Formy na olova z lukoprenu

Ahoj rybáři.
Na internetu jsem si našel jak si vyrobit rybářskou formu na olova z lukaprenu.Mně se to moc nezdá,proto prosím každého kdo má nejaké zkušenosti s tímto postupem výroby aby mi poradil. Předem děkuji Mobi Dick
Autor diskuse: mobi dick - Profil , 23.12.2013 kaprařina - domací dílna

Jura L. - Profil | Čt 5.2.2015 12:04:46

Podle mě je nejlepší si udělat formu z betonu, vydrží na věky a z pytle jemného potěráku jich uděláte padesát - za 2 Kč za kus. práce je taky mnohem jednodušší než se sádrou - pokud je beton správně namíchaný vytvoří poklepáváním na formu ideálně rovnou horní plochu. jediná nevýhoda je že ho musíte nechat alespoň 10 dnů vyzrát.

Okycarp - Profil | Čt 5.2.2015 7:32:32

Pvl >> dekuji

Okycarp - Profil | Čt 5.2.2015 7:32:15

ladida >> zdravím kde se dají pořídit ty olova jak máš na obrázku. Dekuji

Pvl - Profil | Čt 5.2.2015 7:25:42

Okycarp >> Klini na nick komu chceš psát .

Okycarp - Profil | Čt 5.2.2015 6:37:37

Ladida- zdravím kde se dají pořídit ty olova který mas na obrázku? Děkuji

ladida - Profil | Čt 5.2.2015 0:49:46

mohu se zeptat jak barvite hotova oluvka dekuji za rady

TulákzBrna - Profil | So 22.2.2014 11:10:08

Tý jo při tak nízkých cenách formiček na olůvka bych výrobu vůbec neřešil a formu koupil...vydrží ti a máš to na furt. Mám už řadu let ty samé bez opotřebení.

j.sladkay - Profil | Čt 6.2.2014 20:56:37

Old Wolf >> pepo cadek mal pravdu ze ucit lidi chytat ryby ...

na druhej strane mi je luto, ze sme na to este nedorastli. potriotizmus sa skratka neda naucit

myslim ze ucit vazit si ryby mladym musime ukazat my sami

TWIN 69 - Profil | Čt 6.2.2014 18:35:34

Old Wolf >> V Česku je cca 330.000 registrovaných rybářů a jejich počet se stále snižuje.
Se zbytkem souhlas.

Old Wolf - Profil | Čt 6.2.2014 18:05:40

doktor multiplikator >> j.sladkay - 6.2.2014 17:08:15 >> Safra pořád říkám poslední:-)Jirko přece nejsi tak naivní,aby jsi myslel ,že v československu ti někdo něco poradí,vždyť to máš na každém kroku, MRKem počínaje.Máš pocit,že když se někdo něco zeptá třeba v přívlači ,dostane adekvátní odpověď.Dokonce se zaužíval novotvar ,,propalovač,, A ono težko něco vyčítat v česku je možná více jak 500 000 rybářů,procento kolik je jich hladových na každou šupinu si urči sám.V česku už se skoto nedá chytat(kromě světlých vyjímek) ,na Moravě jakž takž,ale rok od roku je to horší.A nakonec už i Slovensko zažilo v některých lokalitách bezcharakterní drancování.Sám jsi napsal ,,nevím kdo to tady monituruje,, takže i ty sám máš obavu z možných následků.Přijde mi to jak kuponová privatizace v rybařině ...napřed všehcny rybáře naučíme chytat a všechno jim pomůžeme a pak teprve budeme zachraňovat zbytky ryb.Mám pocit ,že napřed se další generace musí naučit ryby vážit ,musí vzniknout rozumný systém svazů či organizací ,nebo občanských spolků a pak můžeme uvažovat o té transparentnosti po které voláš.A nedělej si iluze ,ono ani v zahraničí to zas tak průzračné není,hlavně v byznysovém lovu,ale tam tak dobře fungují,,rozvědky,, jiných konkurentů,že se to prostě neutají.
A končím:-)

j.sladkay - Profil | Čt 6.2.2014 17:08:15

Old Wolf >> nie,ide o to ze ak by som mal poradit cloveku, ktory chyta na rovnakej vode ako ja tak nem problem. ako mam poradit cloveku, na ktoreho revire som nechytal a nemam ani sajnu ?


