Domácí vs Tovární Rohlíkové Boilies

Myslíte si, že by byl zájem o domácí boilies? Nebo lidi radši zaplatí v krámě za masovou výrobu?

yvana - Profil | Po 7.5.2012 21:31:05

vaereckoff - >> Ahoj taj já zásadně rohlíkáče nekupuju je to jenom ovoněné.ani rohlíkové boilis nedělám s kupovaných rohlíků.Tak si vytvořím doma svoje těsta dám si tam co potřebuju tím už nemusím v ničem dipovat a potom si udělám rohlíkáče které už mají všechno jak příchuť tak barvu.

Šinic - Profil | Po 7.5.2012 21:05:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mne má domácí rohlíkové (vekové) boilies dvojí funkci. V brzkém jaru nástraha č. 1 a pak během roku pouze nástraha příležitostná, ale v krabičce v pinglu vždy pohotově k dispozici, třeba i několik let stará. Kupované považuji za velmi předražené komerční pozlátko. Na jaře má proti konkurenčnímu pařenému rohlíku rozhodující výhodu v možnosti hýbání nástrahou bez nebezpečí spadutí z háčku. V té době na něj chytám spolehlivě všecho, od čudel po kapry. Později je hlavě nenahraditelnou nástrahou při velmi pomalém propadu. Jinak je cílem zejména bílé ryby, na kapry a ostatní věší ryby je vhodnější selektivnější nástraha, kukuřice, rousnice, koule a pod. Dipování se mi z dlouhodobého hlediska neosvědčilo. U náhradní nástrahy se trefit do momentální úspěšné příchuti velmi pochybná loterie, takže spíše ryby odrazuje. Vyrábím si ho zásadně v zimě v množství na celou sezonu, cca 1000 ks v různé velikosti, přibližně od 5 do 12 mm. Je to dost piplačka, ale příjde to na pár korun a může si ho vyrobit i kdejaký nešika. Stačí nebýt lenoch.

PYTLAKS - Profil | Po 7.5.2012 19:55:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vaereckoff >> pokud to chceš doma vyrábět,tak si sežeň i práškové aromata na dipování,to smícháš s arabskou gumou a budeš mít takový ten slizký dip po namočení rohlíku a obalení ve směsi,práškové posilovače koupíš v ryb,potřebách nebo pokud máš známého v mlékárenském průmyslu tak tam,ale prvně si zmapuj prodejce kolem sebe,protože ze začátku půjdeš pod cenu a aby si víc neprodělal než vydělal

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 19:48:10

Cinca >> :-) zkusím je tedy taky, je pravda, že nejvíc jsem toho nachytal na červenou a hnědou:-)

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 19:47:36

PYTLAKS >> Diky za radu

PYTLAKS - Profil | Po 7.5.2012 19:27:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vaereckoff >> glycerin,líh rychle vyprchá,zkus potravinářské na propylen-glykolu nebo na jakém to je nosiči

Cinca - Profil | Po 7.5.2012 19:21:42

vaereckoff >> cenově každopádně,protože jsem línej si to doma vyrábět sám a za třipětky to v krámě nepořídím.Ve vodě vydrží docela dlouho a jak jsem vypozoroval,bez ohledu na název příchutě mi nejvíc šly na červené :-) Ale když ryby nechcou,tak je to jedno. Jinak s těmi z krámu,co vypadají jako kuličky,jsem úspěch prakticky neslavil,tyhle jsou válečky-kolečka a ve vodě jak se rozmáčí,ztrácí trochu tvar a to bych řekl,že zabírá víc.Jen osobní postřeh :-)

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 16:02:19

Cinca >> a jak jsi s nima spokojenej z toho Aukra?

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 16:01:19

mipa >> hohou:-) luxusní odpověď:-)

mipa - Profil | Po 7.5.2012 15:59:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vaereckoff - >> pokud na rohlíkáče nelovíš "celoročně" a nastražíš je jednou za uherák, tak nemá cenu se s nima mordovat a vymýšlet barvení ... jak v nich udržet posilovače ... či zkoušet atraktivní příchutě, tak si je asi prostě jednoduše koupíš ...... a pokud někdo "mrská" rohlíkáče na kila a má to všechno vychytaný, tak ten to svoje "úsilí a zkušenosti" jen tak neprozradí a je soběstačný ..... znám takového, nic neřekne, ale zásobuje hromadu dalších rybářů .......
A pokud budeš to domácí rohlíkové boilies "vyrábět"ve větším a budeš ho i distribuovat, tak už asi nebude moc domácí, protože se to změní v masovou výrobu a budeš jako CHYTIL .... začarovaný to kruh ....... :D-)))))))

Cinca - Profil | Po 7.5.2012 15:59:39

No,já třeba kupuju na aukru domácí výrobu,na výběr x "příchutí a barev" ,krabička 50ks/30kč ...ale jestli se to vyplatí doma vyrábět a prodat pár kousků..nevím,nevím.

Anýzový dědek - Profil | Po 7.5.2012 15:43:01

vaereckoff >> jj..o))

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 15:38:31

Anýzový dědek >> oukej tak třeba aspoň něco málo se dozvím:-)

Anýzový dědek - Profil | Po 7.5.2012 15:31:17

vaereckoff >> on totiž každé i to tovární je jiné, takže to nelze porovnávat. Jediným srovnáním je cena ...o))

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 15:27:56

Anýzový dědek >> to víš že jsem tady koukal, ale nikde jsem nenašeltakovéto srovnání a ty věci okolo, víš? Ale jak je vidět ani teď se toho tolik nedozvím:-)

Anýzový dědek - Profil | Po 7.5.2012 15:07:05

vaereckoff >> Není za co. ono je tady tech diskusí o rohlíkáči dost, tam by ses dozveděl co a jak.

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 15:04:01

Anýzový dědek >> díkec pane:-)

Anýzový dědek - Profil | Po 7.5.2012 13:23:42

vaereckoff >> asi ten líh, ale já se v tom moc neorientuju..o)))

vaereckoff - Profil | Po 7.5.2012 12:35:26

Anýzový dědek >> tak na kvalitě se pracuje:-) a moc bych za něj nechtěl:-), příchutě dle toho jaký by byl zájem:-) apropos, nevíš náhodou jaký nosič dipů je nej? Glycerin? Líh? nebo něco jiného?

Anýzový dědek - Profil | Po 7.5.2012 12:12:58

vaereckoff - >> záleží kolik bys za to chtěl a za jaké příchutě a kvalitu....o))))

Cappyk - Profil | Po 7.5.2012 12:10:26

...někdo nemá čas tak si ho koupí ,někdo si rád udělá svoje a má radost ze svojí výroby.To je jako s boilisem,dipama a jinejma produktama...