Kapři na Jizeře okolí Turnov - Mnichovo Hradiště

Dobrý den,

čerstvě jsem se nastěhoval poblíž této oblasti. Chtěl bych se víc zabývat lovem kaprů na Jizeře, ale nikde jsem se na MRKu ani jinde nedopátral něco kloudného o lovu kaprů v této oblasti. Máte někdo s lovem kaprů na Jizeře v této oblasti osobní zkušenosti nebo aspoň nějaké informace? Za každou radu budu moc rád. Mějte se fajn a užívejte chvíle u vody.
Autor diskuse: Datel_63 - Profil , 16.3.2013 kaprařina - revíry, cestování

Filip Štrunc - Profil | Po 15.4.2013 17:16:44

Podivej se do clanku michal kucera o ni napsal asi 3 moc pekny.
Ps budu rad kdyz se ozves jaky to tam je jsem z liberce a taky se tam chci podivat.

Hony999 - Profil | Ne 17.3.2013 11:26:02

Ahoj na jizeře v tomto úseku jsem pár pěknejch kaprů nachytal jsou to většinou pěkně stavěný ryby ale nejvetší tak kolem 70cm.

Hawk123 - Profil | So 16.3.2013 11:59:44

Kapři v Jizeře jsou protože se tam sypou. Naopak typické ryby kterými tato řeka byla vyhlášená, to jest velcí cejni a parmy tam kde jsou dnes kapři - a lipani, kterých bylo plno až dolů do Benátek - a které nahradil (trochu) odolnější tloušt´ tu prostě nejsou. Hádej proč? Důvodů bude samozřejmě víc, ale jeden z hlavních je že jsou v ní kapři který tam nepatřej. Podle mě kapři nepatřili nikdy do žádného úseku této řeky - ale vzhledem k faktu že do Turnova je to pstruhovka a zachovává si ten charakter místy i přes jezy ještě nějakou dobu tak to není kaprová řeka. Samozřejmně že jsou tam kam je sypou - ale nemají tam být a dělají velké škody. Je to krásná, rybářsky těžká řeka, ale je strašně zhuntovaná a odrybněná a zasloužila by si nějakou legální regulaci toho co se s ní bude dít. Možná to není to co jsi chtěl slyšet, ale mrzí mě, že se najdou lidi, kteří by asi chtěli i kapry v truhlíkách za oknama.

Jinak, takdy v nejdezí chytíš i větší rybu na peletku nebo boilies, ale podle mě by tam mělo bejt na jednoho desetikiláče 10 cejnů nebo 40 plotic a ty tam nejsou. Na klasickou bobkařskou kaprařinu to řeka není, ani to k ní nepatří.