Fermentace kukuricneho a repkoveho srotu

Cau, zajimalo by me, jestli se da fermentovat repkovy a kukuricny srot? Ptam se kvuli tomu, ze bych si koupil srot a dal ho fermentovat, abych ho pote uz nemusel mlyt, protoze nemam mlynek na srot. Bojim se, ze kdyz dam srot do te vody, tak spise cely zplesnivi. Mam obycejny mlynek na maso, tim to nejde. Mate nekdo s timto zkusenosti?
Autor diskuse: Rexxar - Profil , 8.2.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

Bubo.b - Profil | Po 11.2.2013 9:56:23

Rexxar >> Nespotřebuješ litr CSL? A kolik chceš jako fermentovat té kukuřice?

mekoun - Profil | Po 11.2.2013 7:35:51

tvistr >> Tjepic Jirko, kolego, fermentace uzeným je nad míru chutná úprava. Mám jí moc rád a praktikuji neustále. :D Díky za nabídku surovin, klobouk dolu, pane,a díky, že jsme se určitý způsobem, shodli. Přeju hodně úspěchů a ať to jezdí.

Maxi Sob - Profil | Ne 10.2.2013 11:47:30

SAMI >> Těch mají asi dost jenom z vody :-)

SAMI - Profil | Ne 10.2.2013 11:41:42

nofish >> já si to taky myslím, protože nevím co by potom ti kapři z té gumy získávali, možná nějaký ftaláty :D

Cloud - Profil | Ne 10.2.2013 11:26:43

nofish >> To bude asi jako když si lidé přihnou lahví z likérky Drak :-))

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 11:21:51

bremic >> kvásek jsem nikdy nezkoušel. Šrot nezkouším kvasit a kuku a přenici prostě uvařím, hned teplé hodím do kýble, zaliju vodou a neměl jsem zatím nikdy problém :-)

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 11:20:40

SAMI >> Hele mi se to do hlavy snažili nacpat taky. Bohužel, po těch letech už to tam není :-) Je to možné. Takže v tom případě se omlouvám za mystifikaci. Tím pádem je teda úplně jasné, že to zvíře pozná prd a ne že pozná, co není vhodné žrát :-)

bremic - Profil | Ne 10.2.2013 11:20:36

viceroy >>No proč ne....taková devadesátka ouklej....nebo čtrnáctikilová plotice by mohly mít úspěch :)

VL.K. - Profil | Ne 10.2.2013 11:18:58

viceroy >> no tak nevím zda Anabolika,nejsem specialista na výživu ani chemii, ale v zahraničí na soukromých revírech kaprům už přidávaj do krmení různé podpůrné prostředky k růstu,aby je vyhnaly a poté udrželi na závratných hmotnostech. Nic kašlem na to nebudem to tady zas.írat.

mipa - Profil | Ne 10.2.2013 11:18:25

viceroy >> no ale hrozí to, když to přeženeš, tak "narostou" natolik, že mohou vylézt a některým jedincům pak "rozmazat drž*ky" ... ale když si to zaslouží :-)))

SAMI - Profil | Ne 10.2.2013 11:16:53

nofish >> nás právě učili ve škole že oslepnou proto, že v zimě když je sníh se ke žrádlu dostávají špatně, a že když žerou jenom řepku tak z těch olejů z řepky oslepnou a jsou zmatený. Jinak řepka se stříká na podzim 2x, poprvní proti výdrolu a podruhé na regulování růstu, aby nerostla nadzemní část, ale aby si vytvořila dobrý kořenový systém. Jo a ještě, předtím, než se řepka sklízí, tak se desikuje (třeba "randapem"), aby se při sklizni zmenšil výdrol, a taky se tím krmí zvířata, lisuje olej...

bremic - Profil | Ne 10.2.2013 11:16:49

nofish >> dyť tu furt melduju o kvásku :)

viceroy - Profil | Ne 10.2.2013 11:14:25

VL.K. >> a co takhle do kouli pridavat ANABOLIKA ? to by sli kaprici rapidne s muskulaturou nahoru , to by byly prirustky :-)))))

