- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Domácí karamel do krmení.
Děláte někdo doma karamel,které ryby ho mají rádi ,vím z vlastní zkušenosti že ho mají rádi cejni.Strouhaný perník s domácí karamelem kukuřičný šrot a strouhanka co byste do toho ještě dali nebo to nechali už takhle.Stále zkouším něco nového abych se odlišil od krmení z krámu díky za odpovědi.
Autor diskuse: pepalov - Profil , 25.1.2015 feeder - nástrahy, návnady
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
3x v oblíbených a 3x v ignorovaných.
RK - Profil | Út 27.1.2015 13:15:04
Přesně , jak píše Sven.
Ať děláš, co děláš, tak nic zázračného se nevymyslí. Po všech možnejch i nemožných pokusech jsem zjistil, že jediné co má cenu, je přepražit dobrou sladkou strouhanku. Minimální náklady, hned je to hotové.
No a pak komerce.
Ostatní je práce navíc a pro radost - nic víc,nic míň
Ať děláš, co děláš, tak nic zázračného se nevymyslí. Po všech možnejch i nemožných pokusech jsem zjistil, že jediné co má cenu, je přepražit dobrou sladkou strouhanku. Minimální náklady, hned je to hotové.
No a pak komerce.
Ostatní je práce navíc a pro radost - nic víc,nic míň
bobco - Profil | Po 26.1.2015 11:10:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
pepalov >> 0 je to uprazeny sladovnicky jacmen zbaveny kliickov a je tmavsej farby a nasladlej chuti. Cena na e shopoch je cca 1,5€ za kg ale plzensky stoji len 0,8€ a ties je fajn len je svetly.Skusali sme toto krmivo a vzdy bolo rovnako ucinne alebo lepsie(70%)ako komercne. Vela zdaru:-)
tvistr - Profil | Ne 25.1.2015 21:14:57
To co myslíte je zcela určitě kanditní sladový výtažek vyráběný ve sladovně Bruntál..
http://www.sladovnabruntal.cz/charakteristika-sladovych-vytazku/
jedná se o produkt charakteristické vůně a chuti hustější než med s širokým použitím od přidávání do krmné směsi, pelet, výrobě dipů....apd. v maloobchodním balení se prodává pod označením Sladovit,
http://stavy.heureka.cz/sladovna-bruntal-sladovit-tekuty-400g/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.h
nebo v ekonomičtějším balení 1,7Kg
http://www.vyrobtesipivo.cz/sladovy-vytazek-17kg-svetle-pivo-p16
takže hodně úspěchů při používání této pochutiny.. .))))))
http://www.sladovnabruntal.cz/charakteristika-sladovych-vytazku/
jedná se o produkt charakteristické vůně a chuti hustější než med s širokým použitím od přidávání do krmné směsi, pelet, výrobě dipů....apd. v maloobchodním balení se prodává pod označením Sladovit,
http://stavy.heureka.cz/sladovna-bruntal-sladovit-tekuty-400g/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.h
nebo v ekonomičtějším balení 1,7Kg
http://www.vyrobtesipivo.cz/sladovy-vytazek-17kg-svetle-pivo-p16
takže hodně úspěchů při používání této pochutiny.. .))))))
sven - Profil | Ne 25.1.2015 19:39:39
Karamelu jsem se nadělal dost ale už ho nedělám. Ne, že by nebyl dobrý ale jde to i jinak. Zkaramelizovaný cukr není třeba do směsi přidávat ale je možné aby byl rovnou její součásti.
Strouhaný perník, syrový kukuřičný šrot ani strouhanku bych nepoužil ale upekl rovnou perníkovou buchtu, rozlámal ji, trochu usušil, protlačil sítem a hotovo. Výsledné krmení bude nepoměrně lepší.
Na takovou obyčejnou perníkovou buchtu z domácích surovin, bych použil 2 díly polohrubé nebo hrubé mouky, 1 díl kukuřičného šrotu, perníkové koření od Vitany, dva perníkové kypřící prášky (aby nebyla placka moc tuhá a lépe se drobila), 1 díl cukru, 1 díl vody, trochu soli (zvýrazní a spojí chuti), sklenka slunečnicového oleje, vejce a na obarvení trochu kakaa nebo potravinářské barvy.
Rozkvedláš vejce v oleji. Pokud použiješ potravinářské bavivo, rozkvedláš ho v oleji s vejcem,
Směs naliješ do vody a promícháš.
Suché ingredience smícháš dohromady.
Do suché směsi naleješ tu tekutou, promícháš a dáš na plech vyložený pečícím papírem.
Poctivě upečeš ( cukr v buchtě trochu zkaramelizuje) a necháš vychladnout. Pak to buď protlačíš přes síto (je to šichta) nebo trochu posušíš a v robotu rozemeleš na strouhanku.
Výsledná konzistence je tak akorát, nemusíš s tím už nic dělat ale rovnou použít třeba do krmítka.
