Rozdíl mezi starším a novějším beastmasterem CX

Ahoj kolegové,chtěl bych se zeptat,jestli je nějaký rozdíl mezi starším a novějším typem prutu-beastmaster CX
Autor diskuse: rybar131313 - Profil , 4.6.2014 feeder - náčiní, doplňky

Sven - Profil | Pá 6.6.2014 14:55:28

Fuj.... oprava: "shiman"

Sven - Profil | Pá 6.6.2014 14:45:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rybar131313 - >> nejsem si jistý, zdali počet vlastněných, feedrových schiman (7 ve světě + 4 ve skříni) bude supervizorem shledán dostatečným a tedy, jsem-li i dostatečně fundovaný k odpovědi na tvou otázku...

Pokud propadnu schvalovacím sítem, tak pak ano. Jistý, nepatrný rozdíl mezi nimi je.
Pokud mohu posoudit u prutů, které mi prošly rukama, tak designově a kvalitou byla nejpovedenější řada AX a v následných řadách, to už bylo jen horší.
Konstrukce a parametry všech řad jsou stejné, mění se jen povrchová úprava blanku a vrchní díl rukojeti.
Papírově jsou AX a BX vyrobené stejnou technologií a ze stejného materiálu. CX má být údajně vlivem jisté, materiálové úpravy tužší....
Nevím, snad při laboratorních zkoužkách, u vody jsem žádný rozdíl nezaznamenal. Všechno to jsou stejné, zdolávací žvejky, které někdo zbožňuje a jiný jim nemůže přijít na jméno..
I přes handicap druhé a třetí řady, stále patří mezi nejlépe zpracované pruty na trhu.
Ve verzi multi jsou díky kolíkovým spojkám a poněkud odlišné konstrukci, proti prutům bez prodlužovacího dílu, o něco tužší. A také mají v sadě silnější špičky.

Pokud budeš kupovat prut nový, je lépe si ho vybrat v kamenném obchodě. Dalo by se očekávat, že po zdražení špiček o víc než o stovku, jejich kvalita ještě vzroste, bohužel opak je pravdou.
Většinu poslední dobou prodávaných špiček je třeba dopasovat, neboť tím se výrobce neráčil obtěžovat.. Rovněž není špička jako špička, některé mají rámy oček slabší, jiné silnější, některé mají rámy černě lakované, některé ne. Je třeba i překontrolovat, jestli jsou očka vyvazaná tam kde mají být, tedy pod ohybem blanku a ne kde to právě asijského montážníka napadlo.
Subjektivně mám pocit, že s řadovým číslem nástupnické řady, procento nabízených nepodarků stoupá....
V nabídce e-shopů rozhodně.. Co se neprodá na pultě, musí holt do světa....

Siven Polní - Profil | Pá 6.6.2014 9:47:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Tak ještě jednou - svůj názor jsem vyslovil s dostatečným vysvětlením a varováním (tedy domníval jsem se), že jde o vláčák. Hodnotil jsem tedy vláčák. Vláčák jsem hodnotil. Psal jsem o vláčáku. Vláčáku o psal jsem. O psal vláčáku jsem... atd... A navíc o Cataně - ne Beastmaster... Tudíž to asi bude na výmaz.
Nu ale: blank asi bude (u Catany podotýkám) stejný (nebo ne? Nevím, nemám feeder), ale z logiky věci ( tovární kus, nižší cenová kategorie, čili sériovka, matka ho má - zamával jsem si s ním...A blanky - Catana, Speed M., Beast M.jsem měl v ruce)... vyplývá, že by tomu tak být mělo, a patrně bude mít jiné přednosti při lovu na feeder (uvedl jsem, že nevím, neznám, nemám) než u vláčky.
Omluvil jsem se autorovi diskuse, že to úplně k věci není, avšak jistý popis - i když z jiného soudku - jsem si vložit troufnul - ano, velmi subjektivně, týká se to ovšem všech Shiman, která jsem měl v ruce (Catana, Speed M., Beast M.)... Třeba to pomůže, třeba ne.
Třeba je autor vlastníkem Shiman po dobu tří let a na rozdíl ode mne vyznává více rybolovných metod a když uvedu, že je něco měkkého, tak pochopí, že je to věc, která je měkká. Ale to by se asi na druhou stranu neptal.
Btw - zajímalo by mě, kolik feederových prutů od Shimana člověk naškudlí v takovém množství a užívá je po dobu tří let (aniž by byl "testerem"), aby si troufl objektivně posoudit jejich vlastnosti. Vždy přece bude někde v regálu něco, co doma prostě nemám. Potom ovšem to hodnocení opět bude ryze subjektivní - při současném nasycení trhu (ostatně to stejné platí o vláčácích a samozřejmě o jakékoli značce, typu, modelu...). Jako ok - jestli jsi znalec Shiman, tak autorovi poraď Ty. Tím pádem snad dostane plnohodnotnou odpověď.

hraji - Profil | Pá 6.6.2014 8:28:52

Siven Polní >> jen si dovolím dotaz, kolik feederových prutů od Shimana jsi v posledních 3 letech chytal, a jakých? Opravdu lze na základě vlastnictví vláčecí Catany vynášet nějaká hodnotící stanoviska?

Siven Polní - Profil | Pá 6.6.2014 7:58:47

Bušák >> No jo, ale to je u všeho, bohužel bychom byť jen pár příklady zasjali kolegovu otázku...

Bušák - Profil | Pá 6.6.2014 7:46:20

Siven Polní >> tys to napsal perfektně,naco dělat kvalitu,lepší pro obchodníky je větší kvantita nebo jak se menuje,vetší množství

Siven Polní - Profil | Pá 6.6.2014 7:40:58

ráky >> Ajajajajaj - tak to asim kšeft se Shimpanem neproběhne .)
Ale zase mám vláčecí Catanu a jsou chvíle, kdy má ten proutek dost důvodů pro obhajobu vlastní existence - ovšem jde o zdolávání a náhozy, nikoli o vedení nástrahy a kontakt s ní...
Avšak kolega se ptal na feeder, tam asi budou jiné požadavky (nevím, neznám), tak se mu omlouvám, že jsem trošičku odbočil.

ráky - Profil | Pá 6.6.2014 7:35:13

Siven Polní >> Neztvrdly,je to pořád stejné.

Siven Polní - Profil | Pá 6.6.2014 7:30:07

Bušák >> Jako všechny ostatní firmy (včetně Microsoftu), které zjistily, že kvalitní věci se jim do jisté cenové hladiny nevyplatí vyrábět či udržovat při životě, to jistě mistři z Shimana také ošéfovali a vydali se správným směrem.
Snad bude mít ten nový BM úchyt na přenos sixpacku...
Jo a málem bych zapomněl na "kurárervítko" - ale to je snad samozřejmost všude...
Jinak sorry za trolling ...aber zur Sache - Shimano nějak výrazně změnilo koncepci blanků, že by to bylo i znatelné (jako že by jim třeba blanky ztvrdly...)?
To bych si od nich možná opět něco po dlouhé době koupil.

Martinbati - Profil | Pá 6.6.2014 7:28:14

rybar131313 - >> vacsinou pri novsich modeloch sa menia len komponenty, vylepsenia, rucky, uchyty atd.. a blank ostava, ale zas ako kedy :)

Bušák - Profil | Pá 6.6.2014 6:57:33

rybar131313 - >> ahoj,nějaký rozdíl tam na 100% bude,třeba v materiálu,tvrdosti,proč by jinak dělali ten nový tip