jak se zachovat?

V neděli ve 4:00 přicházím k vodě po zjištění že většina míst je obsazena bivakama (proti kterým nic nemám) usedám mezi dva co jsou od sebe nejdál to je asi 70m. Po mé pravé ruce jsou už vzhůru a vlevo se spí. V 7:30 se z levé strany ozve hlas ,,Já tě budu přehazovat!!!!". No já tomu nechtěl ani věřit přece sedím 35m od něho to nemůže myslet vážně ale mýlil jsem se když mě za deset minut přehodil a řekl: Já ti to říkal, já tam mám za krmeno a jsem tu od pátku.A to jsem nahazoval před sebe a možná trochu doprava. Hned tím prvním hodem který okamžitě stahoval mě úmyslně po motal obě udice. Tak se ptám ,,Jak se zachovat?"
Autor diskuse: valibuk - Profil , 6.7.2013 kaprařina - příhody, kuriozity

Petr12 - Profil | Ne 2.2.2014 10:44:54

valibuk - >> nejezdíš náhodou na Štít?... tam je to běžné.

masozrout - Profil | Ne 2.2.2014 4:36:26

Donn79 >> no jo máš hold štěstí))plzen má vody hodně .ale pomněř počet rybářů v praze a okolí na ty hektary(((je víc rybářů jak ryb))

masozrout - Profil | Ne 2.2.2014 4:32:41

rover >> čoveče musim tě někdy potkat.ale křič že si to ty.at tě schválně přehazuju. za tu grilovačku to stojí))

freddys - Profil | Ne 2.2.2014 2:34:56

rover >> Ženu bych ti klidně půjčil, ale kolimátor, bivak a čepici ne...z jednoduchého důvodu :-)

rover - Profil | Ne 2.2.2014 2:18:05

nofish >> Prostě se domluvíme, i když je to občas na hranici fyzického napadení. Večer, resp. společná grilovačka to napraví definitivně, pak už si nabízíme vlastní místa, půjčujeme si pruty, bivaky, nástrahy, ženy, kolimátory, koření, radia, silony, háčky, čepice, nože, pípáky, sedačky, spacáky, kalhoty, boty, GPSky, lodě, telefony, knížky, ohniště, boilie, ...a tak.

nofish - Profil | Ne 2.2.2014 1:46:43

rover >> A kyž se dozvíš, že je tam blbec, co místo aby chytal na dvacet metrů od kraje ,tak to tam a sto dvacet metrů vozí a zabere tím místa dalším X rybářům, tak je to na facku. Takoví jsou dnešní lidé, neuvažují, nemyslí na ostatní... rybáři... elita národa.... MI to připadá, že mezi rybáři je koncentrace blbců ještě vyšší než v "klasické, průměrné, společnosti".
To je to samé, jako když jdu na ryby, dojdu na flek a tam 4 pruty na 30-.ti metrech břehu. Pánové si to roztáhnou.... taky na přesdržku. Neřeknu někde na revíru, kde nikoho nepotkáš, jak je rok dlouhý...

rover - Profil | Ne 2.2.2014 1:33:51

Když se někam "nakýbluju", tak první věc, co udělám je, že si prvně obejdu sousedy. Je to jednoduché, jak facka !

freddys - Profil | Ne 2.2.2014 1:33:04

nofish >> Je jich dost, jen záleží na tom, jak si to člověk udělá...já mám poslední dobou opačný problém, nezavadím u vody o žádného kolegu. Od tý doby co dědu Bohouška (teda děda mu říkat nesmím, to mě pak říká cucáku) bolí nohy, chodím u nás na řeku skoro sám...ještě , že máme tak malou řeku, že by kapraři česali rákosy na druhým břehu, koukám, když to tak čtu...

nofish - Profil | Ne 2.2.2014 1:21:35

Donn79 >> Jsi šťastný člověk, když máš taková místa. Místa kde tě nikdo nevyčmuchá, nešpehuje dalekohledem a následně se ti tam nena*ere.... :-)
Taky jich pár znám, ale není toho moc.

Donn79 - Profil | Ne 2.2.2014 0:40:16

Pánové,pánové....se Vám divím,já jezdím na ryby na místa,která si předem vytipuju.Jsou to místa,kde kopřívy a vysoká tráva jsou pánem.Ano...tahám své nádobíčko X desítek metrů daleko,ale těch pár desítek minut mně vynahrádí X desítek hodím strávenych u vody v naprostém klidu a bez nějakých sousedů,kteří by mě mohli přehazovat a nebo dělat jakýkoliv bordel.

nofish - Profil | So 1.2.2014 23:44:18

nahodil >> blbců je okolo vody víc než dost... narazíš na ně vždycky. Vlastně velká část národa se tak chová. Nemyslí, vidí jenom sebe... Spíš je dobré, když je člověk dokáže včas identifikovat a rovnou zmizet. Jinak je to ztráta času a na to je život krátký :-)

