Kuriozity v sestavení udice, v lovu

Občas vidím u rybářů opravdu různé kuriozity, např.3 cm vobler na lanku tak 15kg, živého ježdíka 6cm na sumcové kačeně apod. Setkáváte se s tím také a jaké pocity a reakce to ve Vás vyvolá? Případně další konkrétnosti.
Autor diskuse: rybomil - , 1.9.2004 všeobecné - příhody, kuriozity

Fit - Profil | Čt 10.3.2005 22:07:04

Já jsem zase minulý rok při chytání kaprů viděl borce, který házel ke své bojce asi 10 návazců na jednom prutu postupně navázaných na kmenovém vlasci. Na tom by nebylo ještě nic tak divnýho (kromě toho, že dotyčný maník porušoval Ryb. řád). Jenže on to při každém záseku urval, protože mu ryba těma ostatníma 9 háčkama uvízla v bojce. Ještě se hrozně divil, že to vždycky urve. Jinak jsem taky jednou viděl, jak důchodce prvně rozmočil kuličku boilies a pak se ji snažil napichovat na háček. Hrozně se divil co je to za divnou a drahou foukačku...

Azbest - Profil | Čt 10.3.2005 21:03:35

švec-tomu věřím,to se mi stalo bez toho roztrhnutí několikrát:-))
Kámoš šel rovnou z putyky na ryby.Nalitej jak váza.Přišel za absolutní mlhy na břeh,rozbalil,nahodil zalehnut a vytuhnul.Když se po čtyřech hodinách probral,tak byla mlha pryč a on měl nahozeno do slunečnicovýho pole...

švec - Profil | Čt 10.3.2005 20:23:10

Jeden rybář stahl svoji udici a položil ji zpátky do vydličk.Číhátko nechal vyset mezi očky a začal dávat na háček nástrahu,čímž se číhátko pohybovalo.Jeho dobrej kamoš na něho zařval:Franto bere Ti!!!Franta si neuvědomil že prut není vůbec nahozený a že onen "záběr"dělá levou rukou.Chytl prut do pravé a zasekl jak kdyby chytal vorvaně.Háčkem si roztrhl ruku v délce asi 7cm.

CeP - Profil | So 11.9.2004 2:27:23

loni na podzim na Orliku prisel kolega brzo rano k vode..mlha ze by se dala krajet..v klidu rozbalil nadobicko..navesil dva baliky rousnic a nahodil..za hodinu a pul kdyz zacalo rozednivat a mlha rozplyvat..rana do jednoho prutu..rana do druhyho..a pruty sly z vidlicek..ale ouha...spicky letely nahoru do vzduchu...jak byla loni na Orliku stazena voda tak asi 25 m od brehu vylezl ostruvek kterej skrze mlhu nebylo videt..ty rousnice trefil primo na ostruvek a jak se rozednilo tak mu je sebrali rackove a hybaj s nima do vzduchu.. :-))

rybomil | St 8.9.2004 7:20:36

Ale je to možný u toho šponování to přehlídneš jak prd, když seš daleko. Když seš blízko bolen nezabere.

Carlos - Profil | St 8.9.2004 7:15:43

Na jaře jsme se vypravili na Berounku brzo ráno a asi po osmé hodině přišel jeden kolega strašně nasranej, nahodil, s nikým se nebavil jen pořád nadával. Za čas se přiznal, že ten den vyrazil hodně brzo ráno za tmy na místní rybníček a vůbec to nebralo. Když se rozednilo, zjistil, že nahazuje na tající led uprostřed rybníka !!

rybopet - Profil | Út 7.9.2004 22:11:19

Jeden kolega ohýna do vody rákos,obtočí okolo toho monofil,na koniec listu zapichne háčik a ...chytá amure.To je v ...

