Nákup na výstavě

Chlapi vyplatilo se Vám nakoupit na rybařské výstavě, o co se jednalo a rozdíl ceny oproti krámu?děkuji uv
Autor diskuse: Richtworthcom-plex - Profil , 2.2.2014 všeobecné - ostatní

esoxboy - Profil | Út 11.2.2014 21:09:13

hadr kapr fakr boy >> Flying trout - 8.2.2014 18:37:11 >> tohle bych mohl podepsat

nofish - Profil | So 8.2.2014 18:41:28

supinna >> poslední dvě věty neřeš. Asi si všímám jiných věcí, než "běžní, konzumní (nemyšleno ryby konzumující) rybáři".

Flying trout - Profil | So 8.2.2014 18:37:11

Hlavní výhodu výstav beru, že je tam spoustu značek, obchodů, obchodníků a tím jsem si mohl osahat všechny pruty o který jsem měl zájemm a porovnat, koupil jsem prut i navijáček, od včera se sním mazlim a můžu říct, že kdybych nebyl na výstavě, nekoupil bych si tenhle, 1) na českých e-shopech jsem ho nenašel, v kamenejch obchodech nehledal 2) ve městě máme pouze jeden šajz obhod, tam koupim max červy.
Vstupný konkrétně na FF zadarmo díky prodejci značky WFT, solidní pán, který mi řekl, že by si pro mě i přišel ke vchodu, který mi poslal předem poštou lupení. Bral jsem od něj z e-shopu prut, který jsem osahal a zjistil, že to neni ono, potom jsem objednal další, ten byl ok a první prut na výstavě osobně vrátil! Další výhoda výstavy, do kamenýho obchodu bych za ním nejel, poštou riskuju poškození atd ... osobně jsme to pořešili v pohodě.

Očuchal jsem nekonečný množství krmení, který bych v jedinym obchodě nikdy neočuchal a poslechl přednášky (žádný extra moudra tam nebyly, ale dobrý), okouknul a očuchal hostesky .... některé měly solidní míru.

Co se týká cen, naviják mě vyšel o korune levněji než je nejlevnější cena na e-schopu - takže nic, prut za dobrý prachy, ale z důvodu, že jsem ho na českejch ešopech nenašel nemůžu srovnat - podle UK stránk jsem ale výrazně ušetřil. Krmení za normální peníz, cena srovnatelná s cenou kdekoli, když neberu přirážku poštovnýho a balnýho k cenám při posílá poštou nebo dopravcem.
Takže největší výhodu beru tu v první větě :)

supinna - Profil | So 8.2.2014 18:30:41

nofish >> Tak, že by šlo o závist mě ani nenapadlo. Beru to, jako že jsi mi to vysvětlil (i s kolegou) i když upřimně dvěma předposledním větám nerozumím. Ale to bude asi můj problém.

nofish - Profil | So 8.2.2014 18:23:34

supinna >> Já myslím, že se chápem. Jen to chce trošku nadhledu. My (já a kolega marmyš) toho pána nemusíme ani vidět a proto jsme si z toho dělali legraci.

(a jestli jsi myslel, že jsem psal, že je to pro vágnera byznys a závidím mu to, tak ne. Já to o něm myslel obecně. Není to človek, co by žil pro ryby. Ryby žijí pro něj a proto aby mu vydělaly. Pro některé z nás je to prostě důvod proč ho neposlouchat a nesnažit se s ním komunikovat)

supinna - Profil | So 8.2.2014 18:18:27

nofish >> Asi jsi mně úplně nepochopil. Neměl jsem na mysli slevy, ale to že když jedu na výstavu, tak se tam na opačný straně setkám jen s lidma, pro který je rybařina byznys. Hledám v tom logiku, víš. Váš (nevím koho ještě zastupuješ) nnázor samozřejmě respektuju a o prezidentovi snad nemá cenu diskutovat :)

nofish - Profil | So 8.2.2014 18:12:53

supinna >> Samozřejmě že očekáváme charitu. Dárkový balíček u vchodu, jídlo a pití zdarma a k tomu slevy 50 a více %...... :-D
Pokud se nepletu, psal jsem ti že je to náš názor, můžeš mít jiný. Pana prezidenta taky část názora "žere" a jiná část nesnáší...

supinna - Profil | So 8.2.2014 18:07:52

nofish >> Aha, tak to pardon. Jenom pak nechápu, proč jezdíte na rybářské výstavy. Doufám že od nich nečekáte, že to bude charita.

marmyš - Profil | So 8.2.2014 18:06:45

supinna >> Jak vidím,už to tu je,jen bych se opakoval. O "předváděčky" nestojím.

nofish - Profil | So 8.2.2014 18:01:04

supinna >> my se s lidma kteří podle nás dělají rybařině ostudu, protože je to pro ně hlavně byznys, pak dlouho nic a pak až to další, nebavíme. Víš? :-)))

supinna - Profil | So 8.2.2014 17:57:05

marmyš >> ....Na výstavě v Břeclavi byly jiho přednášky hodnocený velmi kladně .

supinna - Profil | So 8.2.2014 17:55:02

marmyš >> Nikdy jsem J. Vágnera nějak extra nemusel, ale co je na tom špatného s ním pokecat, notabene ho potkat? Nebo myslíš, že není o čem?

