Kolik může vážit Lín obecný o délce 30 cm?

Kolik může vážit Lín obecný o délce 30 cm? dík
Autor diskuse: bures2 - Profil , 21.6.2011 kaprařina - druhy ryb, rekordy

nofish - Profil | St 22.6.2011 12:04:18

Venca888 >> Horká voda jen na toho lína. Krásně se ten sliz srazí. Léty vyzkoušeno :) Já se ryb něco nadělal, už na škole, pak to pokračovalo. A zrovna toho lína dělám většinou filety (neprořezané) a tam to jde krásně.
Holt každý má svoje způsoby :)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 12:00:18

nofish >> horkou vodu na rybu?! no, to ti taky nezakazuju, ale doma mi to nikdo dělat nebude... :-) zkus radši posypat ji solí

nofish - Profil | St 22.6.2011 11:58:03

Venca888 >> nezakazuju ti to :) Rybu zabvím slizuhorkou vodou a starým hadrem. Každý to holt dělá jinak :)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:56:31

nofish >> škrábu i pstruha... je to lepší. Navíc tu rybu stejně musíš odšlemovat, takže už neni až takovej rozdíl, když to vezmeš načisto i se šupinama...

nofish - Profil | St 22.6.2011 11:52:25

Venca888 >> Ale proč? Vím že jsou lidi co pstruha, lína, škrabou ale proč? Kromě toho že teď jeden pán kuchař zase v tv ukazoval jak dělat ryby (zase- losos, pstruh, tuňák) a ten jim říkal že se to musí. Vážně to škrabeš jo?

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:50:16

nofish >> já si s tim tu práci zase dám... to k tomu patří :-)

1Mara - Profil | St 22.6.2011 11:50:15

rover >> Nuž dobrá , tak hnědej , ale strašně nerad .

:-)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:49:39

šmudla >> tak si musíš koupit spolehlivější ledničku... :-)

nofish - Profil | St 22.6.2011 11:48:33

Venca888 >> Neškrabat :D je to zbytečné.

rover - Profil | St 22.6.2011 11:47:18

1Mara >>
Tak nerozdávej černý puntíky, nebo u nich aspoň změň barvu :-)

1Mara - Profil | St 22.6.2011 11:44:48

rover >> Opovaž se !!!!!!!

šmudla - Profil | St 22.6.2011 11:44:30

Venca888 >> No nechat dva dny rybu v ledničce tak zmizí aji ta ryba, nejen kůstky :) Aspoň mě se to pravidelně stává, dám rybu do ledničky a druhej den už tam ryba není.

>>1mara No právě tvořím mýtus o Línovi nestravitelném, aby se další generace již při pouhém spatření zelenkavého tvora třásli strachem, prostě Lín bude naše české FuGu(sladkovodní verze jedovatého čtverzubce-teď si nemůžu vzpomenout jak se říká té mořské rybě co se nafukuje jako balón, ježík asi nebo ježek??) A kdyby tě přece jen napadlo vztáhnout ruku na zelenkavého Top rybu, tak jen v nejvyšší nouzi s obavami a opatrností.

rover - Profil | St 22.6.2011 11:44:20

Venca888 >>
Tak ho doporuč kolegovi 1Marovi, tomu se určitě šikne :-)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:35:22

rover >> pokusim se... případně mám kontakt na dobrýho psychologa

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:35:00

1Mara >> děkuju... lepší černej než žádnej... :-)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:34:33

šmudla >> to škrábání je opruz - jednou jsme jich dělali asi patnáct byla to teda řehole.
ale ty kostičky jsou v pohodě - nařežeš ho u hřbetu cca po půl centimetu (až ucejtíš, jak praskne ta kůstka), vkapeš do toho citrón a necháš dva dni v lednici. Ty kůstky uplně zmizej

rover - Profil | St 22.6.2011 11:34:18

Venca888 >>
Černej puntík, tak to je na pováženou, hlavně se s toho nesesyp :-)

1Mara - Profil | St 22.6.2011 11:30:11

šmudla >> Vživotě bych lína nepozřel , je to moje top ryba :-)
A jinak to ti to stálo za tolik námahy napsat tenhle blábol o parazitech co má lín ? :-))))))

1Mara - Profil | St 22.6.2011 11:28:12

Venca888 >> Hm , tak to si dělám u tebe černej puntík :-)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:24:15

1Mara >> ano

šmudla - Profil | St 22.6.2011 11:24:09

1Mara >> Ty jsi nebyl na školení, a nevíš že lín se nejí? S línem se maximálně můžeš pomazlit ale bacha na jedové ostny a v době mimo kladení jiker má smrtelně jedovatého parazita, který činí z lína vyloženě nestravitelnou a kulinářsky nepoužitelnou rybou (vydrží 120 °c vaření po dobu 30ti minut a 230°C pečení 15minut jako zárodek).
Už byl příčinou mnohých nečekaných infarktů, načež se až dodatečně zjistilo, že nebožtík těsně před smrtí(1-5roků inkubační doba parazita) požil lína. Radši bych je ani nechytal, naštestí sumci jsou vůči jejich jedu imunní a tím eliminují riziko pro nás rybáře, kteří si občas dáme rybu. Navíc má neskutečné množství neuvěřitelně malých šupin, než je všecky oškrábeš to je dřina. A těch kostí má skoro víc a mnohem menších než standartní bolen či ostroretka. Fakt radši kapra než lína, nebo jakoukoliv jinou rybu.

rover - Profil | St 22.6.2011 11:13:41

Venca888 >>
jj, taky to tak vidím, ...jinak s tím zařazením souhlas :-)

1Mara - Profil | St 22.6.2011 11:12:34

Venca888 >> Ty jíš líny ?

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 11:11:23

rover >> tam asi bohužel ne... :-)

rover - Profil | St 22.6.2011 11:10:17

Venca888 >>
Myslíš ve váhových přírůstcích :-)

Venca888 - Profil | St 22.6.2011 10:54:05

killer1 >> lín je výtečná ryba... určitě ho řadim nad pstruha

šmudla - Profil | St 22.6.2011 10:50:52

peterson >> 0,6-0,7kg nemá leckdy ani 30cm kapr :) Leda kdyby se vážil aji s podložkou :)
Já myslím, že tipovací soutěž v téhle otázce už byla ukončena. Hlavní výhra bylo dobré svědomí ze správného údaje do povolenky, aby nebyly zkresleny statistiky.

makass - Profil | St 22.6.2011 10:47:02

bures2 - >> tak kolem 40 dkg, více v této velikosti by bylo ojedinělé.

peterson - Profil | St 22.6.2011 10:43:43

Ahoj, řekl bych že tak kolem 0,6 až 0,7 kg.

Lee-Haney - Profil | Út 21.6.2011 21:26:27

Já si myslím že takové délky ani Lín nedorůstá.:)

Walleye - altered ... - Profil | Út 21.6.2011 21:09:22

bures2 - >> Lín v délce 30cm může vážit v průměru do 0,5kg.

peco - Profil | Út 21.6.2011 20:48:49

5 kg je v pohode