JM - Profil | Út 7.9.2004 15:35:00

Pánové tohle co tu píšete nemyslíte vážně, že ne?To není možný.

rybomil | Út 7.9.2004 14:34:59

Mám ještě jednu: Když bylo kdysi na Sáz. 2 přebolenováno, chytal jsem je na živou svým udělátkem. Z mostu od zábradlí jsem spustil několik vlasců 0,15 a na každý navázal gumové céčko z O kroužku vodovodního potrubí, tak 1 m nad hladinu. Pak jsem zavěsil ouklej na trojháku, dal přes C a odjel na lodi tak 50 m proti vodě. Rybka se došponovala tak aby těsně brázdila hladinu. Jednou jsem si nevšiml a ouklej byla v luftě. Jel okolo děda a ptal co jako takhle chytám.Říkám že boleny. Za pár dní už tam byl každý den najetý a rybičky se pěkně houpaly v luftě....

Slesh | Út 7.9.2004 14:10:50

Taky mám podobný zážitek jako rybomil. .. seděl jsem u vody... přišel známý a nahodil kouli těsta ... asi za 15 minut to stahoval a skočila mu na to štika cca 70 cm.
Pak jsem ho potkával ještě pár víkendů u vody jak vláčí kouli těsta. Ten samý člověk jednou nahazoval v noci .. a hodil to přes větem a do vody ... ale nějak si toho nevšimnul :) ... takže udělal průvěs .. zafoukal vítr a už mu to bralo ... takhle se tam bavil asi 1/2 hodiny a pak to stáhnul a přišel na to ..Jo a jednou mu taky bral úhoři ... (to jsem seděl naproti němu a pozoroval ho) - no a on ty úhoře poctivě dával do vezírku --- asi 5 jich chytil ..a když šel domu .. tak vytáhl vezírek z vody .. a zbyl mu jenom sliz.. Zní to jako čistá rybářská latina - ale ten člověk opravdu existuje.

.Robo - Profil | Út 7.9.2004 7:56:14

Ja prisel do kramu ze chci tenhle kratkej kapri teleskop (asi 3m / 100g) na kapry na maly zarostly tunky, pripadne na vlacku na stiky :)) Prodavajici nehnul ani brvou, previt, asi myslel ze budu hazet 100g plandavky. Jeste ze me nikdo na my prvni vlacce (na okouny) nevidel :))

rybomil | Po 6.9.2004 8:44:40

Milan B. mi připoměl taky něco: Byla velká voda, nedalo se chytat dál jak 5m od břehu. Přišel děda s babi, dal vidličky a nahodil doprostřed řeky, jak pověšil předpruťáka, hned mu to stím začlo mlátit, seknul, vytáhnul, babča podala těsto. Nahodil a tak pořád dokola, dokud mu nědošlo asi kilo toho těsta.S konstatování, že dnes jdou jen malý, co se nedaj seknout odešli.

marho - Profil | So 4.9.2004 11:02:52

U nás jde jeden postarší pán s dobou. Před prutem špičkovýho policajta, mezi očkama průběžnýho zatěžkanýho olovem s průvěsem asi metr třicet, potom hlásič a svingr.Vyvažuje tak 10 minut.Chytá na foukačky.Hroznej kolík.

mmatko - Profil | Pá 3.9.2004 16:34:57

................chytaní karasov......

mmatko - Profil | Pá 3.9.2004 16:34:24

Zopár rokov dozadu som videl chapca asi 10 rokov na malom rybníčku, kde súťažil s kamarátom v chytaní karakov. On mal prút Sázava, silón dobrých 0,40, asi 25 gramový korkový plavák vyvážený presne podľa kresby na ňom, do polovice, a na konci mal naviazanú suchú mušku a na háčiku cesto. Vraj aby si ryba mohla vybrať čo chce. No poznám aj chlapíka, čo si na feeder dal 0,40 silón, lebo čo ak mu zaberie 3-kilový kapor.....

