Jak získat do pronájmu státní revír?

zdravím chtěl bych získat do pronájmu rybník na kterém ted hospodří MO ČRS máte z tím někdo zkušenosti¨? Poradili by jste co vše je zapotřebí k jeho získání do nájmu?
Autor diskuse: vulkan - Profil , 29.7.2011 všeobecné - ostatní

mekvak - Profil | Ne 31.7.2011 12:05:47

ZN >> Určitě máš právo nesouhlasit a diskutovat, ale šlo mi spíš o formu, jakou jsi to prezentoval. I když i ta forma záleží samozřejmě na tobě. Já osobně bych neřekl, že to co psal ohledně ryb. firem v ČR jsou úplný blbosti, ale do hloubky situaci neznám.

ZN - Profil | Ne 31.7.2011 8:28:59

mekvak >>
tohle je webová diskuze, žádné napadání. To, že s jeho názorama souhlasíš, je tvoje věc. Já s nima nesouhlasím vůbec, tvrdím, že to jsou ničím nedoložené dohady, plky. Jeho vývody o firmách už nejsou ani plky, ale blbosti. Jeden zdůvodů, proč to tak je, napsal strejka.
Přece to, že s někým, nesouhlasím, neznamená, že někoho napadám.

mekvak - Profil | Ne 31.7.2011 2:59:50

ZN >> Nechápu tvoje napadání nofishe. Poslední dobou to tady celkem sleduji a právě jeho příspěvky jsou pro diskuse přínosem (což se o většině říci nedá). Co se týče prezentovaných názorů, tak s ním ve většině souhlasím. Neznáme se, nepotřebuju někomu lézt někam, ale tohle mě prostě nemohlo nechat v klidu.

nofish - Profil | So 30.7.2011 21:39:13

Mrknato >> Za pár let nic lepší nebude, neboj V tomhle je mi to celkem i vyčítáno v mém okolí, jenže jsem prostě už x let zvyklý říct vše na plnou hubu a upřímně komukoli. Věř že jsou lidi, kteří jsou za to vděční- samozřejmě i lidi kteří si na to dlouho zvykali a i lidi, kterým se nelíbí že tak činíš. :-) a mě je to celkem jedno, protože nemám potřebu se někomu zavděčit a přitom se chovat jinak než běžně, prostě na něco si hrát.

Stejně jako mě zarazilo, že jsem defakto asi tedy taky levičák, neboť už se nemůžu dívat co se u nás děje, nemám zájem jen o to chytat ryby ale chtěl bych aby to všechno nějak fungovalo. Ale což, bude hůř a stejně je v.r. 2013 konec světa tak o nic nejde :-)

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 21:31:07

nofish >> Mně až tolik nazáleží na mínění druhých, ale mínění a názory některých málo lidí si nechám i několikrát projít hlavou. Každý se s každým shodnout nemůže, ale já některé tvé informace beru jako relevantní, jen je v diskusi musíš umět lépe použít. Když vytrváš, tak za pár let to bude určitě lepší.

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 21:21:23

ZN >> "Pravými" muškaři jsem myslel ty "pravicové".
Já si stále, možná dost idealisticky myslím, že nic ještě rozhodnuto natvrdo není. Nikdo neví, jak dopadnou příští volby. Já už naši "pravici" volit nebudu a možná že ten můj hlas rozhodne.

ZN - Profil | So 30.7.2011 21:02:36

nofish >>
ale odepíšu. Myslím, že se od pondělí to počasí přece jen zlepší.

nofish - Profil | So 30.7.2011 21:00:32

ZN >> jestli si myslíš, že ti budu říkat názvy firem, nebo fotit fakturu aby sis dogooglil majitele firem, nebo něco podobného, co by bylo průkazné, tak na to zapomeň a vesele mi vysvětluj, že vím ho..... v pohodě. Mě tím nenaštveš. Jo a nezapomeň mi ješě odepsat, jinak nebudeš mít poslední slovo a to bude průser :-D

nofish - Profil | So 30.7.2011 20:57:46

Mrknato >> Mne radši neřeš, dostaneš vynadáno. Víš, že se taky občas v něčem taky neshodnem. Jsem jen blb co ví ho*no a nech to tak. To že v zaměstnání denno denně to a to řešíš, tam zase kolega od konkurence při debatě omylem něco prokecne, to jsou jen plky. Nemám důvod tady někomu něco vysvětlovat a dokazovat. Apropos: bavili jsme se spolu o něčem, někdo vyjádřil nesouhlas a obvinil mne ze lhaní. Takhle bych to uzavřel a nechal být.