marmyš - Profil | So 8.2.2014 17:54:30

nofish >> stany s občerstvením postavit na parkovišti,na setkání by to stačilo:-)

nofish - Profil | So 8.2.2014 17:53:13

dosec >> Neekal bych cenové zázraky, ale určitě ne dražší zboží než normálně :-)
Vždyť ani a tu bobkařinu tam toho loni tolik nebylo. Jen samé gule a smrady, to ano :-) Nepřeženu, když řeknu že to bylo 40-50% zboží.

nofish - Profil | So 8.2.2014 17:50:28

S&F - pescador >> Tak tak. V ČR nakupuju, ale na to nepotřebuji výstavy. Co mě zajímalo a u nás dostupné není a nebylo tam a tak jsem se a to vyprdnul.
Na setkání je dobrá i hospoda a není tam tak přelidněno, neplatíš vstup a má to i spoustu dalších výhod :-)))

pandrškaaa - Profil | So 8.2.2014 17:45:30

Ahoj, za mě nákup dobrý. Cestu a vstup jsem měl sponzorovaný. Cesta cca 200 km. Skoro všechno jsem sehnal , až na jednu - novinka . Tu neměli. Škoda. Ty slevy někteří stříleli od oka. Asi podle toho, jak velký byl nákup. Někdo přidal i nějakou tu maličkost k nákupu. Mně to tam připadalo trošku ospalejší, než loni. Ale možná to bylo tím, že jsem tam byl ve všední den - v pátek. I přístup některých prodejců nebyl tak vstřícný vůči zákazníkovi. Asi byli otrávený, že tam musí být, nevím.
Ale celkově tedy docela spokojenost. Vždycky může být hůř.

dosec - Profil | So 8.2.2014 17:45:08

nofish >> kdo od takové akce čeká slevy a menší ceny než,na e-shopech tak žije v říši snů.Ta pronajímaná plocha není zadarmo.Smysl jet,na takvou akci má pokud si člověk chce zboží co má vyhlídlé osahat a porovnat,na jednom místě,ale i tak není jistota,že ho sebou prodejce sebou poveze a ještě jsou tyto jarmarky zaměřeny z většiny,na bobkařinu kaprařinu tak se ti ani nedivím ze zklamání.

S&F - pescador - Profil | So 8.2.2014 17:44:42

nofish >> Ahoj. Ano souhlasím. Co ale vím,že spousta lidí tyhle výstavy poslední
roky pojala jako setkání na pokec a ne na nakupování.
Osobně patřím do skupiny lidí který v ČR už z jakýchkoliv důvodů nekupuje k rybaření takřka nic a
na výstavu bych jel pouze taky na nějaké setkání, v mizivém případě pouze kouknout na určitou věc
ale to bych musel 100% vědět,že tam bude.

nofish - Profil | So 8.2.2014 17:41:01

marmyš >> Ztráta času. Ten raději strávím něčím smyslupnějším. Třeba dloubáním v nose :-)

marmyš - Profil | So 8.2.2014 17:39:30

nofish >> Aby sis pokecal s Kubou:-)

nofish - Profil | So 8.2.2014 17:37:52

S&F - pescador >> Ahoj. Teď jsem přidal zápis pro dosec-a/e :-)
Přečti si tu druhou část. Myslím, že se shodnem :-)

edit: Ceny a tak neřeším. Chápu to, ale prodejce musí pochopit, že neutratím víc, než musím. A nebo když si beru prut, tak nechci nějaký co tam mají 3 dny vystavený a podrápaný a ještě dráž než jinde.

nofish - Profil | So 8.2.2014 17:36:48

dosec >> Loni jsem se po letech odhodlal. Měl jsem "volné" peníze a tak se jelo. Velké obavy aby peníze vystačily přešly po chvíli. Prut jsem sice koupil, ale ten samý a za stejnou cenu bych koupil i přes e-shop toho vystavovatele a jinak jsem kromě doslova pár gum, nekoupil nic. Iluze o vybavení-se na přívlačvou sezónu mě pešly. Mobil byl plně dobit, internet funkční a srovnávání na serveru zboží.cz a googlu mluvilo jasně, když se objevilo něco neznámého.
Kdyby nebyl internet, člověk si nemohl prohlédnout to zboží na fotkách, pak pročíst recenze a nakonec se třeba dohodnout s obchodníkem, že ho vezme na prodejnu a když ho nevezmu, tak ho tam nechá, nebo vrátí, měly by ty tržnice možná smysl. LIdé se tam hnali nakoupit a podívat se, co se vůbec vyrábí. Takhle je to pro mě zabitý čas a zbytečně utracené peníze.
A to říkám i přes to, že jsme zvažoval, že pojedu. Ale nenepadlo mě nakonec proč, pro co.... :-)

S&F - pescador - Profil | So 8.2.2014 17:31:53

nofish >>Ano, svým způsobem s Tebou souhlasím ... Na druhou stranu to není sranda .... nevím jak nyní ale za místo (flek)
na stánek zaplatíš (zdaněných ) 55 tis.Kč .... Vystavovat a prezentovat výrobky většinou ne vlastní a
neprodat nic je taky takové všelijaké. Obvzláť v dnešní době a při takové konkurenci.
Ano.Taky se mě to nelíbí ale dokážu to chápat. On ten význam slova výstava ztratil ten pravý pojem již dávno. Bohužel ....

dosec - Profil | So 8.2.2014 17:24:30

nofish >> seznam prodejců teda vystavovatelů bývá skoro totožný(Praha,Brno) takže úplně stejnej jarmark,akorát že v jiným městě :-) Jinak mě Brno připadne každej rok stejnej.