vydis keby spravis clanok ako navod a sem tam das plk, chytia sa aj ini a uvidia ze to funguje, ze ludia jeden druhemu poradia, tak si skusenosti vymenia.

a neotravovali by ta 358 SZ denne.

ja ich este vyrabat neviem. lebo som si zatial do toho svojho dreva este ani nezapilil ani nezarezal. ale niekedy sa na to dam dovtedy si aspon pozhanam materialy, nech to mam pokope.

toz sa tu priekopnik so skusenostami asi nenajde.

Mozno, precitane to nemam ono toho aj zopar stran je :))

Sudit nikoho nepotrebujem, nemyslim ze na to mam akykolvek mandat a ani mat nechcem.

chcel som len odburat hranice aby si tu ludia zacali pomahat.

proste ma sere ze vonku to ide a u nas nie ...

alebo sme fakt taki primitivi v ceskoslovensku ?

Old Wolf - Profil | Čt 6.2.2014 10:05:02

doktor multiplikator >> j.sladkay - 5.2.2014 22:29:56 >> Tak tedy poslední.Vidíš ty už dopředu předpokládáš,že doporučený wobler nemusí jinde fungovat,ale o to tady přece vůbec nejde.Jde o princip,že jsi byl ,nebo budeš schopen poradit a třeba jeden typ,ale i více.Ty nemusíš ,protože si k tomu najdeš jednoduchou výmluvu a já musím pořád dokola.
Dobrý nápad s tím článkem (mimochodem v diskuzi je několik odkazů na články výroby) co kdybys toto téma uchopil (vždyť ty umíš také vyrábět woblery),velmi bych ti držel palce a případně s něčím pomohl.
Nutno diskuzi přečíst,protože pokud vlastně nevíš co obsahuje ,můžeš druhého jenom velice těžce soudit.
To je vše co jsem chtěl.:-))

Martin M. - Profil | St 5.2.2014 23:24:38

Horda >> kdyby bylo vse tak jednoduche... Pokud zde Michal Kucera zacne psat o tom, kolik dat vajec do kila smesi, budu velmi rad - to je stejne, jako kdyz 007Krivanek pise o tom, jestli delat pruduchy ve forme. Stejne tak budu rad za jakoukoliv jinou radu, ktera se objevi na MRKu, pokud z neucitim "kup si mne", nebo pokud dodane informace nebudou vyvazovat miru komerce (to nevyvazuji skoro nikdy, ale obcas se zadari). Je to znacne subjektivni a tudiz nepresne a casto i nespravedlive. Lepsi reseni vsak neznam.

Konkretni pripady o nejakych snurach v sumcarine ani nevim, ze se neco takoveho resilo - uzivatele mohou vyuzit odkaz "Oznámit nevhodnou diskusi", nebo jeste lepe SZ s textovou informaci a odkazem. Nesledujeme vsechno. Pokud tusim dobre, ze slo o huprovky, tak tam dokonce ani neexistuje argument, ze muze, protoze nam plati.

j.sladkay - Profil | St 5.2.2014 22:29:56

Old Wolf >> Jozef sam vies, ze to nema zmysel, aby som pisal co mne funguje
ked to co funguje mne inemu menusi, lebo lovi inym sposobom a na inych vodach, tak ze nebudem niekomu radit macku vo vreci.