ZN - Profil | So 30.7.2011 20:57:43

nofish >>
já na tebe seru, ne že tě obviňuji ze lži. Klasicky jsi použil místo argumentů krompáč. To je tady v poslední době obvyklé. Tu svou pravdu nejsi schopen ničím doložit, vyargumentovat. Je to zmatek nad zmatek, dohady, mystifikace. Neumíš diskutovat. Jakmile ty tvé bludy někdo napadne, bráníš se fabulacemi jak malý Jarda. Tímto diskuzi s tebou končím, páč diskutovat jde jen s tím, který diskutovat umí.
nazdar.

ZN - Profil | So 30.7.2011 20:52:29

Mrknato >>
jenže Nofiš ty své plky považuje za pravdu a nemá se co opřít. Napíše konstrukce, které jsou naprosto nesmyslné, o kterých možná někde slyšel. Taková studenská revolta na Sorboně, z jejihž vůdců se pak stali největší pravičáci.

nofish - Profil | So 30.7.2011 20:49:12

ZN >> Ne, je demokracie a jsi li přesvědčen, že máš ve všem pravdu a ostatní lidé, mající jiný názor ne, je to tvoje věc. Jestliže píšeš, že mé řeči jsou jen ničím nepodložené plky, pak ovšem nevím, jak to můžeš vědět. Obviňuješ mě tedy veřejně ze lži. To jsi frajer- bez toho abys mne znal a mohl posoudit jaké informace, praxi, odkud mám a co pro mne rybařina znamená a jaký k ní mám vztah. Dobrá tedy. Jsi-li takto spokojen, říkej si o mně co chceš, neboť já se nebráním diskuzi s nikým, kromě jedinců, chovajících se způsobem takovým, jako ty- jsou předem přesvědčeni, že protistrana pravdu nemá a kdyby náhodou měla?- prostě nemá.
tak pápá.........

ZN - Profil | So 30.7.2011 20:48:42

Mrknato >>
neznám pravé muškaře, na pravici nekašlu, jen na na tu současnou , reagovat na mnohé mě taky nebaví, na podobu rybařiny jsem u nás už rezignoval (ono je už stejně rozhodnuté), s těma darebákama s tebou nesouhlasím, i když se určitě nějací vyskytnou.
S čím naopak souhlasím, že každý ať si chytá jak chce. Buvára a Petišé mám taky rád.

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 20:47:51

ZN >> Nechci fišovi dělat mluvčího, ale s těma reakcema a reagováním hovořilo podobnými výroky mnoho muškařů, kteří o sobě mají vysoké mínění. Nofish napsal skoro to samé jako oni, pravda, ne tak brilantně a sprostě.

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 20:40:43

ZN >> Vidíš a já si ještě do loňska myslel, že jsem spíš pravičák, sic hledající třetí cestu. Dnes už si to o sobě nemyslím, protože pravice u nás neexistuje. Proto názory většiny "pravých" muškařů mně přijdou dost zábavné, ale reagovat na ně mě už nebaví. Možná si hoši ještě neuvědomili, že stojí jako ten "pověstný kůl v plotě". V politice jsme měli mnoho pravicových stran, které spolu nedokázali hovořit a dohodnout se, proto to není možné ani o podobě rybařiny. O podobě rybařiny budou rozhodovat darebáci, kteří se prohlásili pravičáky a s těma já nekamarádím.

Já si vždycky chytal po svém a netrápilo mě jak. Ryby jsem chytal. Bohužel když už těch ryb moc není, musí se změnit techniky (francouz, strímr) a v kaprařině to je z opačného důvodu, protože v revírech zůstala pouze ryba hltající ochucené pingpongové míčky..... Já si pořád nymfuju po svém, jak jsi mi to nenkrát poradil, myslím, že jsi to byl ty a jsem relativně spokojený. Mně stačí ten pocit (copyright Buvár a Pekyšé), že vím, že když budu chtít, tak že můžu....