Určitě to funguje dobře, mám to mnohokrát vyzkoušeno. Je možná spousta variant složení.
Dobrý figl je rozdělit směs na dva díly, Jeden díl obarvit třeba na červeno a druhý na žluto. Pak je každá půlka placky jinak barevná a hotová strouhanka připomíná anglickou vločku :-)
No a až pár těch placek napečeš, tak Tě určitě napadne, jestli nevyjde finančně skoro nastejno a časově určitě výhodněji, koupit si kilovku nebo dvoukilovku kvalitního, komerčního krmení a říznout ho 1:1 třeba opraženou strouhankou nebo hlínou :-)
Strouhaný perník, syrový kukuřičný šrot ani strouhanku bych nepoužil ale upekl rovnou perníkovou buchtu, rozlámal ji, trochu usušil, protlačil sítem a hotovo. Výsledné krmení bude nepoměrně lepší.
Na takovou obyčejnou perníkovou buchtu z domácích surovin, bych použil 2 díly polohrubé nebo hrubé mouky, 1 díl kukuřičného šrotu, perníkové koření od Vitany, dva perníkové kypřící prášky (aby nebyla placka moc tuhá a lépe se drobila), 1 díl cukru, 1 díl vody, trochu soli (zvýrazní a spojí chuti), sklenka slunečnicového oleje, vejce a na obarvení trochu kakaa nebo potravinářské barvy.
Rozkvedláš vejce v oleji. Pokud použiješ potravinářské bavivo, rozkvedláš ho v oleji s vejcem,
Směs naliješ do vody a promícháš.
Suché ingredience smícháš dohromady.
Do suché směsi naleješ tu tekutou, promícháš a dáš na plech vyložený pečícím papírem.
Poctivě upečeš ( cukr v buchtě trochu zkaramelizuje) a necháš vychladnout. Pak to buď protlačíš přes síto (je to šichta) nebo trochu posušíš a v robotu rozemeleš na strouhanku.
Výsledná konzistence je tak akorát, nemusíš s tím už nic dělat ale rovnou použít třeba do krmítka.
Určitě to funguje dobře, mám to mnohokrát vyzkoušeno. Je možná spousta variant složení.
Dobrý figl je rozdělit směs na dva díly, Jeden díl obarvit třeba na červeno a druhý na žluto. Pak je každá půlka placky jinak barevná a hotová strouhanka připomíná anglickou vločku :-)
No a až pár těch placek napečeš, tak Tě určitě napadne, jestli nevyjde finančně skoro nastejno a časově určitě výhodněji, koupit si kilovku nebo dvoukilovku kvalitního, komerčního krmení a říznout ho 1:1 třeba opraženou strouhankou nebo hlínou :-)
pepalov - Profil | Ne 25.1.2015 19:23:49
tuzemak >> to když se rozemele tak to může být docela dobrý,bude to asi fungovat jako krmení tmavá plotice asi to skusím.
tuzemak - Profil | Ne 25.1.2015 18:24:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
pepalov >> možná toto myslí kolega..http://eshop.sladovna-kounice.cz/Cokoladovy-psenicny-prazeny-slad-Chocolate-Wheat-Malt-roasted-malt-d33.htm
rybářka I. - Profil | Ne 25.1.2015 18:06:41
Dělávala jsem domácí karamel s praženými drcenými buráky a míchala to do šrotu,docela na to šli amuři i kapři.
pepalov - Profil | Ne 25.1.2015 17:54:19
bobco >> Používáš keramelový slad co si pod tím mám představit.
bobco - Profil | Ne 25.1.2015 17:28:30
Ja pouzivam karamelovy slad +odpadova struhanka z pekarne+susene mlieko pre zvierata. Slad cca50% struhanka35% susene mlieko15% celkova cena 1,4-1,5€ slape to super uz 3 rok len je to trochu hrubsie. Brutalne to voni po zaliati vriacov vodov. Odporucam na bielu rybu pridat cuk
or.
or.
Živě na MRK.cz
Kde to žije - feeder
10:33Feederařina na řece 43051
10:30Pickermánia-ultra light fishing 26329
10:15Korum - vše kolem téhle značky 8880
10:11Kleště na O kroužky 8
8:08Preston - vše kolem této značky. 3439
ČtGURU - vše kolem téhle značky 5867
ČtFeeder vs. picker 15
ČtSportex feeder pruty 4902
ČtMethod feeder a vše kolem něj 38338
ČtKlub fanoušků SPRO+Döme Gábor 5332
StNavijáky Shimano jen na feeder 1336
StJak poznám dopad krmítka na dno ? 17
StVše kolem parmových prutů Bárbel. 5897
StHALDORÁDO - kompletný sortiment . 16
StS feederem na kapry 95074
Co je nového - feeder + obecné
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Miničlánek: Pár zážitků od vody 2 aneb s feederem na výpravě
Oznámení - feeder
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
NEJLEPŠÍ Z KATALOGU
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...