vyroba mekcenych pelet

Ahoj daji se nejak vyrobit a popripade nejakej recept diky
Autor diskuse: candát 820 - Profil , 4.6.2013 feeder - ostatní

ufo 48 - Profil | Čt 11.7.2013 22:46:22

šmudla007 >> Je to sice už měsíc stará odpověď,ale stále "velmi fundovaná".........jde jen o to, jak jsi na tom byl ve 12ti letech ty............to nemůžeš tomu klukovi poradit normálně???

Slaneček - Profil | Čt 11.7.2013 22:16:43

šmudla007 >> A vodu tma nedáváš? no, já byhc řekl vejce/citrón je sakra rozdíl:) jak v chuti, lepivosti, Ph..

goldmaxx - Profil | Ne 7.7.2013 20:19:50

Jelikož tyto strojky na pelety prodávám-musel jsem je vyzkoušet.Je to super a jdou dělat jako po másle,normální,plovky atd.Dobrá věcička jen už by mohli začít vyrábět větší průměry ale dle infa z Madarska už na tom dělají.A pokud chceš měkčené použij potravinářskou gumu a konzervant jako na boilie.

tvistr - Profil | Ne 7.7.2013 20:05:58

Ahoj pánové , nevíte kde sehnat přípravek na výrobu pelet. Vytláčí se jich několik najednou.. Díky Jirka

ferdoz - Profil | St 5.6.2013 9:45:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nie je to môj postup, kedysi dávnejšie to tu niekto vložil, jeho meno neviem. Vyskúšal som to, funguje, len je trochu problém postrážiť si zapekanie v mikrovlnke, aby príliš nestvrdli, alebo sa nepripálili. tak tu je postup:
Velmi jednoduché:
1.Baittech n-tice meaty mix
2.ked nemáme N-Tice ,fantázii sa medze nekladu možme vyskušať aj s ostatnych produktov Bait-Tech,mnou vyskušaný je N-tice
Odporučam začať s menšim množstvom,
3. bielka z troch vajec vyšlahám na sneh pridám atraktanty,aromy každý sám vie alebo čomu verí,postup ako pri zakladaní vaj.zmesi pri boile,Može vytvoriť viac druhov,možno aj na báze sladkého alebo koreneného.Ale okrem atraktantov alebo arom tam nič iné nedávajte,(myslím krupice alebo nejaké mučky) lebo zničí štrukturu tej zmesi,maximálne betain,belachan,glm ale to už budú fakt vytuningované pelety,možno zbytočné možno nie,lebo ten základ tam máme viac než kvalitný v tej zmesi.A netreba nám ine objémové zložky ako do boiles,vytvárame nie návykové kŕmne gule ale rýchlovky a feeder je rýchlik medzi technikami:))
4.Po vyšlahaní bielkov z indegrenciami postupne pridávame zmes a mééésime na potrebné cesto aby sme vedeli vytvoriť gulky alebo peletky.Žiaľ peletky len ručne...za hodinku 100-150 ks naválečkujem.To máš dosť na feedrový lov.
5.A to hlavné: nevarím ale dávam do mikrvlnky.Tú si každý musí vyskušať sám ako pečie ja mám na 800 W dám na cca 15 sekúnd,treba vyskušať na 3-4 kusoch a začať 10 sekundami vybrať pozreť či nezačalo pripekať,neobzerať dlho, nestláčať ked je v poriadku ešte šup dnu pridať 5 sekund.To by malo stačiť,ja mám vyskušané velkosť asi 14mm*10mm na 15 sekúnd bez otvárania mikrvlnky,potom ich vyberem zo začiatku sa zdaju byť také mekšie(zbytočne ich nepostláčať) ale po uplnom vychladnutí sa vytvorí korka a zgumovateju.Komu sa zdaju aj po vychladnutí meké,može nabuduce pridať sekundy až do toho bodu kým ich nezačne pripekať.
A to by bolo všetko,trvanlivosť peliet neznáma,pri spávnom postupe mikrovlnky to musí dlho vydržať,ja som ich mal v sklenených poharikoch a surovo v aute non stop.Aj predošlé fotky boli z augustoveho materialu zabudnuté v aute,ešte v zime som ich naposledy použival. Kto chce može pár kusov pred lovom na pár hodín dipnúť.Uf lovu zdar

Ešte raz: bielka vyšlahám a pridám aromy ,atraktory sladké alebo korenené, hocičo, čo považujete za vhodné.Postup taky istý ako pri boiles.Tam sa tiež najskor vymiešajú vajcia s tekutými prísadami,len tu bez žltka.

Strugi - Profil | Út 4.6.2013 13:41:21

Proč se trápit s výrobou raději si kup origo...kvalita vs. cena http://obchod.mikbaits.cz/index.php/cz/ak-ananas-n-​ba-63.html Ať berou zdar.

boboš - Profil | Út 4.6.2013 13:40:14

Ahoj ja jsem místo vody do těsta přidával melasu a peletky jsou i po 3 měsících pořád měké 16 milimetrové vylisované z injekční stříkačky vydrží max 3 hodiny

šmudla007 - Profil | Út 4.6.2013 13:18:02

candát 820 - >> Kdo se moc ptá, moc se dozví.
Vezmeš bojlíz mix, dáš do toho vajíčko, když nemáš vajíčko tak tam dáš třeba citrón, uhňápáš z toho takový hownovitý těsto a to těsto dáš na háček/pod háček a budeš tomu říkat měkčená peletka.
Dá se taky vyrobit objednávkou nebo výběrem v regálu v rybářském Ešhopu nebo v kamenným šhopu.
Dají se taky vyrobit namočením přes noc ..z tvrdé peletky se stane měkčená peletka. Když si měkčenou peletku necháš přeschnout na povrchu..tak budeš mít polotvrzenou měkčenou peletku.