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 11:14:23

bremic >> kukuřičný ti zače lepit když ho nasypeš do vařící vody uvaříš a myslím že se tam dávala hladká mouka- trošku. Ale musel být hlavně fakt na jemno namletý, nebo se prosíval. Nějak tak to bylo. Já už si to člověče za ty roky nepamatuju. Přitom medovka obalená tímhle je zabiják na kapry :-)

bremic - Profil | Ne 10.2.2013 11:13:48

viceroy >> ano lze požít i jako methoda :)))

viceroy - Profil | Ne 10.2.2013 11:12:13

VL.K. >> chtel bych je videt nekdy v akci u vody s tema supr metodama :-)))))

VL.K. - Profil | Ne 10.2.2013 11:10:41

viceroy >> tak víš co, je zima, den je krátký, noc dlouhá, lidi vymýšlej koko.tiny a o rybářích to platí dvojnásob :-)))

bremic - Profil | Ne 10.2.2013 11:10:34

nofish >> kukuřičnej nee...ten má strašně málo lepku :)

bremic - Profil | Ne 10.2.2013 11:09:23

viceroy >> když přimícháš do fermentované kukuřice Listerin tak nee...:))

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 11:09:06

viceroy >> je to možná kravina, ale člověče když tak vzpomínám na mládí, tak jsme třeba nechávali morký ze šrot ve skleničce a on vytvořilo lepivé těsto. Už ani nevím jak se to dělalo. Stejně už nikdo a kouli šrotu nechytá. Tady se mluví o krmení no... :-)

edit: MImochodem. Tazatel spíš neví co je šrot a co obiloviny :-)

viceroy - Profil | Ne 10.2.2013 11:05:56

VL.K. >> proc si to delat jednodussi ,kdyz to jde podstatne sloziteji , nektere borce uz mi hlava nebere , fakt me zajima co prijde za diskuzi ted ? jestli se kaprum nekazi po sladkem boilii zuby ? :-)))))))))) kam se ta rybarina ubira u nekterych jedincu je fakt masakr

Pallermo - Profil | Ne 10.2.2013 11:04:34

visage >> sem tam koukal na navi shimana Ci 4 a nejak jsem se nedopidil kolik vychazej na eura treba

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 11:03:27

SAMI >> No tak je mi jasné, že nikdo nestříká víc než musí :-) Znám to, neboj. Zase je jasné, že bez toho to v těchhle objemech nejde. Měl jsem za to, že je to z postřiků proti plísnim(?) na jaře. Ale nejsem si jistý.

visage - Profil | Ne 10.2.2013 11:03:21

Pallermo >> 5€

SAMI - Profil | Ne 10.2.2013 10:55:25

nofish >> jj, oni prý oslepnou z toho oleje co je v té řepce (nebo prostě z něčeho v řepce, už si to nepamatuju). Mě jenom někdy naštve (nemyslím teď třeba konkrétně tebe), jak si všichni myslí že zemědělci lijí na pole kýble postřiků, každý jich používá jenom tolik kolik musí, protože po naftě je to asi druhá nejdražší položka :D

Jinak si myslím že kapr nemůže poznat co je pro něho dobrý a co špatný, možná až zpětně, jinak bych je nemohl chytat na gumovou kukuřici, a že už jsem jich na ni chytnul...

nofish - Profil | Ne 10.2.2013 10:51:01

marmyš >> jo, to chápu. Taky ji tam občas nasypu, stejně jako spoustu dalších věcí. Já myslel celou kukuřici v syrovém stavu. Nikde jsem to neviděl. Asi jsem to blbě pochopil.

marmyš - Profil | Ne 10.2.2013 10:47:22

nofish >> Do krmítkové směsi sypu běžně Boduelku a zdá se mi to dobré-určitě nejsem sám.Často to tu vidím na videu.