Milan B. | Pá 3.9.2004 9:22:07

Taky sem jednou chytal cejny v cca 5-metrové hloubce na řece na plavajdu, když přišel "montérkáč" v červeném svetru, na pilkrovém prutu, spíš bidle měl splávek s kuličkou asi 10 gr., ponor tak 20 cm, dvojháček na sumce, na něm asi půlku chleba. Zeptal se mě jak to de, ještě sem před ním vytáhl asi 3 pěkné lopaty a on to hodil do toho největšího proudu, kde bylo asi 3m hloubky, za 2 vteřiny to vytáhl a pořád dokola. Vydržel asi půl hoďky a s konstatováním, že dneska neberou šel dál :o))) Měl sem co dělat abych se nesmál nahlas:-))

whitefish | Čt 2.9.2004 22:16:11

Nevím, jestli je to kuriozní, ale chytal jsem vloni pod splavem tlouště a dva jsem chytl na gumové bonbóny (červený medvídek), které jsem zabavil svému synovi. :o)) Druhá kuriozita se netýká sestavení udice, ale lovu samotného. Při lovu mně oslovil nějaký člověk v trenkách a nazouvákách a celkem fundovaně se vyptával. Když jsem chytil asi 45 parmu, prej to už nevydrží a odběhl pro prut. Vrátil se a jeho výbava sestávala z : 1x prut, 1x trenýrky, 1x nazouváky. Vzhledem k tomu, že do kapsičky od trenek se sotva vejdou doklady, nemluvě o metru a peánu jsem ho upozornil, že mně před pár minutami kontrolovala RS. Borec v klidu a prý : "Ty, nepůjčil bys mi nějaké červíky ?" Pár jsem mu jich dal a on na první nahození chytil silně vyžraného, masivního tlouště. Vzal ho do ruky a odešel. Hleděl jsem jako zjara.

siro | Čt 2.9.2004 16:10:04

Jedinou kuriositku jsem viděl asi před 10ti lety na jednom malém rybníčku.Na jedné straně seděl klučina a chytal.Na druhé,tři jeho kamarádi házeli šutráky jako hovado do vody.Když jsem na ne křikl co blbnou,tak že přej naháněj kámošovi kapry;o))

pier | Čt 2.9.2004 15:40:32

Já viděl tvistra na těžko.a odůvodnění????.... ocáskem pry třepe proud!

free - Profil | Čt 2.9.2004 15:26:44

oprava: onoho casu

free - Profil | Čt 2.9.2004 15:25:38

no jeden muj znamej onoho cau objevil nastrazovani nastrahy mimo hacek. Jeho sestava vypadala takto: Na pletence uvazanej hak aleson 2/0, na tom co mu prebylo (vlas) navazanej hacek c.8.. No a na tom hacku zrnko kukurice.. Jo a vlas fixovan k velkemu hacku buzirkou...

Bacil | Čt 2.9.2004 15:21:00

Vloni jsem způsobil těžké trauma designově zcela bezchybnému muškaři,když jsem na pstruhovém stojáku marně házel a pstruzi byli tak o 5m dál,než jsem dohodil.On se snažil zase z druhé stran,taky nic.100m nad tím rybníkem mám chatu.Dostal jsem nápad,skočil na chatu a vrátil se s rozpustnou šňůrou a plnou kapsou oblázků.Oblázek do smyčky,na mušku,vysoukal jsem celou šňůru a pěkně přes hlavu šup tam s tím.Dostal jsem 6 krásných duháků a ten člověk nevěřil vlastním očím.Myslím,že je to taky dost kuriozita.Jo a za týden jsem v hospodě slyšel,že nějakej borec házel mušákem do půlky rybníka.

Rush - Profil | Čt 2.9.2004 13:18:58

asi před cca 10 ti lety jsem jednou seděl na pískovně na položenou a 2 hodiny se mi policajti ani nehnuli. Svačil jsem zrovna kus kabanosu a když přišli 2 dědové a rozbalovali to 15m ode mě a natěšeně se mě ptali "tak co ,na co dnes jdou?", mě tak zrovna napadlo plácnout : "na kabanos" . A abych nemluvil jen tak do větru jsem zrovna ukrojil kostku, napíchnul a fláknul to pod splávek do vody. Nechyt jsem teda nic, ale měl jsem radost z toho, že ti dědkové z toho byli dost rozhození, protože kabanos zrovna neměli.