Podvodní mapa revírů

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=7syWPIZt9B4


Nedávno jsem narazil na tohle starší video kde Googl mapuje podvodní svět. Tak mě napadlo jak by se postavila rybářská veřejnost k mapování dna revírů. Vytvořit veřejně dostupnou platformu, kde by si rybáři sdíleli svoje udaje z echolotu, sonarů a jiných měřících zařízení. Každý kdo někdy hledat hranu nebo schod pro zvolení lovného místa ví kolik času celá operace zabere.
Autor diskuse: str66 - Profil , 22.9.2015 všeobecné - revíry, cestování

aklera - Profil | St 30.9.2015 19:02:27

podle mého názoru, to bude o tom kdo jak chce. Určitě se mezi normální rybaře nikdy nezačlení pobuda s robotem a laptopem na kolenou. Všichni by ho vysmáli. Rybaření je o klidu bez elektroniky a smart zařízení. To je můj názor.

Knedla12 - Profil | St 23.9.2015 8:55:43

Morus >> Nadruhou stranu aspoň bude u vody klid :))

Morus - Profil | St 23.9.2015 8:45:11

když přišly do kaprařiny před lety echoloty, taky se kapraři chytali za čelo a dneska to používaji. Za nějakých 20 let už asi opravdu budeme tahat kapry z obejváku přes počítač (myslivci už to tak dělaji) a na Mrku budeme řešit jestli si na chytání ryb koupit notebook od Lenova nebo od HP...
Je to hnus.

str66 - Profil | St 23.9.2015 0:38:12

speed641 - máš drogu přímo v nicku a budeš tu psát něco o sjíždění fetko :0



vývoj jede neúprosně stale kupředu, co se někomu pred 20ti lety zdálo jako sci-fi je dnes realita a moderní technologie budou stále víc promlouvat do všech odvětví života, rybářství nevyjímaje. Je to stejné jako v době před internetem když chtěl někdo zjistit nejlepší cenu pro jeho vybrané pruty. Vzal telefon a obvolával prodejny, nebo je osobně navštívil aby zjistil kde nejvýhodněji nakoupí. Dneska cvaknete do Heureky : Sportex Morion Stalker 10ft 2,75 lb a během mžiku vidíte, kdo nabízí pruty nejlevněji, kde je koupíte a co dostanete jako bonus. Zkrátka a dobře technologie šetří čas.

Podle me nebude trvat dlouho a at chceme nebo ne budeme mít zanedlouho k dispozici oscanovaná dna revíru k dispozici na webu. To jestli je to dobre nebo ne je stejná otazka jako jestli je dobre že Googl oscanoval skoro celej zemskej povrch a dal ho k k náhledu všem lidem. Nekdo se cití že je to zasah do jeho soukromí, jiný je rád že mu Street Viewer přesně ukáže ne jen kde je jeho oblíbená rabářska prodejna, ale i jak vypadá.


Stejne jako se dá využít/zneužít nůž, oheň, atomová energie tak i aplikace se dny revírů. Otázka je vždy jak s tím člověk naloží :)

Bušák - Profil | Út 22.9.2015 22:57:56

str66 - >> to je zrovna taková kravina jako učit nějaký cizí lidi rybařinu,to snad udělá jen vůl

speed641 - Profil | Út 22.9.2015 22:47:50

Fild@ >> To je jasný...Asi-jako někteří z nás si zaznamenávají souřad.do tel.GPS,nebo si tato místa jen prostě pamatuje-najde sám-svépomocí-proč ne...Ale zveřejnovat to na netu.To se nechává pro sebe.Šikovný rybář si vše podstatné zjistí-prověří sám a nevidím žádný důvod,proč by se na tom měl přiživovat kdejaký Jouda -,,mastič,,z obýváku,s vyteleným pupkem...
Dopadlo by to stejně,jako když nahážeš lišky do slepičárny....
Já chápu,že to bylo myšleno dobře-ale-jsme v ČECHÁCH....

Fild@ - Profil | Út 22.9.2015 22:03:07

str66 - >> Veř tomu, že by to většina rybářů uvítala, ale tím pádem by šla rybařina hodně do sraček. O čem by to vlastně bylo? To už je fakt člověk tak zdechlý i pro úspěch něco udělat? Osobně bych to nepřivítal, i když se tomu jednou stejně asi nevyhnem...

speed641 - Profil | Út 22.9.2015 21:47:52

Perfektní nápad- ještě zaznamenejte a zveřejněte,přesné údaje o zimovištích,nebo o trdlištích-hlavně candátů,přesně vykreslete trasy migrujících hejn-přirozená krmeliště -hlavně na přehradách a bude úplně vymalováno...Ono už leckde je-můžete to tímto pohřbít úplně...
Tady nejste v Americe,Anglii,Švédsku...
Ty ses kámo dobře sjel....To musel bejt ale matroš...
Hele,mi tady pálíme všichni...Ale ty si toho bereš MOC... Uber-méně je více...:-)))

aklera - Profil | Út 22.9.2015 21:06:51

to by asi nebylo nic moc. člověk by pak jenom čučel na bednu a nikam nechodil. Jo umím si to představit u důchodců v domově, jako to mají někde v Tatrách.
Ten kanál je pak uklidňující http://www.kukaj.sk/projekt/64-tatranske-akvarium-z​ivot-pod-vodou

NAVI73 - Profil | Út 22.9.2015 20:36:43

to bude bezva. co takhle interaktivní 3d výprava doma v obýváku? nemusel bys tahat cajk :-)