Sportex - Multipicker Feeder

Je na trhu podobný Multipicker Feeder s volnou špičkou a jiné cenové hladiny než 5.000,-Kč. Nevyráběl jste si takovou špičku někdo podomácku? Jak na to? http://www.sportexpruty.cz/sportex-multipicker-feeder-63#
Autor diskuse: dapetra - Profil , 29.1.2015 feeder - náčiní, doplňky

E.T. - Profil | Čt 29.1.2015 21:28:24

Tyhle pruty už dělá dlouhá léta firma Balzer. Dva jsem nějaký čas vlastnil. Jsou vhodné na stojáky nebo na hodně pomalu tekoucí vody a do větru. Tady ti ho po dohodě určitě seženou http://www.fraus-rybar.cz/feeder-100/

Atyr - Profil | Čt 29.1.2015 19:56:09

Výroba je poměrně jednoduchá a padnou na ní pouze dvě špice.
1. Je třeba vybrat špičku tvrdší např 2 oz, kterou použiješ jako základ. Ta už pak na prutu neslouží k identifikaci záběru, ale jen vypružuje zdolávání.
2. Jakoukoli nepotřebnou špičku (nedoporučuji uhlíkovou) kterou třeba nepoužíváš a můžeš ji postrádat.
3. Špičku, kterou budeš dávat na prut uštípni, zabruš a zalakuj cca 15 mm za předposledním očkem tak, aby za ním vznikl nasazovací kolík.
4. Sežeň 5 cm dlouhou gumu, trubkového tvaru, která je pružná tak aby špička do ní vsazená mohla s prutem tvořit pravý úhel. Postačí i ventilková, ale doporučuji vybrat nějaký silikon, ať to vydrží.
5. Jednu stranu trubičky nasaď na kolík za předposledním očkem a do vzniklého otvoru vraž nepotřebnou špičku. Spoj musí vydržet nahazování, tudíž je třeba ho zajistit, doporučuji lepidlo na gumu, které trubičku neporuší.
6. Komu by vadilo, že očka na volné špičce trochu brzdí vlasec při náhozu, může je odštípat a zapravit. Tím bude mít jenom jedno očko na konci, jak se to prodává. Je to lepší, ale trochu pracnější.

Nyní je vše hotovo. Taková špice je nachystána na velmi jemný rybolov na krátkou vzdálenost. Není problém ji dovažovat závažím, aby byl vlasec stále dopnutý.
Pro rybáře, kteří by toto využívali na delší vzdálenosti doporučuji nepotřebnou špičku, kterou nasadili špičkou dopředu, nasadit obráceně. Stačí uštípnout nejtenčí očko, konec řádně opracovat, vzniklý kolík vrazit do trubičky a zalepit. Druhá, silnější strana, která je nyní zakončením sestavy se zakrátí za nejvěším očkem opracuje a zalakuje.
Tím zařídíme, že konec je těžší a není třeba špici dovažovat pro napnutí vlasce.
Malinko to strpčuje nahazování tím, že brání odmotávání vlasce, ale do 30 metrů je to v pohodě.
Osobně mi vyhovuje tato varianta.

Výroba banalita a rozhodně bych za to neutrácel!