ZN - Profil | So 30.7.2011 20:38:51

nofish >>
MRK je veřejný web. Diskuzní. Možná ti to uniklo, ale tady se odjakživa diskutuje. Pevně doufám, že jsi nemyslel vážně to s tím reagováním, páč to by jsi mě nasral úplně. Jsou tady na tomto webu lidi, u jejihž příspěvků se člověk zamyslí a zvažuje. Je za nimi nějaká historie a serióznost, znalosti i když kolikrát rozdílný názor. Ty tvé plky, ničím nepodložené a opírající se o nějaké tvé pochybné dohady či jedna paní povídala, se fakt nedají číst a díky webu tohoto ražení se prostě diskutuje. Nesnaž se mi diktovat, na co mám a na co nemám reagovat. Ale musím říct, že se mi líbí tvé vyznání o motání se okolo ryb od malička. Tím jsi řekl mnohé.
Btw., když už jsi poukázal na Cimrmana, což se mi taky líbí, tak ti musím napsat, " A není to málo, Antone Pavloviči?" Tím myslím to motání.
Nazdar.

nofish - Profil | So 30.7.2011 20:29:09

strejka >> souhlas, vím kulové, protože kdybych něco věděl, rozhodně bych s tím musel okamžitě machrovat. Jen si myslím, že zrovna pokud jde o toto, jak si mne napadl, tak spíš víš ty kulové o tom, jak fungují rybářské firmy v ČR. Ale to sem za prvé nepatří, za druhé si myslíš že jsi daleko chytřejší, takže nemá smysl se bavit o něčem co já znám z praxe a ty se mi to snažíš vyvrátit. Tak se měj, a prosím, pro příště, pokud neumíš ni jiného, než "napadat" člověka, kterého ani neznáš, ušetři si klávesnici, je to škoda úhozů.
ps: Není v tom nic osobního, ale na tohle pseudosiláctví za klávesnicí si asi nikdy nezvyknu.

nofish - Profil | So 30.7.2011 20:21:16

ZN >> Nikdo tě nenutí reagovat na mé příspěvky. Jsem bohužel jen úplně blbý rybář, který se od malička (lov ryb) do (snad) dospělosti, motá okolo ryb více, než že je jen chytá a čte si o nich knihy a časopisy.

Nemusíš se mnou souhlasit, bohužel (pro tebe) je to všechno co můžeš dělat.........

strejka - Profil | So 30.7.2011 20:20:41

nofish >> podle mě víš kulové, ale taky šlus...

nofish - Profil | So 30.7.2011 20:18:31

strejka >> Nehodlám se tady dohadovat o ůplně něčem jiném, reagoval jsi stejně na něco, co nebylo adresováno tobě. Pokud vstupuješ do cizích rozhovorů, většinou to tak dopadá. Vím jak některé věci chodí, hodně lidí na to nadává, nikdo nic nedělá. šlus....

ZN - Profil | So 30.7.2011 20:10:39

Mrknato >>
není to o tom, jestli je mi dost dobrý či ne. Vůbec ne. Jen se prezentuje jak jantar, ale tobě to vyhovuje. To, že jsi levičák jek poleno, to mi nikdy v diskuzi nebránilo. Diskuze s tebou se skutečně trošku omezila, páč všechno obracíš na nohsledství a nechceš připustit možnost, že se ti podaří střelit. Pak to převrátíš na nohsledství. Z černé uděláš ještě černější. Je ti zapotřebí, aby i jantarské příspěvky bez hlavy, paty a jakékoliv zkušenosti, o kterou se jde opřít, ale jen že ti nahrávají na tvou rétoriku, ti stály za ty plky? EDIT: sleduješ ještě aspoň po očku muškařinu? Už je to úplně o něčem jiném. Je otázkou, jestli to ještě muškařina je.

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 19:50:50

ZN >> Diskutujeme, to je pravda, i když poslední dobou už ne tolik. Rok 2014 se blíží a toto je proto aktuální otázka..... Názory "pseudopravicového" spektra těch, co chtějí pokládat mušku, či bolelíz do "soukromého" revíru nesdílím, řekl bych že mně dokonce vadí. Nofish ti není dobrý? Já ti ho nenutím, občas má dobrý postřeh, který učinil sám a ne zprostředkovaně jako nohsledi v muškařině a WaM kaprařině. To je zase pro mě diskuse pro diskusi.

