Kapor a podvodný plavák

Dobrý deň. Na ryby chodím asi 15 rokov, posledných 5-6 rokov sa venujem viac menej amatérsky lovu kaprov. Tento rok som začal skúšať montáže s podvodným plavákom. Za celú sezónu sa mi na túto montáž kapra však chytiť nepodarilo. Na udici kde som použil klasickú montáž napr. s priebežným olovom som mal zábery ako po minulé roky. Poraďte mi, kde som asi robil chyby ?????
Autor diskuse: graninge - Profil , 20.11.2014 kaprařina - techniky lovu

SAHIB - Profil | Pá 21.11.2014 8:51:37

graninge - >>
Nazdar,
nejsem odborním,ale...
Když si chci vyzkoušet něco nového-ať již nástrahy,nebo sestavy,zajedu na jeden soukroumý rybník v okolí,na jeden lupnu kuku,bob,hrách a s druhým laboruji(tedy experimentuji)..
I tuto sestavu jsem zkoušel už z toho důvody,že jsem si ladil jeden proutek na dravce s malým podvoďáčkem,a tak jsem si zkusil i "na kapř",jaký by to mělo efekt..
NO,asi takle..z 78 docházek a zkoušek jsem měl jediný záběr-a to se chytil za hřbet,..:-))Jinak sem tam poštuchování,ale klasická záběr ne...a yba už vůbec ne..
Z mých poznatků asi takto..
NástraHA S HÁČKEM JE V 99,9% VE VZDUCHU A JE POHYBLIVÁ(není na dně),a ryba se tudíž tohoto pohybu bojí-nevěří jí..,to jsem pozoroval z vyvýšeného břehu,voda byla celkem průhledná..Prostě dojede-jemně do toho drcne a jede pryč,protože se to rozhýbe a ryba se skoro pokaaždé "jakoby"lekne"..To je asi ten Nej důvod.
Nemá prostě k tomu důvěru,je to nezvyklé,..
Zkoušel jsem to do různých výšek sestavit(dle délky)návazce,neb jen tak na průběžku s korálkem,ale Ne..
Je to pro ni nepřirozené..
Protože udělal jsem další pokusy..
NechaL JSEM SESTAVU TAKTO NAHOENOU A CCA 1-2 M VEDLE TÉTO SESTAVY JSEM PUSTI VOLNĚ NÁSTRAHY,jen tak jemňounce zatíženy,aby zůstaly ve sloupci..
Záběry byl-ze začátku opatrné,pak najely-lup-lup a hltaly to bez ostychu..Takže to je to nejhlavnější..
Splávek je rušil-bimbal se ve sloupci,prostě je to tak,moje zkušennosti

Hovy - Profil | Čt 20.11.2014 22:12:47

Na podvodní splavek chytej třeba vousatý ale kaprovi stačí to nejjednodušší kmen olovo navazec a tam když dáš plovoucí nástrahu je to stejný efekt jako podvodní splavek ale podstatně jednodušší a účinnější lovu zdar ;)

drvoštěp - Profil | Čt 20.11.2014 21:36:16

jirkazez >> 1+++

jirkazez - Profil | Čt 20.11.2014 15:50:41

Já se snažím své montáže co nejvíce zjednodušit. Tvůj problém je podle mně v tom, že to sobě i rybám komplikuješ. Plouvoucí nástraha je určitě jednodušší a hlavně nenápadnější.