Ranní vláčka JM

Zdravím,
chtšl bych konečně zkusit chytit nějakou větší dravou rybu, a jelikož zítra ráno jedu na jih moravy budu se motat kolem Cvrčovic a Iváně, kam zajít zkusit štěstí ? Dlouho jsem tam nebyl, a jen tak se tam nedostanu.
Díky za případný info jak to tam vypadá na Svratce nebo Jihlavě.
Autor diskuse: Krutoslaw - Profil , 30.8.2013 dravci - revíry, cestování

otoš - Profil | Ne 1.9.2013 12:29:08

Krutoslaw >> jo, tam je to lepší....borec, kterého znám , tam vloni pochytal pár sumců (na vláčku). Já tam nejezdím, i když je to od Mikulova jen pár kiláků. Moje oblíbená řeka je Dyje...:-)).....a jsem ji věrný...:-)))))

Krutoslaw - Profil | Ne 1.9.2013 11:32:29

otoš >> Dík za foto příspěvky :)
Já právě jako malej tak 1999 jezdil do Iváně s tátem, no a viděl jsem tam chytat candáty a okouny na vláčku, ale když jsem to tam procházel, řeka se změnila, hlavně té vody je málo... místní říkal, že dravci se posunuly víc dolů, na přítoku se Svratkou u jezera to vypadá jak ? Tam by to mohlo bejt "ono" .. :)

Siven Polní - Profil | Ne 1.9.2013 8:44:58

otoš >> Jo, to je paráda! Já jsem to dal už jednou z Přibic do Iváně, je to podobný. Ale koukám, pěkný příkal :)))

otoš - Profil | Ne 1.9.2013 7:19:34

Krutoslaw >> ...ahoj, dravci tady jsou, ale nepočítej s tím, že ti budou ,,lámat" prut....jsou zde ryby více-méně menších rozměrů. U Ivaně by si mohl udělat větší terno (candát, štika), ale říkám není to tam žádná sláva... (bejvávalo)
Na fotce je řeka Jihlava pár kiláků pod Pohořelicama.

Krutoslaw - Profil | So 31.8.2013 23:13:04

Ano, toto poznávám :)
Mě neříkejte, že se nenajde žádnej úsek kde by mohlo bejt víc dravců....

otoš - Profil | So 31.8.2013 22:43:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Siven Polní >> ...tak tudy budeš proplouvat....:-))

Siven Polní - Profil | So 31.8.2013 21:52:58

otoš >> Dík :) A na té Jihlavě mně to až tak vadit nebude, stejně pojedeme parta na lodích, ale zaházet si musím :))))

otoš - Profil | So 31.8.2013 21:22:28

Siven Polní >> ...čus, Mušov není zakletý jen pro tebe...:-))
Jinak vodu u Cvrček jsem trochu proházel... tady jsem moc dravců nenachytal...a když, tak většinou malé okouny, boleny, jelce, perlíny. Je to tak trochu ,,divná" voda, kde větší dravci jaksi chybí...

Krutoslaw - Profil | Pá 30.8.2013 22:08:48

Jako zase sem asi při tom stavu tam z toho vytřískal maximum, ani sem neměnil jinou nástrahu, za 2 hoďky a něco na neznámým revíru... co by chtěl že :) Poslední dobou žádný zera, okouny asi umim :)

Krutoslaw - Profil | Pá 30.8.2013 16:23:06

Zdarec,
tak sem dnes byl od cca 7:30 do 10:00, byl jsem jak je Medlov. Vody málo a byla přikalená. Překvapilo mě jak je tam málo vody, díky tomu jsem většinou chytal z míst, kde by normálně tekla. Prochytal sem kousek dolů, ale nakonec sem to obrátil a šel proti proudu.
Chytil sem na rotačku 3 okyše juniory a jednoho piďi jelečka....velikostně alespoň o něco lepší bež na řece v Brně :)
Řeka je to krásná, o tom žádná, ryby tam mají ideální místečka k přežití, jen jestli tam jsou... a ten přistup je opravdu hardcore, byl sem totálně špinavej a mokrej :)
Příště jít více nahoru nebo dolů ?

JaLi - Profil | Pá 30.8.2013 8:48:38

Ahoj, na Jihlavce v Cvrčovicích jsem byl v sobotu, konečně zapršelo a trochu se zvedla hladina takže si myslím, že by to mohlo jít. Ale nejsem vláčkař. Každopádně je pravda co psal Siven, míst, kde se dobře dostaneš k vodě je pomálu, ale pokud máš dostatek času a rád se projdeš, tak to stojí za to. Jinak bacha na vázky viděl jsem tam několik bobrů. A abych nezapomněl most ve Cvrčovicích u kempu je pro auta zavřenej.

Siven Polní - Profil | Pá 30.8.2013 7:06:56

Čau, tu Jihlavu jsem zkoušel před dvěma lety touto dobou projet na člunu a chytal jsem z písečných a štěrkových lavic. Jel jsem z Přibic do Iváně. Moc pěkná řeka, v korytě jsem viděl mraky cejnů, ale na přívlač jsem nic nechytil (kromě cejna za gatě). Jsou tam i místa na chytání ze břehu, ale je to většinou hodně zarostlé, nebo je břeh 3m vysoká stěna z podemleté zeminy. Na této trase jsem jel většinou lužním lesem. Z těch Cvrčovic nevím, to se chystám na kajaku za týden. Loď není nutnost, je to ale celkem pohodlnější, alespoň pro mě jako vláčkaře. Na té části řeky, kterou jsem projel, jsou meandry, podemleté kořeny, díry a padlé stromy - tedy vše co rybkám svědčí, tak snad budeš mít štěstí. Já jsem měl smůlu, ale nevzdávám to :) Ostatně - teď mi to dva dny nešlo na Mušově (jaké překvápko - tahle voda je pro mě zakletá), tak se těším na řeku, proud vody a na indiánské léto :)))
Petrův zdar a napiš, jak jsi dopadl, tahle diskuse mě taky dost zajímá.