Feeder Essential Heavy

Ahoj,zajímalo by mě,jestli nemáte někdo zkušenosti s pruty heavy mikado ESSENTIAL 120g , ALMAZ 140g nebo DA-VINCI 140g. Díky za Vaše odpovědi a názory.
Autor diskuse: Wooody - Profil , 24.1.2014 feeder - náčiní, doplňky

Carabus - Profil | Čt 21.8.2014 19:56:10

Ahoj lidi, nemáte někdo ten DA-VINCI ? Nějaké zkušenosti?

Riche09 - Profil | Pá 21.2.2014 5:22:29

Mate nekdo zkusenost s SHT heavy feeder od teto znacky? Chci zacit s feedrem a nejsem typ co utrati 3000kc za prut( cena max 2000kc za prut je pro mne optimal) chtel bych se zamerit na kapry, amury, velke cejny.Od mikada uz mam kaprove delicky a jsem max spokojen.Diky moc za rady

Mojo - Profil | Po 27.1.2014 22:45:43

Wooody >> Jasně. přeju šťastnou ruku. ještě ale jednu věc. Co bych mu vytknul, je, že při použití nejměkčí špičky se prut ohýbá trochu s lomem, prostě ta nejměkčí špička s tím prutem úplně dobře nepasuje. Je na první pohled vidět, že ten prut není dělanej na dobu jemných záběrů, i když právě s tou nejměkčí špičkou toho uvidíš fakt hodně. Když ale v létě vyjedeš někam k proudu a nasadíš špice od té od poloviny tvrdosti až po nejtvrdší, uvidíš, že ani co se týče křivky se prutu nedá nic vytýkat a linie je nádherně rovná jako u mnohem dražších prutů. To je daň za těch pět špiček a fakt, že při snaze o co největší univerzálnost je nutné něco slevit z estetických kvalit. Ale na druhou stranu, nebýt to Mikado, máš jen tři špičky a je velmi pravděpodobné, že by to byly právě ty tři, se kterými prut funguje nejlépe jako celek, tedy tři špičky nejtvrdší. A ty taky budeš asi nejvíc používat...To jen, aby nevypadalo, že chválím bez kritiky:-))

Mojo - Profil | Po 27.1.2014 22:39:36

Woody: Jasně. přeju šťastnou ruku. ještě ale jednu věc. Co bych mu vytknul, je, že při použití nejměkčí špičky se prut ohýbá trochu s lomem, prostě ta nejměkčí špička s tím prutem úplně dobře nepasuje. Je na první pohled vidět, že ten prut není dělanej na dobu jemných záběrů, i když právě s tou nejměkčí špičkou toho uvidíš fakt hodně. Když ale v létě vyjedeš někam k proudu a nasadíš špice od té od poloviny tvrdosti až po nejtvrdší, uvidíš, že ani co se týče křivky se prutu nedá nic vytýkat a linie je nádherně rovná jako u mnohem dražších prutů. To je daň za těch pět špiček a fakt, že při snaze o co největší univerzálnost je nutné něco slevit z estetických kvalit. Ale na druhou stranu, nebýt to Mikado, máš jen tři špičky a je velmi pravděpodobné, že by to byly právě ty tři, se kterými prut funguje nejlépe jako celek, tedy tři špičky nejtvrdší. A ty taky budeš asi nejvíc používat...To jen, aby nevypadalo, že chválím bez kritiky:-))

Wooody - Profil | Po 27.1.2014 22:19:09

Mojo >> Zajdu do krámu a uvidí se. Zatím díky

Mojo - Profil | Po 27.1.2014 22:14:42

Wooody >> Mám heavy do 120 gramů. Mrkni do obchodu, uvidíš, že ti tenhle sedne do ruky lépe, alespoň myslím. Mě vletěl do ruky hned. Stejně je ale asi prodám, prut z reklamace se mi vrátil a mám další pruty zbytečně navíc...kdybys měl zájem, můžu poslat :-)ale nepsal jsem to všechno, jen abych je prodal, to mi věř:-)

Wooody - Profil | Po 27.1.2014 21:55:42

Mojo >> Díky za popis,přesně nějak takhle jsem si to představoval. Nechci uplně ,,utahovák". Ten almaz 140g bude podle mě už pěkně tuhý klacek. Cílená ryba kapr kolem 50-60 nebo parma. Ten essential máš v heavy 120g nebo medium 110g? Chystám se akorát do obchodu,dostal jsem info že přišla první dávka prutů.

Palusko - Profil | Po 27.1.2014 10:14:56

Mojo >> Ano ako pises aj ja to tak vidim, almaz ma fajn spracovanie ale je to tvrdsia seria, mam privlacaky essential aj almaz a je to u nich tak isto.

Mojo - Profil | Ne 26.1.2014 22:43:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ten Almaz jsem měl v ruce a je to celkem těžký prut na feeder, špičková akce, hezké zpracování, ale dost utahovák. Nakonec jsem si koupil Essential, kterej je mnohem lehčí a pracuje i při menších rybách. Koupil jsem si dva Essentialy, protože jsem měl moje hlavní pruty ze hry (jeden z nich vlastní vinou v servisu). Používal jsem je na poměrně proudném úseku pod jezem s hloubkou 1,5 - 2,5 m a bylo to v pohodě. Nej ryby parmy okolo 60 cm, návazec 0,16 a prut pracoval krásně, od špičky se pěkně zapojoval. Pokud nechceš prut na ryby vyloženě pořád přes 2 kg v extra silných proudech, tak bych doporučil asi spíš ten Essential. mě ten Almaz přišel ještě tvrdší než Colmic Laredo - a to už je co říct. Takže fakt hodně rozmysli na co ho potřebuješ. Jin ak zpracování toho Almaze je skvělý, ale Essential taky nepokulhává.

Wooody - Profil | Ne 26.1.2014 3:24:19

Od mikada uz mam tachibanu light a jsem s ni spokojen. Ted bych prave potreboval jeste proutek na reku a vetsi ryby. Pan z prodejny mi take doporucoval almaz. Vloni to byl pry oblibeny model a i se dost prodaval. Delaji ho v gramazi 120 a 140g.

Palusko - Profil | Pá 24.1.2014 17:14:02

almaz a davinci su nova rada, essential je rok stara rada cize nove pruty v podstate. Tie feedre som vsetky v ruke nemal ale z kazdej tej rady som si nejake pruty osahal a nejake aj mam. Najviac ma zaujala rada almaz, no myslim ze ani jeden nebude smejd, treba si ich osahat. Vsimni si ze mikado typicky pouziva male ocka na spicke co je trochu minus, ale zase plus je 4-5 spiciek.