Jak dosáhnout pružnosti vlastního boilies?

Zkouším doma dělat nějaký koule... ale pokud to nedám do mrazáku a nechám to jen tak tak mi do týdne ztvrdnou uplně na šutr... nemáte někdo nějakéj fígl jak to udělat aby byly jak kupované a třeba i po pul roce se dali propíchnout jehlou, Díky ;-)
Autor diskuse: Allpapa - Profil , 24.6.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Marcel Maci - Profil | Čt 29.11.2012 19:34:49

Podla mna je dobry napr.tekuty prezervatyv od Mika..

peterson - Profil | Ne 1.7.2012 18:26:28

don Ferrari >> Díky

don Ferrari - Profil | So 30.6.2012 9:08:40

peterson >> je vícero konzervantů, některé se přidávají do tekuté složky při výrobě a jiné po uvaření, zřejmě myslel tento, konzervant se natáhne a vytvoří ochranou slupku, po vhození do vody se rozpustí a boilies je jako čerstvé, jinak já jsem dříve používal preserver od TB a letos jsem přešel na konzervant od Krmiva Hulín, je také fajn, ale boilies po čase na vzduchu tvrdne, u preserveru od TB je stále pružné,

Zdendahat - Profil | Čt 28.6.2012 23:23:12

Allpapa - >> Nebude to tím, že to uschne :-))))

Lajnator - Profil | Čt 28.6.2012 22:45:28

Allpapa >> sůl je nejlepší konzervant kamaráde. Rybám to rozhodně nevadí!! a funguje dobře...vůbec neřeš dávkování!!!

Poušťák - Profil | Po 25.6.2012 13:40:15

Přidej do něj žvýkací gumy...o))

viceroy - Profil | Po 25.6.2012 13:38:52

peterson >> :-)))))))

peterson - Profil | Po 25.6.2012 13:37:26

viceroy >> kua :)

viceroy - Profil | Po 25.6.2012 13:33:11

peterson >> zadna nebude aspon z me strany nejak jsme si to poresili pres SZ :-)))))

peterson - Profil | Po 25.6.2012 13:30:47

Mirek.V. >> To je hodně dobrá myšlenka....... sám jsem zvědav na odpověď. Dobře ty :))

Mirek.V. - Profil | Po 25.6.2012 12:50:57

viceroy >> nemyslis ze kdyby se mel ve studeny vode vyplachnout tak po uvareni.kouli v nich uz asi zadnej nebude........

viceroy - Profil | Po 25.6.2012 12:47:59

Allpapa >> bat se toho nemusis fungovat bude a ve vode se ten konzervant ztrati

Allpapa - Profil | Po 25.6.2012 12:46:51

Díky za tipy, zkusím přidat víc konzervantu jestli to pomůže... zatím jsem dávkoval 2% hmoty (octová báze konzervantu) žádný prezervativy apod. se mi kupovat nechtějí... dám vědět jak to dopadlo případně jestli vymyslím něco sám

PYTLAKS - Profil | Po 25.6.2012 10:19:19

Allpapa - >> zkus od nutrabaits preservabaits,ten ti to zakonzervuje bez mražení,jinak tak naval glutenu do koulí a budeš z toho mít hopíka

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 25.6.2012 8:50:21

Allpapa - >> aby bylo bojlís pružný, je potřeba ho vypružit

Morus - Profil | Po 25.6.2012 8:47:06

já používám tenhle od Tandem baits:
http://www.chytapust.cz/tandem-baits-konzervant-do-​boilies-500ml/d-70709/
Je bez chuti i zápachu, dokonce jsem si k němu i líznul abych to zkusil :)
Koule jsou s ním vyloženě gumový a ani po 10 dnech na vzduchu neztvrdnou.

Tomajo - Profil | Po 25.6.2012 7:40:39

jaryn82 >> celkem hodne se mi libi tekutej prezervativ od Mika www.obchod.mikbaits.cz/index.php/cz/tekute-prisady/​tekute-potravy/tekuty-prezervativ.html

jaryn82 - Profil | Po 25.6.2012 6:52:18

a znáte někdo konzervant který nezanechá na koulích žádný pach

viceroy - Profil | Po 25.6.2012 5:50:30

pouzij konzervant ale budes si muset vychytat pomer , jinak vetsina konzervantu jde do octu ale po 20 min ve vode je konzervant pryc takze ten pach octu resit nemusis akorat to ma takovy kysely nadech ale rozhodne koule funguji uplne stejne

Ctvrtek - Profil | Ne 24.6.2012 23:48:31

Allpapa - >> Co bych dal za to,kdybych to měl tvrdé na šutr za týden :)

Chosé 2 - Profil | Ne 24.6.2012 23:47:12

Allpapa - >>Použij balení plněné inertním plynem.Používá se tento způsob třeba na balení špekáčků a párků.Musíš mít ale známé,kteří Ti to udělají.Vydrží to klidně rok aniž by jsi to musel mrazit.Ovšem vyžaduje to také aby jsi byl mírně pokročilý ve výrobě boiliesu.

Millhouse23 - Profil | Ne 24.6.2012 23:44:59

Allpapa - >> Neboj se toho a chytej na šutry. Aby ti změkly, tak je můžeš den předem namočit do dipu. Na rychlejší chytání pecka. Já spíš řeším problém s plísní.

roce - Profil | Ne 24.6.2012 22:51:58

Allpapa - >> odebírej z mrazáku jen to co potřebuješ,vždy budou čerstvé,a nebo bys musel dělat před lovem 3 dny nové.Jinak není to na závadu,že je vrtáš a nejdou propíchnout jehlou...

machacek.pepa - Profil | Ne 24.6.2012 22:45:45

nepouštět k tomu vzduch, aby to tolik nevyschlo, ale bez konzervantu je potíž s plísní, používá se na to česnek, ale dlouho to nevydrží

don Ferrari - Profil | Ne 24.6.2012 22:26:09

Allpapa - >> použij konzervant,