Co trebars urobit o tom clanok a vsetko zhrnut nech si to najdu kto potrebuje. aj po rokoch co som tu, su tu clanky- je ich malo, ktore opakovane ozrejmuju ludom vedmosti skusenosti k danej problematike k danemu datumu. ci uz je to multik guma, kaprodoplnky a vsemozna ina bizuteria.

ja som tu vetu pochopil spravne ale to by sme mali veeelmi dlhu debatu :)) dnes to uz funguje inak...

ano ako hovoris, kto chce budova barak postavi sa k tomu inak ako ten kto potrebuje urobit udiaren.

Ako myslis ci som cital vyrobu voblerov? Sporadicky sa tam pozriem lebo niekedy by som si zopar pre svoju potrebu vyrobil. Kedy sa ale k tomu dostanem je odtazne...



Old Wolf - Profil | St 5.2.2014 21:53:31

doktor multiplikator >> j.sladkay - 5.2.2014 21:13:03 >> No Jurko ,ty jsi se dotkl tolika různých specifik,že to přesahuje rámec této diskuze.Alespoň heslovitě : sdílení informací nefunguje ne jenom tady ,ale i v mnoha jiných odvětvích ,oborech v lidském jednání obecně.A vidíš sám na vlastním příkladě ,že to není tak jednoduché ,já se tě neptal na nástrahu proto,ne že bych ji chtěl opravdu znát,ale proto,že jsem byl zvědavý jestli sám dostojíš tomu co opisuješ.Tedy se ptám,proč neporadíš mladým,nebo začínajícím rybářům svoji top nástrahu a ulehčíš jim možné počáteční trápení.Když si vyselektuješ ve výrobě woblerů moje příspěvky nejspíš zjistíš ,že na začátku jsem poradil dost ,pokud jsem věděl.Pokud se ,ale otázka ,,Jak udělat wobler,, opakuje po 8-9 už nemám sil ani chuť to psát znovu.Už není co radit už lze jenom opakovat pořád dokola.Správně jsi napsal,že mladí kluci už dnes umí bezvadně anglicky ,chce to jenom dvakrát ťuknou do klávesnice a máš vše co hrdlo ráčí včetně videí,fotografií,postupů,článků a návodů.A ta věta ,,že chtějí všechno hned,, měla jiný význam ,chtěl jsem jí říct ,že bez postupného naučení se alespoň základů výroby je to na nic.Když jsem stavěl barák a nechtěl platit drahého obkladače ,tak jsem šel za klukama co obkládali a 2 týdny jsem s nim po odpolednech dělal.Jak zlomit obkladačku,jak vyrovnat atp..To jsem tím myslel,pídit se,přemýšlet a postupně se učit.Ono je jednoduché říct ,ten neporadí je to frajer.Nu což,nedá se.
Jurko a ty jsi četl wýrobu woblerů?

j.sladkay - Profil | St 5.2.2014 21:13:03

Old Wolf >> nevime co mas na mysli, to o com hovoris som nesledoval, takze to neviem potvrdit ani vyvratit proste o tom neviem do takej miery aby som sa bol scopny vyjadrit

pokial viem tak povedat si svoj nazor moze zatial kazdi, hoci je tazke to mu verit. U vas ste si zvolili Zemana u nas zvolia Fica takze asi o tom zacnem pochybovat....

Zabudol si, alebo opomenul jednu podstatnu vec. Ty v tomto pripade vystupujes ako vyrobca tiez.
Komu cest, tomu cest, mas na to cas a chut a si sikovny bavi ta to. alebo mas aj ine dovody preco to robis vobec s tym nemam problem.

Avsak, co mna trebars tak trochu tlaci je, ze zdielanie informacii sa tu neuskutocnuje vo vseobecnosti ...

reagujem na jeden prispevok ktry si poslal nedavno, ale uz nempamatam v ktorej diskusii konkretne.

Bolo to tiez o voboch v zmysle: ze ti mladi, by chceli vsetko hned a ktomu potrebuju zrucnosti atd. dnes uz teenagery ovladaju anglictinu celkom slusne a nemaju si problem aprecitat a porozumiet zahranicnym navodom. prdel je ze podla tych navodov to aj funguje. takze vacsinou
clovek nemam problem. pripadne napise amikom a poradia co potrebuje.

