na Lipně se to mělo vybírat, předpověď větru tak max. 3m/s, proč to nedat!?

Big Mike - Profil | St 14.10.2015 18:06:38

candat 6 >> tak mně o tom povídej, já tam byl - dnešní lipenský příběh minimálně na 3 pokračování:) Jen se rozehřeju, dám něco Regenta a povyprávím příběh z rodu alá Bohnice.)) I když... Třeba je to normální!

candat 6 - Profil | Út 13.10.2015 23:26:09

Big Mike >> dneska tu byla celý den mlha foukal studený vítr a byly pouze 3 stupně

lipenak - Profil | Út 13.10.2015 10:23:39

Big Mike >> ano v tom se shodnem .

Jen se přijed vyvětrat na čerstvý šumavský vzduch , jen aby vám nefučelo . Přeju dobrej lov ..

Big Mike - Profil | Út 13.10.2015 9:52:31

kritik >> na poslední Vezírek už mě upozorňovalo více lidí:)) Jen je asi u předsedy, na Lipanovi jsou nanejvýš loňské, jsem napnutý jak guma u trenýrek, co že se tam mihlo za geniální příspěvek:)

Jinak Lake T. mě na zítra hodně inspirovalo, zítra s kolegou v lodi dáme pidi LT. Jen nemáme tolik natrénováno a 10.000,- uloženo v nástrahách pod vodou jako Radek, takže výsledek tomu bude odpovídat:) A řídím, tudíž ani pitný režim nebude co by měl být.

Big Mike - Profil | Út 13.10.2015 9:39:18

lipenak >> Jooo, dneska ti nikdo nechce jít dělat ani do výboru MO, když je to v podstatě zadara, natož aby se pak někdo hrnul ještě výše! O RS ani nemluvím.
Pak to dopadá jak to dopadá a dělají to lidi kteří...
Ono na té členské schůzi MO záleží hlavně na tom, jak jim to podá výbor! Když jsou rozumní a dobře vysvětlí ze svého pohledu problém, nebude hlasování též problém! Jak to dopadne s hlasováním na konferenci, to už asi problém bude:)

Zítra tam k vám po roce kouknu, loďku jsem si na Hůrce půjčil, svého Bassíka si netroufám v této pokročilé době k Tajvanu brát:)

lipenak - Profil | Út 13.10.2015 9:23:06

Big Mike >> zdravím kolego , znám celý tento postup jak to bude probíhat , čimilicí ze svazu opět alibisticky ze sebe chcou shodit zodpovědnost a pak jen prohlásit to rozhodla členská základna ... Ptám se jaká členská základna , těch 50 stařečků co se zúčastní schůze MO a bude rozhodovat když některá MO čítá 2000 členů / toto jsem dal jako příklad / . Vím také o tom ,,,muškaření,,, a co jste podnikly co s Táborem naprostý souhlas s vaším vyjádřením.. Ten čimilík z Milevska je mimo lajnu a nějaký Lipno je mu egál, Podle něj jsou diškriminování důchodci,invalide že nemůžou lovit na rybičku , ale nařízení platí pro celou základnu ne jenom pro tuto skupinu / důchodci ,invalidé/ ,, Takže rybičkáři si vyřvali 15cm , kapraři a sumcaři mají 24h a ted přijdou na řadu vláčkaři nebot jsou taky diškriminováni nebot nemohou provozovat rybolovnou techniku - troling /vláčení za aktivní pomoci elektromotoru / spalovák už by byl velký přepych ... Vy jste měli jako delegáti tyhle čimilíky smést od toho stolu a chtít po nich dodržování pravidel /jako je usnesení z konference 2014/ . Čimilíci hrajou takovýho betla až to není hezký , jedou to svý a hlavně at to cinká ,ten Pinc je jasný vzor ....