ZN - Profil | So 30.7.2011 19:29:11

Mrknato >>
diskurtujeme mezi sebou už mnoho let. Ale musíš za každou cenu ze sebe dělat pitomce ?
Začínáš to obracet do roviny, že za všechno můžou cyklisti. A diskutovat o vážných věceh s nofishem, který je absolutně mimo ? Jak si to má člověk vysvětlit? Diskuze pro diskuzi?

strejka - Profil | So 30.7.2011 19:20:30

nofish >> a vyšší daně se platí spíš, když máš v poměru k příjmům nízké nebo vysoké náklady?

TondasDas - Profil | So 30.7.2011 17:21:16

Darcy >> Jo jo taky jsem si to myslel že by to takhle šlo. Jen je problem s tím ž když je to vedené jako požární nádrž tak by se tam spravne nemli chytat ryby a uz vubec ne nasazovat . No zajdem za starostkou a uvidíme co nám řekne :) diky

nofish - Profil | So 30.7.2011 17:08:45

strejka >> dělají to z čistě vyčůraných důvodů. Běž si to na pár let zažít Třeba do třeboně a pochopíš to. Pokud jsi toto nezažil, nepochopíš, vysvětlit se to nedá. Myslím že s radostí budeš platit daně, když nebudeš mít kromě jedné sekretářky žádné náklady a víš, že nikdy nemůžeš prodělat. Koupíš za 600 000, prodáš za 1mil a fyzicky na to ani nešáhneš, jen si to firmy navzájem vyfakturují.......

Darcy - Profil | So 30.7.2011 17:03:08

TondasDas >> Pokud vás do smluvního vztahu nikdo netlačí, tak se do něho sami nehrňte. Slibte starostovi že se o nádrž budete bezplatně starat a dost. Pokud podepíšete smlouvu tak máte tři možnosti: 1.jako jedinec,2.jako občanské sdružení,3, jako MS nebo MO ČRS. Nechtěj ani vědět co všechno budete muset splňovat aby jste oficiálně existovali.

TondasDas - Profil | So 30.7.2011 13:14:19

Dobry den asi to sem moc nepatří. U nás ve vsi máme rybník vedený jako požární nádrž. Rybařský cech tu tvoří asi 20 lidí. Rybník(nádrž) by jsme nějakým způsobem chtěli do pronajmu aby jsme zde mohi zavést nejaka pravidla, případně úpravy dna a zarybnění.

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 13:01:41

Hlavní je, že kde je sever, znají pepici.... a můžou přinášet pokrok.

ZN - Profil | So 30.7.2011 12:58:03

strejka >>
absolutně neví, kde je sever.

Darcy - Profil | So 30.7.2011 12:50:51

fotojakes >> Tak to se při větším zájmu, dostaneme na anglické ceny natotata.

strejka - Profil | So 30.7.2011 12:50:00

nofish >> a proč to dělají? aby platili vyšší daně?

Mrknato - Profil | So 30.7.2011 12:49:47

nofish >> Pokud se to týká firmy, tak ta okrádá stát na daních, pojištění, tedy vlastně nás všechny, ale lidi s tím přímo nemohou udělat nic. Ve vazu se rybáři de fakto nechávají okrádat dobrovolně, i když s tím mohou sami skoncovat daleko jednodušeji, než u těch firem......

fotojakes - Profil | So 30.7.2011 12:48:46

nofish >> Souhlasím s tím, že řeky, potoky a přehrady musí zůstat pod "jedním" hospodářem, ale vadí mi monopol svazu na téměř všech malých a středních stojatých vodách (rybníky, propadliny, pískovny).
Ano rozpadává, ale to není tím, že to chce někdo z venku, ale že ho ničí jedinci uvnitř. Na vnější změny je třeba se adaptovat a ne zalézt do ulity a čekat až se vrátí staré časy.

Raději to tu ukončím, protože na to mám prostě odlišný nazor a bylo by to jen dohadování dokola. Tak Petru zdar

ZN - Profil | So 30.7.2011 12:43:33

nofish >>
omg.

nofish - Profil | So 30.7.2011 12:40:22

Mrknato >> Klasické české chování. Firma ve firmě. V rybařině klasika. Máš firmu. Ta má majitele. Firma je neustále na hranici rentability, protože majitelé mají jinou firmu. Ta výrobní prodá te druhé za pár kč ryby té druhé- tak je tvořena defakto majitely a sekretářkou která jen fakturuje. A až ta pak vydělává velké prahy skoro bez nákladů. Jestliže toto náš stát stále toleruje, ať už u svazu, firem, prostě kdekoli, není něco v pořádku.........