Otazka! Preco tym mladym, starsim aj najstarsim nepomoct aby si urobili vlastny vob? bez ohladu na to ci ich chceju urobit 10 alebo 30, len pre seba, alebo aj pre kamaratov atd.

Verim tomu ze keby si na to niekto rozbiehal firmu tak to musi ponat trochu inak a od podlahy ale to viez sam.

Co mi funguje ti kludne napisem,roztrubovat vsak nemienim, preo asi vsetci co nemoniturujeme vieme :))


Tak vsetkym tam vonku. Myslime a myslime pozitivne a pomahajme jeden druhemu, zivot je prilis kratky na to, aby sme si stale hadzali polena pod nohy !!!!!!

Ked to funguje vsade v okolitom svete, bude aj u nas len treba tak trosku verit!

Worrn - Profil | St 5.2.2014 20:37:53

Samozřejmě je výhodou možnost využití dílny, garáže. Doma v kuchyni bych si to vzhledem k možným nehodám s rozpáleným olovem netroufl.

Worrn - Profil | St 5.2.2014 20:35:36

Odlévání není až tak problematické. I začátečníci jako jsem já po čase slaví úspěch.

Worrn - Profil | St 5.2.2014 20:31:28

Buldokov >>
Třeba jak si vyrobit pérka levně, snadno a rychle. A tím nenakupovat zbytečně drahé.

Worrn - Profil | St 5.2.2014 20:24:03

Old Wolf >>
Mluvíš mi z duše. Občas to opravdu je až úsměvné a na přítomnost XYZ v diskuzi se dá vsadit.

Buldokov - Profil | St 5.2.2014 17:12:04

By mě zajímalo proč s tím mají lidi problém, pokud to umíte tak sem pište rady, pokud né tak nechte jiné ať poradí těm co to neumí,pokud tu má někdo reklamu nebo jich tu má sto je mi volné, pokud za prezentaci rad nevyžaduje provizi jakehokoliv formátu,tak to vidím já

Old Wolf - Profil | St 5.2.2014 17:05:15

doktor multiplikator >> j.sladkay - 5.2.2014 16:28:09 >> Já s tím obecně problém Jiří nemám a také jsem nestanovil podmínky pro fungování tohoto webu.M.M. nastavil ,já se snažím dodržovat.Pokud je ,ale tak rozdílný v přístup jak níže uvedeno ,nebo v souvislosti nejmenovanovanou pletenou šňůrou ,která svého času zabírala celou diskuzi sumcařiny a nepřipouštěla jakoukoli i drobnou oponenci až do sobního vyhrožování ,je mi to divné.
Aby mi bylo rozuměno ,nějaká šňůra a v podstatě jakákoliv šňůra je mi alezanc (mám své fafority) takže žádná závist,žádné podkopávání českých výrobců,či prodejců a už vůbec konkurence.Chci mít jenom to malinké právo řící svůj názor,jinak to pak tady nemá smysl.Výrobek či prodej si musí najít sám svou cestu a to buď kvalitou,cenou či jinými aspekty.Rybáři dřív ,nebo později přijdou sami na to jak to vlastně je.
A co se týče informací bylo by to nadlouho,ale přece jenom drobnost ,nemohl by jsi mi prozradit co ti nejvíc funguje na zubáče,pokud možno typ,délka,gramáž,barva za různých druhů počasi a v noci atp...:-))))
Já už čtu skoro jenom zahr.weby,viz Drahé,nebo levné woby,,

007krivanek - Profil | St 5.2.2014 16:59:38

Old Wolf >> Klidně můžeš napsat i ty postup výroby forem z lukoprenu, jak odléváš, jaké postupy. Je tu mnoho lidí, kteří se ledačemu novému rádi přiučí. A ne si vše nechávat pro sebe jako tajemství. Jinak více SZ.