SlavnýLovecPampalini - Profil | So 1.2.2014 23:42:18

valibuk - >> Řekl bych mu, že tady jsou jeho 3 metry a hotovo, ta voda neni jen pro něj. Když má kecy, ať si přečte RŘ. Samozřejmě pokud je to nějakej agresivní hovaďák, tak lepší jít jinam. Já osobně se vždycky ptám rybářů vedle, kam to mám hodit, abych je nepřehodil, většina lidí je v pohodě. Jasně, že je to blbý bejt mezi ostatníma, pak jeden malej kapr zamotá 5 prutů a hodinu se to rozmotává, ale někde to prostě jinak nejde.

nahodil - Profil | So 1.2.2014 23:34:37

nofish >> az na ty kila jsem to presne ja;-) chapu, pokud clovek narazi na megablba, je potreba vycouvat a zadna ostuda to neni... ;-):-)

nofish - Profil | So 1.2.2014 23:23:48

nahodil >> jn, to stačí, než trefíš "fotra" co má metr sedmdesát, 120 kilo a ruce jak lopaty, kterými tou lopatou celý život hází... ten z tebe bude mít jenom srandu a ve finále by vyhrál :-)

nahodil - Profil | So 1.2.2014 23:13:18

Kluci, chce to vypadnout z hospod, vykaslat se na chlast a podobne. Staci se sebou neco delat, trosku se hybat, zacvicit si, ziskat tak sebeduveru a vysledek se dostavi sam. Nemyslim tim hned nasili, ale ja jsem nikdy problem nemel :-):-)

kohoutek - Profil | So 1.2.2014 21:24:13

Jezdím na ryby většinou z bivakem a sednu si co nejdál od ostatních, ten pán z bivakem co potřebuje tolik místa jen pro sebe je podle všeho neohleduplný hovado a měl by si jezdit na nějaký soukromí revír kde bude mít rezervované místo,a na revíru kde takhle se chová by si na něho měla RS počíhat,

RSA - Profil | St 10.7.2013 8:14:49

dvorák >> to pro něj asi není relevantní, podstatný je že tam má zakrmeno .-) Každopádně když si tu situaci vybavim tak se mu docela i divim že měl tolik odvahy si na tebe takhle houknout. Nejsem takovej klidas jako ty tak bych mu asi něco ne uplně slušnýho řekl :-D

Pstruh27 - Profil | Út 9.7.2013 14:22:25

Pevná ruka, bystré oko - třes se koko .......

Siven Polní - Profil | Út 9.7.2013 14:19:29

Chodím téměř výhradně vláčet. Ale pokud jdu na kapra, tak dávám plavačku, nebo to na těžko klidně hodím pod strom atd. Mýtus o tom, že abych něco chytil, tak musím házet co nejdál, nevyznávám. Ostatně ani kýble do vody nesypu, ale vem to nešť
Ale k věci: pán byl pěkný hovado, a v podobných chvílích počítám do deseti a ustupuju. Ne, že by mi to nezkazilo výpravu i tak, ale logickou argumentací je u blba těžko co řešit a mi ústup mi aspoň nesebere několik let rybaření náhradou za pobyt v lochu (asi bych ho utloukl...třeba... prutem nebo jeho vlastním křeslem - po té, co by mě fyzicky napadl za vyškrábnutí montáže 30kg vláčecí pletenkou...)
Jsem zastáncem toho, aby daleké hody byly prováděny v co nejkolmějším úhlu k pobřeží, s ohledem na ostatní. Jinak se mi líbí jeden z prvních názorů - Anýzákův :))

kalaban - Profil | Út 9.7.2013 14:11:54

Moje zkušenosti jsou na rybách přesně opačné, lidi se na tebe mačkaj jak bukvice a jsou absolutně pohoršení když jim řekneš, že řád určuje aspoň ty tři blbé metry! A ty opravdu nestojíš o to, aby se zapojoval do diskuze s tvojí manželkou a dětima, když ty je horko těžko jednou za čas "vylákáš" na výlet do přírody a seš šťastnej, že máš trochu "klidu" a pohody.
Bohužel lidská blbost a bezohlednost nezná hranic, toť moje zkušenost s ostatníma kolegama.

Lauri - Profil | Út 9.7.2013 13:59:25

Malda512 >> jj jen nevím jestli bych to vydržel dlouho. Možná , že bych na něj vlítnul hned.

packa - Profil | Út 9.7.2013 13:43:38

nahodou jsem to tady otevrel a hned jsem si vzpomel na minuly vikend-prijel jsem vecer na chajdu a koukam-ode me po proudu natahane bojky po celem Labi-koukam kde kdo je a borci sedeli o 250m vys proti proudu(jeste ze jsou na Labi kilometrovniky)
na druhou stranu je fakt ze bez reci si neco pretahali a mel jsem tam misto aspon na feeder ale stejne.... jedine ze by vycenichali ze to tam krmim kuku-ale stejne nebyl zaber

Malda512 - Profil | Út 9.7.2013 13:41:17

Lauri >> ahoj.. přesně to je jediné řešení. přehazovat ho když si myslí, že to může dělat on tak mu ukázat že i já mám nato nervy... byla doba kdy bych šel a dal mu pár facek .. ale elegantnější je ho vypudit tak jak to dělá on
PS : kdo jinému jámu kopá ...................... :-)